Sadolin Terrace

Csúszásgátló lazúr járófelületre.
Méret
Festékalkulátor
Your Measurements:
Szükséges mennyiség:
A legjobb eredmény érdekében használj <b>2 réteg festéket</b> {coatAmount} for {productTitle}
Fontos információ
 • Felület Selyemfényű
 • Kiadósság Gyalult felületen 1. réteg: 5-10 m2 /liter, gyalult felületen, 2. réteg: 8-15 m2 /liter. Gyalulatlan felületen rétegenként: 3-5 m2 /liter. Átlagos kiadósság: 8-10 m2 /liter.
 • Száradási idő 20 °C-on 5-8 óra.
  Átfesthetőség 20 °C-on Min 8 óra.
  Három réteg esetén 24 óra a második és harmadik réteg között.
 • Rétegek 2
Terméktulajdonságok
 • Védelmet nyújt az időjárás viszontagságai ellen.
 • Hidrofób formula, taszítja a vizet.
 • Tartós színerő, kiemeli a természetes famintát.
 • Mélyen behatol a fába és megerősíti annak szerkezetét.
 • Csúszásgátló hatású
 • Kiemelkedően jó UV védelem
 • Selyemfényű bevonatot ad

Termék leírás

Csúszásgátló hatású kültéri lazúr, kültéri fa járófelületre, teraszra. A második réteg csúszásgátló bevonatot képez. Védi a fát az UV-sugárzással és az időjárás okozta igénybevétellel szemben. Könnyen ecsetelhető és jól terül. Vízálló, selyemfényű bevonatot ad. Kültéri felhasználásra. Korábban nyomás alatt telített faanyag, keményfa vagy előzetesen konzerválószerrel beitatott fa bevonására. Nem alkalmas a következő faanyagok kezelésére: vörösfenyő, óriástuja vagy ipe.

Alkalmazás

FELHORDÁS: Az erezet irányában hordjuk fel ecsettel vagy festőhengerrel, úgy, hogy egy egyenletes, homogén réteget kapjunk. A felvitt réteg ne legyen túl vastag vagy túl vékony. Átfestéskor legalább 8 órát várjunk az első és második réteg között. Ha a harmadik réteg szükséges, 24 órát várjunk a második és harmadik réteg között. A két réteg felvitele közti időtartam ne legyen több mint három hónap. A bütüfákat (a fának a vgott részét) a telítésig kell kezelni.
FELÚJÍTÁS: Előkészítés után egy réteg Sadolin Terrace fapadló lazúrral. A felületet az igénybevételtől függően javasolt 2-3 évenként felújítani. Beltéri lakóhelységben használni tilos!
Próbafestés elvégzése ajánlott.
Felhasználási hőmérséklet: +10 és +30 C° között. Ne használja ha magas a levegő páratartalma.

Biztonság

Gyermekektől elzárva tartandó. Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet. Rosszullét esetén forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ/orvoshoz. A tartalom/edény elhelyezése hulladékként: a helyi/területi/ országos/nemzetközi előírásoknak megfelelően. Ismétlődő expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja. Tartalmaz:3-iodo-2-propynyl butylcarbamate. Allergiás reakciót válthat ki.

Ötletek & Tanácsok

 • 1. Felület előkészítés
  A fa legyen tiszta és száraz (max. 18% nedvesség). Keményfák felületét előzőleg töröljük le szintetikus hígítóval átnedvesített ronggyal. A fafelületeket ne csiszoljuk túl finomra. Új felület: gyalult felület esetén a felületet mindenképpen meg kell csiszolni.
  ALAPOZÁS: Sadolin Base-zel vagy nyomás alatt impregnálás. Előzőleg festett vagy lakkozott faanyag: A port, piszkot, algát, stb. mosással távolítsuk el. Ha a festék vagy lakk tapadása a felületre nem megfelelő (hámlik vagy pattogzik), akkor a bevonatot kemény kefével távolítsuk el. Ezután úgy kezeljük, mintha új faanyag lenne.
 • 2. Tísztítás
  Festett felület tisztítása: Puha, nedves, nem szöszölős ruhával. Festőszerszámok tisztítása: H-100 szintetikus hígítóval.
 • 3. Tárolás
  +5°C és +25°C között, fedett, zárt, közvetlen napfénytől és sugárzó hőtől védett helyiségben az eredeti, jól lezárt csomagolásban. 0°C alatt visszafordíthatatlanul károsodhat. Ne tárolja és ne is használja a festéket extrém hőmérsékleti körülmények között.
Az adatok lekérése, kérjük, várjon...