A lágy színek kiemelik a textúrák és anyagok gazdagságát.
A fehér árnyalatok és a természetes hatású élettér

Varázsolj elegáns otthont magadnak lágy színekkel!

Lágy színek használatával elegánssá varázsolhatod otthonod, hogy kiemeld a festék alatti textúrák és anyagok gazdagságát.

Willeke Jongejan, a Globális Esztétikai Központ vezető színtervezője szerint "a lágyabb tónusok egyik előnye, hogy a textúrára irányítja a figyelmet". Ezzel a palettával tökéletesen harmonizálnak a természetes anyagok, a színek kiemelik a fa érdességét vagy a fedetlen tégla részleteit. A bútorok kiválasztásánál is kísérletezz hasonló anyagokkal: a bőr-, a gyapjú- és a csupasz fabútorok színükben és textúrájukban kiemelkednek a természetes hatású környezetben.

Egy csipetnyi ragyogás

A fényes és matt felületek váltogatásával jól textúrálható a kéttónusú fal.
Világos, természetes szoba

Willeke azt javasolja továbbá, hogy "keverj egy-egy fényes emelet a matt falak közé, így a nap során a felület jellege változik attól függően, hogy hogyan esik rá a fény". A lágy tónusok és színarányok, valamint a matt és fényes felületek közti váltakozás bármilyen szobát finoman feldob és a meglepetés erejével hat. A lágy anyagú, például vászonborítású bútorok, valamint a futószőnyegek tovább erősíthetik ezt az enyhe kontrasztot.

Melyik festéket vegyem?

[08GG 72/006] (/hu/szinreszletek/08gg-72006)
[96YR 46/065] (/hu/szinreszletek/96yr-46065)
[87BG 27/077] (/hu/szinreszletek/87bg-27077)

Csakis elegánsan

Kéttónusú fallal motívumokat hozhatsz létre.
Kéttónusú csíkos fal gyertyákkal

Willeke szerint "a kacatok, az önmagukért vásárolt termékek ideje lassan lejár". Kezdünk elmozdulni a hagyományos fogyasztói magatartástól a szolidabb, szerényebb hozzáállás felé ami a tulajdontárgyainkat és az otthonunk dekorációját illeti.

Melyik festéket vegyem?

[17BB 79/028] (/hu/szinreszletek/17bb-79028)
[87BG 27/077] (/hu/szinreszletek/87bg-27077)

Tapinthatóság

Visszafogott színösszeállítással kiemelheted a tárgyakat, hogy gyönyörködhess bennük.
Letisztult csendélet

Ennek a letisztult koncepciónak a segítségével szépen lassan felépítheted minden szoba egyedi jellegét különböző anyagú kiegészítők hozzáadásával úgy, hogy a hangsúly a tapintáson maradjon. Willeke azt tanácsolja, hogy "gondold át, hogy az egyes felületeknek milyen lesz a tapintása". Ha a színek csak finoman váltakoznak, a szobában lévő tárgyak teszik egyedivé a teret.

Azzal is kísérletezhetsz, hogy a bútorok egy részét lefested, míg a többit természetesen hagyod. Kezdésként csak egy-két széket válassz ki a szobából, és azokat fesd le, vagy ha bátornak érzed magad, fesd le csak a szék felét, hogy a sima és érdes érzés váltakozása az egyes darabokban is megmutatkozzon.

Melyik festéket vegyem?

[Denim Drift 87BG 27/077] (/hu/szinreszletek/87bg-27077)
[08GG 72/006] (/hu/szinreszletek/08gg-72006)

A letisztultság művészete

Töltsd le az inygenes [Dulux Visualizer] (/hu/articles/tltsd-le-az-uj-dulux-visualizer-alkalmazast) szobakifestő alkalmazást, hogy kipróbáld, hogyan mutatnának ezek a szolid, világos árnyalatok az otthonodban.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...