Sadolin Plus

Vizes bázisú vastaglazúr beltérre, kültérre.
Méret
Festékalkulátor
Your Measurements:
Szükséges mennyiség:
A legjobb eredmény érdekében használj <b>2 réteg festéket</b> {coatAmount} for {productTitle}
Fontos információ
 • Felület Selyemfényű
 • Kiadósság 10-12 m2 /liter
 • Száradási idő száradási idő: 1 óra
  átfesthető 8 óra múlva
 • Rétegek 2
Terméktulajdonságok
 • Könnyen felvihető, gyors sázradás, enyhe szag.
 • Vizes bázisú, környezetkímélő
 • Időjárásálló
 • UV álló

Termék leírás

A Sadolin Plus 3 órán belül esőálló bevonatot képez, így kevésbé optimális körülmények között is használható!
A Sadolin Plus selyemfényű, kül- és beltéri, vizes bázisú vastaglazúr. Puhafa és keményfa felületek bevonására alkalmas. A Sadolin Plus mélyen beszívódik a fába, nincs kellemetlen szaga. Kiemelkedően ellenáll az UV-sugárzásnak. Hosszantartó védelmet biztosít az időjárás okozta igénybevétellel szemben.
Puhafából és keményfából készült mérettartó fa szerkezetek kezelésére. Kiválóan alkalmas kültéri nagyméretű fa felületek pl.: ajtó, ablak, zsalugáter, homlokzati borítás, oromdeszka, erkélyek, kerti bútorok és beltéri fafelületek védelmére. Kültérben, még kezeletlen fa felületekre szükséges alapozó: Sadolin Base Plus.

Alkalmazás

A Sadolin Plus vastaglazúrt kültéren a Sadolin Base Plus felhordását követően 2 óra elteltével ecsettel hordjuk fel. Beltérben ne használjunk alapozót. A Sadolin Plus felhasználásra kész, hígítani nem szükséges. Használat előtt és használat közben időnként alaposan fel kell keverni. Ecsettel hordjuk fel szálirányban, majd alaposan szétoszlatjuk.
Bevonatrendszer kültéren: 1 réteg Sadolin Base Plus alapozó a fa telítéséig, 2 réteg Sadolin Plus. Időjárásnak kitett helyeken még egy réteg Sadolin Plus felvitele javasolt.
Bevonatrendszer beltéren: 2 réteg Sadolin Plus.

Biztonság

Gyermekektől elzárva tartandó.Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet. Rosszullét esetén forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ/orvoshoz. A tartalom/edény elhelyezése hulladékként: a helyi/területi/ országos/nemzetközi előírásoknak megfelelően.Tartalmaz:Hidroxi-fenil-benzotriazol származékok, polimer benzotriazol, 1,2-benzizotiazol-3(2H)-on és C(M)IT/MIT(3:1). Allergiás reakciót válthat ki.

Ötletek & Tanácsok

 • 1. Felület előkészítés
  A festetlen, új fa száraz, tiszta és zsírmentes legyen. A gyantakiválást H-400 hígítóval le kell mosni. Új felület: gyalult felület esetén a felületet mindenképpen meg kell csiszolni. A fát kültérben Sadolin Base Plus impregnáló alapozóval telítésig alapozzuk. Amennyiben a felületre túl sok alapozót vittünk fel (fényes foltok, felületek jelennek meg), a felesleget hígítóval távolítsuk el, különben a lazúr nem tapad meg rendesen a felületen, és idő előtti kopást, leveles felválást okozhat! Festett felület esetén csak a bevonathiányos részt kell Sadolin Base Plus -al újra alapozni. A degradálódott, szürke fafelületet előzetesen le kell csiszolni. A repedezett, lazán tapadó bevonatot el kell távolítani, majd úgy kell eljárni, mint új felületnél.
  A későbbi színreklamációk elkerülése érdekében használat előtt minden
  esetben végezzen próbafestést. A végleges színt a száradás és a javasolt
  rétegszám után éri el.
 • 2. Tísztítás
  Festőszerszámok tisztítása: langyos vízzel.
  Festés során a szerszámokból a lehető legtöbb festéket fel kell használni.
 • 3. Tárolás
  +5°C és +30°C között, fedett, zárt, közvetlen napfénytől és sugárzó hőtől védett helyiségben az eredeti, jól lezárt csomagolásban. 0°C alatt visszafordíthatatlanul károsodhat. Ne tárolja és ne is használja a festéket extrém hőmérsékleti körülmények között.
Az adatok lekérése, kérjük, várjon...