Akár azért, mert egyszerűen kedvelik a friss fehér falat, akár csak félnek a figyelemfelkeltő színektől, a lakástulajdonosok 40%-a semleges színt választ.
A semleges színek is lehetnek érdekesek

A magnólia szín ideje lejárt. Fedezd fel új kedvenceidet a semleges színek között!

Egy visszafogott falszínnek nem kell unalmasnak lennie. Fedezd fel a gyönyörű semleges színek legújabb generációját.

“Ideje kifesteni a lakást, de a megszokott krémszínt már egyhangúnak érzem. Lehetséges olyan kifinomult, semleges színt találni, ami nem unalmas?”

Akár azért, mert egyszerűen kedvelik a friss fehér falat, akár csak félnek a figyelemfelkeltő színektől, az AkzoNobel egyik friss kutatása szerint a lakástulajdonosok csaknem 40%-a semleges színt választ.

Egy visszafogott falszínnek nem kell unalmasnak lennie. Megmutatjuk, hogy érhetsz el erőteljes hatást semleges színekkel, hogy akár örökké száműzhessük a magnóliát.

A hűvös, izgalmas semleges színek jól mutatnak a nyüzsgő konyhában, és melegben is hűs érzetet keltenek.
Semleges színre festett konyha

1. Semleges színek a konyhában

Az izgalmas hideg semleges színek jól mutatnak a nyüzsgő konyhában, és melegben is hűs érzetet keltenek. Az itt látható friss halványszürke színt halvány türkiz szekrénnyel kombinálták, hogy üde és friss, igazán mai, modern légkört teremtsenek. A tópszínű térelválasztó fal melegséget áraszt, és tágítja a teret.

Melyik festéket vegyem?

Nemes platina
Tölgyfa háncs

A jól sikerült dolgozószobának egyszerre kell stimuláló és nyugtató hatást keltenie. Ezt a tökéletes egyensúlyt hűvös, semleges háttérrel érhetjük el, melegebb hangsúlyokkal kiemelve.
Szürkére festett ablakpárkány

2. Semleges színek a dolgozószobában

A jól sikerült dolgozószobának egyszerre kell stimuláló és nyugtató hatást keltenie. Ezt a tökéletes egyensúlyt hűvös, semleges háttérrel érhetjük el, melegebb hangsúlyokkal kiemelve. A fal legyen friss fehér vagy szürke színű - például porcelánfehér vagy igazán halvány kőszürke -, és válassz kiegészítésként egy melegebb semleges színt, mondjuk finom rózsaszínt vagy barnát lila aláfestéssel, hogy életet lehelj a fáradt szobába, mint például ezzel az ablakpárkánnyal.

Melyik festéket vegyem?

Gangeszi kavics
Masala tea

Varázsold otthonod egyhangú előszobáját bámulatossá meleg, semleges színek kifinomult skálájával.
Hívogató előszoba

3. Semleges színek az előszobában

Varázsold otthonod egyhangú előszobáját bámulatossá meleg semleges színek kifinomult skálájával. A képen látható fal földtónusait törtfehér mennyezettel és merész, fekete szegélyekkel kombinálták, hogy egyszerre finom és barátságos hatást keltsenek.

Melyik festéket vegyem?

Faragott homokkő
Kagylóhéj

Ha merész vagy, kipróbálhatod a semleges színek sötétebb árnyalatát, hogy drámai, de otthonos hatást kelts a hálószobában.
Hálószoba sötétkékben

4. Semleges színek a hálószobában

Egy semleges szín nem feltétlenül fakó és egyhangú. Ha merész vagy, kipróbálhatod a sötétebb árnyalatokat a drámai, mégis kényelmes hálószobai hatás érdekében. Maradj az egyszerű sötétszürkénél vagy tintakéknél, és ellensúlyozd briliáns fehérrel kiemelt szegélylécekkel és építészeti részletekkel.

Melyik festéket vegyem?

Éjféli mélység

Meríts ihletet a természetből, hogy melegséget vigyél egyterű lakásodba.
Egyterű élettér semleges színben

5. Semleges színek egy egyterű lakásban

Meríts ihletet a természetből, hogy melegséget vigyél egyterű lakásodba. Olyan színekre gondolj, mint a szépia, a vörösesbarna, az okker vagy a viharszürke földtónusai. Ha még érdekesebbé szeretnél tenni egy tágas helyiséget, az ablakkeret lefestésével megtörheted a teret, vagy létrehozhatsz egy hangsúlyos falat egy komplementer színnel.

Melyik festéket vegyem?

Cseppkő oszlop
[50YY 12/095] (/hu/szinreszletek/50yy-12095)
Mester vászon

Fontos, hogy sokoldalú, nemtől független árnyalatokat találjunk, amelyhez ízlésünknek megfelelően többféle kiegészítő válaszható.
Szürkésbarna tópszínű falak

6. Semleges színek a közös térben

Fontos, hogy sokoldalú, nemtől független árnyalatokat találjunk, amelyhez ízlésünknek megfelelően többféle kiegészítőt választhatunk. A retro, pasztell árnyalatok, mint a mustársárga vagy az olajzöld, kifinomult hatást keltenek, anélkül, hogy uralnák a teret.

Melyik festéket vegyem?

30YY 53/125
[45YY 67/259] (/hu/szinreszletek/45yy-67259)
10GY 58/105

Tuti tipp

Látni szeretnéd, hogy fog mutatni a semleges színösszeállítás az otthonodban? A Dulux Visualizer alkalmazás segítségével különböző színkombinációkkal kísérletezhetsz, majd megnézheted az élő megjelenítés segítségével, milyen lesz a szoba, még mielőtt megvásárolnád a festéket.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...