Az emberek csaknem 25%-a érzi úgy, hogy remek ízlése van saját otthona felújításához. A jó ízlést egy átfogóan megvalósított lakberendezési tervvé alakítani azonban sokszor nem is olyan könnyű, mint gondolnánk.
Válj saját lakberendeződdé!

Varázsold újjá a fakó falakat, mint egy igazi dizájner, színek felhasználásával

Megkértünk egy lakberendezőt, hogy ossza meg velünk a legfontosabb tanácsait, amelyek segítségével igazi bennfentesként kezdhetsz a profi lakberendezésbe.

“Úgy gondolom, hogy jó szemem van a tervezéshez, de szeretném magasabb szintre emelni a lakberendezési tervemet. Szakemberként tudna tanácsot adni?”

Az AkzoNobel egyik felmérése szerint az emberek csaknem 25%-a érzi úgy, hogy remek ízlése van saját otthona felújításához. A jó ízlést egy átfogóan megvalósított lakberendezési tervvé alakítani azonban sokszor nem is olyan könnyű, mint gondolnánk.

Rebecca Davies, az egyik hires angol lakberendező megosztja veled tuti tippjeit, amelyek segítségével igazi bennfentesként kezdhetsz a profi lakberendezésbe.

A jól eltalált koncepció olyan, mint egy jó recept – ha lépésről lépésre követed, nem hibázhatsz. Válassz egy képet vagy képgalériát, és az legyen az iránymutató a terved kialakításához.
Találd meg a tervedhez legmegfelelőbb koncepciót

1. Találd ki a koncepciót!

A jól eltalált koncepció olyan, mint egy jó recept – ha lépésről lépésre követed, nem hibázhatsz. Válassz egy képet vagy képgalériát, és az legyen az iránymutató a terved kialakításához. Ez lehet egy lakberendezési magazinból kivágott kép vagy akár egy saját készítésű fénykép a kedvenc éttermedről vagy egy impozáns hotelről.

Csak arra ügyelj, hogy a színek, textúrák és formák tökéletes egyensúlyban álljanak a koncepcióképen, amit majd a lehető leghűbben igyekezz visszaadni a tervedben. Minél erősebb a koncepció, annál hatásosabb lesz a végleges terv.

Kutasd fel azokat a festékeket, textíliákat és bútorokat, amelyek visszatükrözik a koncepcióképen található árnyalatokat, formákat és felületeket.
Találd meg a tökéletes festékszínt

2. Kutasd fel a tökéletes színeket!

Ügyelj a megfelelő arányokra – törekedj a koncepcióképpel megegyező színarányra.

Egy hangulattábla a kész szoba színvilágát foglalja magában kicsiben. Segítségével kipróbálhatod, hogy hogyan passzolnak a színek egymáshoz, és finomíthatsz az összetételen, mielőtt véglegesítenéd a tervet.
Jegyezd le dekorációs ötleteidet

3. Készíts hangulattáblát!

Egy hangulattábla a kész szoba színvilágát foglalja magába kicsiben. Segítségével kipróbálhatod, hogy hogyan passzolnak a színek egymáshoz, és finomíthatsz az összetételen, mielőtt véglegesítenéd a tervet.

Egy hangulattáblához elengedhetetlen festék- és textílminta, képek a legmeghatározóbb kiegészítőkről vagy bútordarabokról, valamint minták a fa-, csempe- vagy egyéb tervezett felületekről.

Még mindig nehezen tudod elképzelni, hogyan is fog kinézni a szoba? Használd a Dulux Visualizer alkalmazást segítségül, hogy azonnali digitális képet kapj arról, hogyan fog mutatni a festett fal.

A falak adják a lakberendezési terv gerincét, ezért a megfelelő festékárnyalat eltalálása különböztetheti meg az amatőr lakberendezőt a profitól.
Vágj bele a dekorációba!

5. Vágj bele a dekorációba!

Ez az igazán izgalmas rész, amikor láthatod a kemény munka és a tervezés gyümölcsét. Ne feledkezz meg a dizájner stílusú utolsó simításokról, mint például a gondosan megtervezett világítás vagy a friss virágok.

Akár lakberendezőt bízol meg, akár magad tervezed a dekorációt, fontos, hogy nagy hangsúlyt fektess a falakra, elvégre a falak adják az egész lakberendezési terv gerincét. A megfelelő festék eltalálása különböztetheti meg a profi lakberendezést az amatőrtől.

Tuti tipp

Hogy biztosan ne térj el a tervtől, vágd ki a koncepcióképedet, és tűzd ki őket a falra vagy az üzenőtáblára, hogy a dekorációs folyamat során végig kapaszkodót nyújtsanak.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...