A hagyományos gyermekszobák cukik, de ha kipróbálnál valami újat, válasz egyedi témát a baba szobájához.
Vadnyugat témájú gyermekszoba

Vadnyugat témájú gyermekszoba kialakítása 5 lépésben

Idézd fel a Vadnyugatot a gyermekszobában egy meleg színpalettával, vagy az aztékok világát egy álomszerű színösszeállítással.

„Vadnyugat témájú gyermekszoba ötleteken gondolkozunk, de nem tudjuk, hogyan kezdjünk neki, vagy hogy milyen színösszeállítást válasszunk. Segítség!”

A hagyományos gyermekszobák cukik, de ha kipróbálnál valami újat, válassz egyedi témát a baba szobájához.

Itt a Vadnyugatot vettük példaként, de ezeket a lépéseket követve ugyanilyen könnyen valósíthatod meg a saját ötleted is.

Mire vársz hát? Lóra fel, és kövesd ezt az egyszerű öt lépést egy olyan szórakoztató gyermekszoba létrehozásához, amely ideális környezet a kis cowboy fiú vagy cowboy lány számára:

Bármilyen témát választasz, fontos átgondolni a teljes színösszeállítást, és eldönteni, hogy milyen színekre van szükséged a kívánt hatás eléréséhez.
Vadnyugat témájú színösszeállítás

1. Válassz egy színösszeállítást

Bármilyen témát választasz, fontos átgondolni a teljes színösszeállítást, és eldönteni, hogy milyen színekre van szükséged a kívánt hatás eléréséhez.

Ha a Vadnyugat zord, sivatagos tájait kívánod felidézni, válassz olyan meleg piros és narancssárga árnyalatokat, amelyek harmonizálnak a homokszínű háttérrel.

A falak felső részét festheted világosabb árnyalatúra, például égszínkékre vagy a naplemente sárgájára, míg az alsót az égetett agyag barnájára. Először a világosabb színeket vidd fel: ha lecsöppen vagy lefolyik, könnyebb kijavítani, amikor a sötétebb alsó részt fested.

Ha nem vagy biztos a választott színben, többet is kipróbálhatsz a Dulux Visualizer alkalmazással.

Melyik festéket vegyem?

20YY 54/342
30YR 26/330
50BG 55/241
Mandulavirág

Ha a Vadnyugatra, gondolunk, hatalmas kaktuszok, vadlovak, tolldíszek és íjak jutnak először az eszünkbe, de természetesen nem kell korlátot szabni a képzeletednek.
Kaktuszminták a gyermekszobában

2. Hozz létre fókuszpontot

Miután lefestetted a hátteret, hozz létre egy fókuszpontot falfestmények, stencilek vagy matricák segítségével, amelyek a választott témát ábrázolják. Ha a Vadnyugat a téma, ezek lehetnek kaktuszok, vadlovak, tolldíszek és íjak, de természetesen nem kell korlátot szabnod a képzeletednek. Stencileket az interneten is találhatsz, de te is megalkothatod saját sablonjaidat.

A Vadnyugat hangulatának felidézéséhez válassz egyszerű, natúr felületű fabútorokat.
Tekintetet vonzó narancsszínű és sárga fal

3. Kelts rusztikus hangulatot fatónusokkal

A Vadnyugat hangulatának felidézéséhez válassz egyszerű, natúr felületű fabútorokat.

Ha színesebb hatásra vágysz, válassz egy színt a falfestményről és fesd a széklábakat és a szekrények ajtóit ugyanilyen színűre az egységes hatás érdekében.

Melyik festéket vegyem?

Mandulavirág
Hosszú alkony
Sarki éjszaka

A baba sok időt fog tölteni a gyermekágyban, ezért érdemes alaposan megfontolni az ágyneműt és a puha kárpitokat.
Vadnyugat témájú gyermekszoba kiegészítői

4. Kiegészítők

A baba sok időt fog tölteni a gyermekágyban, ezért érdemes alaposan megfontolni az ágyneműt és a puha kárpitokat.

Egy tarkán szőtt pamutszövetből készült színes takaró vagy egy azték minta felidézi a Vadnyugat hangulatát, ha pedig felbuzog benned a kreativitás, magad is alkothatsz a témához illő díszpárna-huzatokat és egyszerű függönyöket.

Egy kis sátor nagyszerű kiegészítő lehet, egy vonzó hely a baba számára, amikor a földön játszik.
Wigwam a gyermekszobában

5. A végső simítások

Ha van szabad hely, néhány plusz dologgal valóban lenyűgözővé teheted a vadnyugat témájú teret. Egy kis sátor nagyszerű kiegészítő lehet, egy vonzó hely a baba számára, amikor a földön játszik.

A látványt mű marhabőr szőnyeggel teheted teljessé, rá pedig helyezz egy könnyű széket puha párnákkal és a fal színéhez illő takarókkal.

Tuti tipp

Fényes festékkel kiemelheted a falfestményt vagy stencilt. Ez igéző kontrasztot kelt még akkor is, ha nem élénk színeket használsz, hogy nehogy túlstimuláld a babát.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...