Sadolin Samba Parkettalakk

Rendkívül kiadós, oldószeres parkettalakk.
Méret
Festékalkulátor
Your Measurements:
Szükséges mennyiség:
A legjobb eredmény érdekében használj <b>2 réteg festéket</b> {coatAmount} for {productTitle}
Fontos információ
 • Felület Fényes
 • Kiadósság 1 liter lakk 12-16 m2 felület egyszeri bevonására alkalmas.
 • Száradási idő Porszáraz: max. 4 óra
  Átfesthető önmagával: 16 óra
 • Rétegek 2
Terméktulajdonságok
 • Rendkívül kiadós
 • Magas kopásállóság
 • Gyorsan szárad

Termék leírás

Magas kopásállóságú, tartós, beltéri parkettalakk. Egykomponensű szerves oldószerben lévő alkidgyanta alapú lakk. Beltéri fa felületek: parketta, padlók, korlátok vagy egyéb fafelületek (keményfa fajták, fenyőfa) lakkozására ajánlott. Natúr és korábban lakkozott felületek átvonására is alkalmas.
Nem alkalmas élelmiszerekkel, takarmányokkal vagy ivóvízzel közvetlenül érintkező fafelületekre.

Alkalmazás

Natúr, kezeletlen vagy erősen kopott parketta, felület lakkozása: Csiszolja meg a felületet azért, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket és az egyenetlenségeket. A régi sérült lakkréteget teljesen le kell csiszolni. Alaposan fel kell porszívózni. A lakkot használat előtt rázza fel, majd keverje át alaposan. Lakkozza le a felületet 2 réteg Sadolin Samba parkettalakkal. A rétegek között a lakkbevonatot a teljes száradás után a szálfelhúzás eltüntetésére finom papírral enyhén csiszoljuk meg, majd végezzünk alapos portalanítást. Az egyes rétegek felhordása között szobahőmérsékelten 16 óra száradási időt kell biztosítani.
Olajos fákat, pl. teakfa a csiszolás után rögtön lakkozni kell. Kopott, rossz állapotú parketta esetén javasolt alapozó használata is. Pl. Supralux Gemini Tivinil.

Korábban lakkozott parketta, fafelület lakkozása: Ha a bevonat ép, takarítsa le a felületről a szennyeződéseket és a zsírt. Törölje át a felületet 10%-os ecet vizes oldatával. Csiszolja fel mattra a felületet 150-es csiszolópapírral és porszívózzon fel alaposan. Lakkozza le a felületet. A lakkot egyenletesen hordja fel, kerülje el a lakktócsák keletkezését!
Igénybevétel: 1 nap múlva rakhatók helyre a bútorok, 5-7 nap után használható teljes körűen.

Biztonság

Ártalmas a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. Gyermekektől elzárva tartandó.Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet.P312 – Rosszullét esetén forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ/orvoshoz. A tartalom/edény elhelyezése hulladékként: a helyi/területi/ országos/nemzetközi előírásoknak megfelelően. Figyelem! Permetezés közben veszélyes, belélegezhető cseppek képződhetnek. A permetet vagy a ködöt nem szabad belélegezni. Tartalmaz:3-jód-2-propinil-butil-karbamátot, 1,2-benzizotiazol-3(2H)-ont, C(M)IT/MIT(3:1), MBIT-et és 2-oktil-2H-izotiazol-3-ont tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki.

Ötletek & Tanácsok

 • 1. Felület előkészítés
  Natúr, kezeletlen vagy erősen kopott parketta, felület lakkozása: Csiszolja meg a felületet azért, hogy eltávolítsa a szennyeződéseket és az egyenetlenségeket. A régi sérült lakkréteget teljesen le kell csiszolni. Alaposan fel kell porszívózni.
  Korábban lakkozott parketta, fafelület lakkozása: Ha a bevonat ép, takarítsa le a felületről a szennyeződéseket és a zsírt. Törölje át a felületet 10%-os ecet vizes oldatával. Csiszolja fel mattra a felületet 150-es csiszolópapírral és porszívózzon fel alaposan.
 • 2. Tísztítás
  A takarítás egy nedves kendővel és semleges tisztítószerrel 8 nap múlva lehetséges. Ajánlott tisztítás: porszívózás.
 • 3. Tárolás
  +8°C és +30°C között, fedett, zárt, közvetlen napfénytől és sugárzó hőtől védett helyiségben az eredeti, jól lezárt csomagolásban. 0°C alatt visszafordíthatatlanul károsodhat. Ne tárolja és ne is használja a festéket extrém hőmérsékleti körülmények között.
Az adatok lekérése, kérjük, várjon...