Ha még soha nem festettél merész színekkel, vásárlás előtt kipróbálhatod a színösszeállítást a Dulux Visualizer alkalmazással.
Tekintsd meg előre a gyermekszoba színösszeállítását [EURO]

Kreatív színösszeállítások a gyermekszobához a sablonos színektől elszakadni vágyó szülők számára

Öt inspiráló színkombinációval keltheted életre a babaszobát.

„A gyermekszoba festésekor nem szeretnénk megmaradni a szokott kék és rózsaszín mellett, de nem tudjuk, hogyan is kezdjünk neki. Van valami ötletetek?”

A gyermekszoba kiváló lehetőség arra, hogy elkezdj kísérletezni a dekorációval, a színekkel való játék pedig kiváló kiindulópont.

Szakértőink öt inspiráló színkombinációt választottak ki, amelyek garantáltan beindítják a kreatív gondolkodást.

A meleg és szenvedélyes citrusszínek lenyűgöző hatást keltenek, amikor kevésbé hangsúlyos, hideg semleges színekkel kombinálják őket. Ilyenek a citromsárga, pezsgő narancs, kivizöld és vérnarancs dús árnyalatai.
Citromsárga hálószoba

Citrusrobbanás

A meleg és szenvedélyes citrusszínek lenyűgöző hatást keltenek, amikor kevésbé hangsúlyos, hideg, semleges színekkel kombinálják őket. Ilyenek a citromsárga, pezsgő narancs, kivizöld és vérnarancs dús árnyalatai.

Ezekből a ragyogó színekből még egy kis adag is olyan fiatalos, energikus hangulatot kelt, amely kiválóan illik a szoba kis lakójához.

Ha még soha nem festettél merész színekkel, vásárlás előtt kipróbálhatod a színösszeállítást a [/hu/articles/tltsd-le-az-uj-dulux-visualizer-alkalmazast).

Ezzel az egyszerűen használható alkalmazással azonnal megtekintheted, hogyan fog mutatni a szobád a festés után. Egyszerűen tartsd az okostelefont vagy táblagépet a lefesteni kívánt fal felé, válassz egy színt a Dulux színpalettáról, koppints a képernyőre, és a szín megjelenik az adott falon.

Melyik festéket vegyem?

88YY 81/230
60YY 79/367

A falakat festheted zöldre, míg a mennyezetet kékre, így imitálva a természetet az otthonodban.
Zöldre festett gyermekszoba

A természetből merített ihlet

Ha azt hitted, hogy soha többé nem akarsz kéket vagy zöldet látni, most lehet, hogy meggondolod magad. A fűzöld és az égkék nemcsak a természet színpalettájának leggyakoribb színei, hanem olyan árnyalatok, amelyek nyugalmat árasztanak a baba környezetében.

Ezek a színek nagyszerű kontrasztot alkotnak: a kék a tér és a szabadság érzetét kelti, míg a zöld a mélységét és a melegségét.

A falakat festheted zöldre, míg a mennyezetet kékre, így imitálva a természetet az otthonodban.

Melyik festéket vegyem?

10GY 52/541
70BG 24/380
90BG 25/079

A rózsaszín még mindig a lánygyereket várók szülők kedvenc színe, de ha kissé eltérnél a szokványostól, párosítsd a ragyogó rózsaszínt türkizzel.
Rózsaszín és türkiz gyermekszoba

A rózsaszín és a türkiz párosítása

A rózsaszín még mindig a lánygyereket váró szülők kedvenc színe, de ha kissé eltérnél a szokványostól, párosíts élénk rózsaszínt türkizzel. Lehet, hogy ez elsőre túl merész kombinációnak tűnik, de ha mértékkel használod őket, akkor meglepően vonzók lehetnek.

Ha fiatalosat szeretnél, a smaragdzöldet társítsd lágy, világos rózsaszínnel vagy szürkés rózsaszínnel. Ha komolyabb hangulatra vágysz, a falakat és a mennyezetet fesd mohazöldre, és az egyik falat élénk rózsaszínűre, például a fukszia vagy orchidea árnyalatára.

Melyik festéket vegyem?

90GY 21/472
10BG 22/248
70RR 39/272
70RR 15/400

A vibráló, hangulatjavító zöldeskék és a meleg világoszöld kombinálásával modern, városias színösszeállítást kapsz.
Városi hálószoba színösszeállítása

Városi mix

A vibráló, hangulatjavító zöldeskék és a meleg világoszöld kombinálásával modern, városias színösszeállítást kapsz. Ez az összeállítás tökéletes azon szülők számára, akik meglepetésként várják, hogy kiderüljön a születendő gyermekük neme, vagy akik időtálló életteret szeretnének létrehozni a gyermekneveléshez.

Mindezt ötvözd természetes színű bútorokkal, például barnával és fehérrel a kellemes hangulat fokozásáért és az időtálló stílusért.

Melyik festéket vegyem?

10GY 56/073
56GG 64/258

Adj modern keretet a pasztellszíneknek egy lágy barna árnyalattal. Ha még nem döntöttél egy pasztellszín mellett, vedd szemügyre a cukorka színeket: lágy rózsaszín, citromsárga és szederkék.
Rózsaszín és barna gyermekszoba

Cukorka színek

Adj modern keretet a pasztellszínekenek egy lágy barna árnyalattal. Ha még nem döntöttél egy pasztellszín mellett, vedd szemügyre a cukorka színeket: puha rózsaszín, citromsárga és szederkék. Önmagukban ezek a színárnyalatok édesnek tűnnek, de ha semleges színekkel, például tejeskávé-, csokoládé- vagy világosbarnával egészíted ki őket, mindjárt modern jelleget nyernek.

A cukorkák pasztellszínei rengeteg fehérrel és meleg fatónussal, például tölggyel és natúr fafelülettel kombinálva is nagyszerűen mutatnak.

Melyik festéket vegyem?

Mandulavirág
Óvó lepel

Tuti tipp

Ha még mindig nem tudod, hogy melyik festéket válaszd, gondolkozz egy témában, ami meghatározza majd a színeket is. Így például egy erdei téma zöld festéket kíván, míg egy tengerparti kéket és sárgát.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...