Sadolin Base Plus

Vizes bázisú biocidos favédőszer. Sadolin védi a fát éveken át.
Méret
Your Measurements:
Szükséges mennyiség:
A legjobb eredmény érdekében használj <b>2 réteg festéket</b> {coatAmount} for {productTitle}
Fontos információ
 • Felület Matt
 • Kiadósság Gyalult fánál: 8-10 m2 /l/réteg. Durva, fűrészelt fánál: 4,5-6 m2/l/réteg. 180-220 ml/ m2 (4,5-6 m2/L)
 • Rétegek 2
Terméktulajdonságok
 • Mélyen behatol a fába és megerősíti annak szerkezetét.
 • Erősíti a fa szerkezetét
 • Biocid termék
 • Fokozza a lazúr tapadását a fához
 • Csökkenti a fedőlazúr mennyiségének felhasználást, és erősíti a fa szerkezetét.
 • Tartósan védi a fát

Termék leírás

Biocidtermék. Vizes bázisú alapozó fára. Kékülést okozó gomba elleni megelőző védekezésre alkalmazható. Faanyag védőszer, amely védelmet nyújt a farontó gomba és a kékgomba ellen az MSZ /EN 355 szabvány szerint. Folyadék. Felhasználásra kész. Széles spektrumú vizes favédőszer, 8. terméktípus.
Mélyen behatol a pórusaiba és hidat képez a fa és a falazúr filmje között, így fokozza a falazúr tapadását a felülethez. Bejárati ajtók, faburkolatok, fa ereszek, kerítések, fészerek 2. és 3. kitettségi osztályú faáruk kültéri alapozására. Beltérben nem használható, kivéve homlokzati ablakok és külső ajtók kezelésére.

Alkalmazás

A fát Sadolin Base Plus NG impregnáló alapozóval telítésig alapozzuk (2-3 réteg, a fa fajtájától függően). Festett felület esetén csak a bevonathiányos részt kell Sadolin Base Plus NG-vel újra alapozni. A degradálódott, szürke fafelületet előzetesen le kell csiszolni. A repedezett, lazán tapadó bevonatot el kell távolítani, majd úgy kell eljárni, mint új felületnél.
Felhasználás előtt alaposan keverjük fel. Felhordás: A Sadolin Base Plus NG-t ecsettel hordjuk fel. A Sadolin Base Plus NG felhasználásra kész állapotban kerül forgalomba, hígítani nem kell. Ne használjuk +5°C alatt, tűző napsütésben, nem kellően száraz fára (18% nedvességtartalom felett), festett vagy lakkozott felületre.
A frissen kezelt felületet fedett helyen, vagy folyadékot át nem eresztő aljzatburkolattal ellátott helyen kell tárolni a termék talajba vagy vízbe való közvetlen kikerülésének megelőzése érdekében. A kiömlő terméket újra felhasználás vagy megsemmisítés céljából össze kell gyűjteni. Ne használja élővízzel érintkező felületeken. pl.: stég. A termék megfelelő alapot képez a fedőréteg számára. Az alapozott felületet oldószeres vastag és vékonylazúrral át kell festeni. (Pl.: Sadolin Extreme, Sadolin Classic Aqua, Kültérben használt Sadolin Velvet, Sadolin Superdec)

Biztonság

Ártalmas a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. P102Gyermekektől elzárva tartandó.Orvosi tanácsadás esetén tartsa kéznél a termék edényét vagy címkéjét. Kerülni kell az anyagnak a környezetbe való kijutását.Szembe, bőrre vagy ruhára nem kerülhet. Rosszullét esetén forduljon TOXIKOLÓGIAI KÖZPONTHOZ vagy orvoshoz A tartalom/edény elhelyezése hulladékként: valamennyi helyi, nemzeti, es nemzetközi szabályozás szerint.Tartalmaz: Propikonazol, 3-iodo-2-propynyl butylcarbamate és poli (etiléneglikol) dimetakrilátot. Allergiás reakciót válthat ki.

Ötletek & Tanácsok

 • 1. Felület előkészítés
  Sadolin Base Plus NG-vel kezelendő: homlokzati ablakok, kültéri ajtók, faburkolatok, faereszek, kerítések, fészerek stb. A faanyagvédőszert biztonságosan alkalmazza! A kezelendő felület száraz, tiszta és zsírmentes, a fa fülledés- és korhadásmentes legyen. A gyantakiválást H-400 hígítóval le kell mosni. Új felületek: a gyalult felületeket mindenképpen meg kell csiszolni.
 • 2. Tísztítás
  Használat után a csomagoló edényzet zárja le. Igyekezzen minél kevesebb hulladék kezelésével dolgozni. Festőszerszámok tisztítása: vízzel és szappannal.
 • 3. Tárolás
  +5°C és +30°C között, fedett, zárt, közvetlen napfénytől és sugárzó hőtől védett helyiségben az eredeti, jól lezárt csomagolásban. 0°C alatt visszafordíthatatlanul károsodhat. Ne tárolja és ne is használja a festéket extrém hőmérsékleti körülmények között.
Az adatok lekérése, kérjük, várjon...