Sadolin Extreme

StayClean® Technology. Öntisztuló bevonat.
Méret
Festékalkulátor
Your Measurements:
Szükséges mennyiség:
A legjobb eredmény érdekében használj <b>2 réteg festéket</b> {coatAmount} for {productTitle}
Fontos információ
 • Felület Selyemfényű
 • Kiadósság 13 m2/L
 • Száradási idő Felhordás után maximum 2 óra múlva esőálló bevonatot képez.
 • Rétegek 2
Terméktulajdonságok
 • Víztaszító
 • Extrém védelem a szennyeződések ellen.
 • StayClean™ technológi- Öntisztuló technológia . A szennyeződés nem tapad meg a fán, és könnyen lemosható.
 • A bevonat ellenáll a zord időjárási viszonyoknak és a biokorróziónak.
 • Könnyen felvihető, gyors sázradás, enyhe szag.
 • Akár 10 év védelem.
 • 2 óra múlva esőálló bevonatot képez

Termék leírás

A Sadolin Extreme kültéri vízbázisú, gyorsan száradó, extra tartós selyemfényű lazúr.
StayClean® Technology: Öntisztuló bevonat. A StayClean® technológiával kezelt felületkről a vízcseppek (pl.: eső) hidrofil hatás révén legördülnek. Magukkal sodorják a felületre rakódó környezeti szennyeződéseket (kosz, por), amelyek így nem tudnak megtapadni a bevonaton. Az aktív részecskék segítségével öntisztuló felület, így amellett, hogy tisztább és esztétikusabb, ezért minden eddiginél tartósabb és ellenállóbb fafelületet eredményez.
Balance Technology: Egyesíti a vizes és oldószeres termékek előnyét: extra hosszú nyitott idő (azaz sokáig eldolgozható), de gyors száradás és kiemelkedő tartósság.
Mérettartó faszerkezetek javasolt bevonata. Pl.: ajtó, ablak, zsalugáter, homlokzati borítás, oromdeszka, erkélykorlát.
Öntisztuló bevonat. A bevonat ellenáll a penészgombának és véd a biokorrózió ellen.
Vízlepergető. UV álló bevonatotképez, ezáltal véd a nedvesség és az időjárás hatásai ellen. Akár 10 év védelmet biztosít az időjárás okozta igénybevétellel szemben. Száradás után szagtalan. Felhordás után maximum 2 óra múlva esőálló bevonatot képez.
Nem alkalmazható: festett vagy lakkozott fa, parketta, padló felületekre. Kizárólag kültéri felhasználásra ajánljuk! Natúr és korábban impregnált fafelületek bevonására és tartós védelmére.

Alkalmazás

Felhasználás előtt alaposan keverje meg! Ajánlott felhordási mód: ecsettel szálirányban felhordani, majd alaposan eloszlatni. Felhasználásra kész, hígítani nem szükséges, szükség esetén max. 5 % vízzel hígítható.
Felhordási mód: ecset, henger.
Száradási idő: 23 °C/50 % relatív páratartalom mellett: 20 perc a fa porozitásától, a hőmérséklettől és a légnedvességtől függően. Alacsony hőmérsékleten vagy magas páratartalom mellett a szárítási idő meghosszabbodhat.
Megjegyzés: Az átvonhatósági idő függ a fa fajtájától és a festési körülményektől. Puhafa felületeken az anyag könnyebben beszívódik és a bevonat gyorsabban szárad. Keményfa felületeken a száradási folyamat hosszabb ideig tarthat.
A színek egymással keverhetők. Színtelen Sadolin Extreme-t önmagában, fedőrétegként ne használjuk kültéren. A színek egymással keverhetők, a keverék legfeljebb 30% színtelen Sadolin Extreme-t tartalmazhat.
Alábbi fafajtákra javasolt: Akác, Bükk, Fenyő, Teak, Tölgy

Biztonság

Ártalmas a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. Gyermekektől elzárva tartandó. Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet. Rosszullét esetén forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ/orvoshoz. A tartalom/edény elhelyezése hulladékként- a helyi/területi/ országos/nemzetközi előírásoknak megfelelően. Figyelem! Permetezés közben veszélyes, belélegezhető cseppek képződhetnek. A permetet vagy a ködöt nem szabad belélegezni. Tartalmaz-3-jód-2-propinil-butil-karbamátot, 1,2-benzizotiazol-3(2H)-ont, C(M)IT/MIT(3-1), MBIT-et és 2-oktil-2H-izotiazol-3-ont tartalmaz. Allergiás reakciót válthat ki.

Ötletek & Tanácsok

 • 1. Felület előkészítés
  Felület előkészítés: A festetlen, új fa száraz, tiszta, zsírmentes és egyenletesen csiszolt legyen. A gyantakiválásokat H-400 Észter hígítóval kell lemosni. Új felület: gyalult felület esetén a felületet mindenképpen meg kell csiszolni. A degradálódott, szürke fafelületet le kell csiszolni vagy Sadolin Fresh-el felújítani. Az esetleges lyukakat, repedéseket Sadolin Folyékony Fával ajánlott tapaszolni.
  Alapozás: Sadolin Base Plus impregnálószerrel telítésig alapozni. Alapozás után 2 óra elteltével ecsettel hordjuk fel 2-3 rétegben. Alapozó nélkül 3 réteg szükséges.
  A bevonat karbantartása: a jól tapadó, ép, repedezésmentes lazúr bevonatot 1-2 réteg Sadolin Extreme vizes bázisú lazúrral átfestjük. Ne használjuk 8 °C alatt és 30 °C felett; nem kellően száraz fára (18 % nedvességtartalom felett); festett vagy lakkozott felületre.
  A későbbi színreklamációk elkerülése érdekében használat előtt minden
  esetben végezzen próbafestést. A végleges színt a száradás és a javasolt
  rétegszám után éri el.
 • 2. Tárolás
  +8°C és +30°C között, fedett, zárt, közvetlen napfénytől és sugárzó hőtől védett helyiségben az eredeti, jól lezárt csomagolásban. 0°C alatt visszafordíthatatlanul károsodhat. Ne tárolja és ne is használja a festéket extrém hőmérsékleti körülmények között.
Az adatok lekérése, kérjük, várjon...