Sadolin Yacht Lakk

Tengervíznek, sós levegőnek ellenálló lakk.
Méret
Festékalkulátor
Your Measurements:
Szükséges mennyiség:
A legjobb eredmény érdekében használj <b>2 réteg festéket</b> {coatAmount} for {productTitle}
Fontos információ
 • Felület Fényes
 • Kiadósság Keményfa: 16-20m2/l, puhafa: 12-15m2/l.
 • Száradási idő Porszáraz: 7 óra
  Száraz: 24 óra.
  Átfesthető: 24 óra múlva
 • Rétegek 2
Terméktulajdonságok
 • Ellenálló az édes és sós vízzel szemben
 • Ellenáll a sós levegő okozta káros hatásoknak
 • Rendkívül kiadós
 • Magas kopásállóság

Termék leírás

A Sadolin Yacht külső fafelületek kezelésére alkalmas csúcsminőségű, magasfényű oldószeres lakk, amely az UV-sugárzásnak ellenálló adalékot is tartalmaz. Alkalmas minden külső fafelület kezelésére a vízvonal felett. A fafelületnek rendkívül hosszú ideig védelmet biztosít, a felület csak ritkán igényel karbantartást. A Sadolin Yacht ellenáll az időjárás okozta kopásnak, a napsugárzásnak, a csapadéknak, a tengervíznek és a sós levegőnek.Hajók, csónakok és egyéb kültéri csiszolt vagy gyalult fafelületek bevonására szolgáló lakk.

Alkalmazás

A lakkozandó fafelületnek száraznak és tisztának (Szennyeződés-, viasz- és pormentesnek) kell lennie. A fát Sadolin Base impregnáló alapozóval telítésig alapozzuk. A Sadolin Yacht lakkot a Sadolin Base felhordását követően 24 óra elteltével hordjuk fel. A keveréket alkalmazás előtt és közben időnként jól keverjük meg. Ecsettel vigyük fel a felületre. Két vagy három rétegben alkalmazzuk az elérni kívánt tartósság szerint. Beltéri használatra is alkalmas. Járófelület lakkozására nem javasoljuk. Ne használjuk 10°C alatti hőmérsékleten! Fagytól óvjuk!

Biztonság

Gyermekektől elzárva tartandó. Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Hőtől, forró felületektől, szikrától, nyílt lángtól és más gyújtóforrástól távol tartandó. Tilos a dohányzás. Kizárólag szabadban vagy jól szellőző helyiségben használható. Kerülje a gőzök belélegzését. BELÉLEGZÉS ESETÉN: Rosszullét esetén forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ/orvoshoz. Elzárva tárolandó. Jól szellőző helyen tárolandó. Az edény szorosan lezárva tartandó. Hűvös helyen tartandó. A tartalom/edény elhelyezése hulladékként: a helyi/területi/ országos/nemzetközi előírásoknak megfelelően. Ismétlődő expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja. Veszélyes összetevők: Szénhidrogének, C9-C11, n-alkánok, izoalkánok, ciklikusok, <2% aromás.

Ötletek & Tanácsok

 • 1. Felület előkészítés
  Az előzőleg felvitt festéket teljesen el kell távolítani, majd úgy kell kezelni, mintha új faanyagot használnánk. Az előzőleg lakkozott vagy pácolt felületet elég csak finoman lecsiszolni, amennyiben a felület tiszta, valamint zsír- és politúrmentes. Alkalmazás előtt azokat a rétegeket, amelyeket előzőleg élővíz ért, meg kell tisztítani, csapvízzel le kell mosni, vagy a nyers fafelületig le kell csiszolni. Gyantás faanyagot először nitrohígítóval kell megtisztítani.
 • 2. Tísztítás
  Puha, nedves ruhával.
 • 3. Tárolás
  +8°C és +30°C között, fedett, zárt, közvetlen napfénytől és sugárzó hőtől védett helyiségben az eredeti, jól lezárt csomagolásban. 0°C alatt visszafordíthatatlanul károsodhat. Ne tárolja és ne is használja a festéket extrém hőmérsékleti körülmények között.
Az adatok lekérése, kérjük, várjon...