Világoskék galéria egyterű szobában
Színek segítségével oszd fel a lakóteret

Univerzális otthon létrehozása az Év Dulux Színével

A rugalmas, minden feladatnak megfelelő otthonokban olyan belső tereket kell kialakítani, amelyek számtalan szerepet tölthetnek be a saját kis kuckótól kezdve a családi otthonon át egészen az irodáig. A Műhely paletta megalkotásakor az univerzális használhatóságot tartottuk szem előtt. Próbáld ki ezt a négy dekorációs tippet az otthoni munka hatékony támogatása érdekében: használd a Műhely színeket és az Év Dulux Színét, a Ragyogó Égbolt árnyalatot.

Manapság minden eddiginél fontosabb, hogy otthonaink mindenféle szerepet (iroda, iskola, étterem, mozi, meghitt kuckó) képesek legyenek betölteni – így olyan színekre van szükségünk, amelyek támogatják ezt a multifunkcionális szerepet. A Műhely paletta örömteli, élénk tónusai ideálisak egy többcélú tér létrehozásához. Pozitív hatású és komplementer árnyalatként ezek az színek remekül illenek a 2022-es év Dulux színéhez, a Ragyogó Égbolt árnyalathoz, és sokféle módon kombinálhatók.

Nyitott tér esetén a Műhely árnyalatai tökéletesen használhatók a színblokkok kialakításához és a zónák meghatározásához, továbbá vizuális kapcsolatot képesek létrehozni két szomszédos szoba között. Emellett némi karaktert is képesek kölcsönözni a térnek: akár egyszerű színként, akár karakteres színhatás részeként használják őket. Ezek a színek akár külön-külön, akár kombinációban használva azonnal felpezsdítik a teret. 

Próbáld ki ezt a négy dinamikus dekorációs ötletet, és kombináld bátran a Workshop-paletta színeit a 2022-es év Dulux színével, a Ragyogó Égbolt árnyalattal.

1. Hozz létre egy mindenre alkalmas nappalit

Sárga és világoskék falak a nappaliban alkóvval

A légies hátteret adó Ragyogó Égbolt árnyalattal párosítva a Műhely színei kiválóan alkalmasak bizonyos építészeti jellegzetességek kiemeléséhez vagy éppen funkcionális területek kijelöléséhez. A napsárga színnel kiemelt fal, amelynek mindkét oldalán süllyesztett polcok találhatók, a kényelmes nappali fókuszpontjaként modern és rugalmasan használható tárolóhelyet nyújt a irattartók, könyvek, kerámiák és műalkotások számára. 

2. Használj színeket a hálószobában a nagyobb tér érzete érdekében

Hálószoba világoskék színű, színblokkos fejtámlával

Ha okosan bánsz a színekkel, egy kis hálószobában is tágasabb hatást érhetsz el. A könnyed és légies Ragyogó Égbolt árnyalattal kifestett fal tágas hatást kelt, míg az élénk Műhely színekkel festett fejtámla mesés hangulatot teremt, mindezt helyfelhasználás nélkül. Ha az ágyneműn és a párnákon is visszaköszönnek ugyanazok a tónusok, akkor az összhatás üdítő, pihentető és egységes lesz. 

3. Fess magadnak egy falvédőt

Zöld konyhai fal rózsaszín és narancssárga csíkkal

Ha a konyha egyben iroda és játszószoba is, nem biztos, hogy tisztán praktikus megjelenést szeretnél elérni. Vigyél bele egy kis színt, hogy mindenki érezze: itt az egész család közösen töltheti az idejét – akár főzéssel, akár pihenéssel vagy játékkal. A Műhely színek szekrények mögötti alkalmazása okos módszer az előkészítő terület jelzésére – üveg vagy csempe használata nélkül. Használj zsírnak ellenálló festéket, mint például a Dulux EasyCare árnyalatait, amelyek ellenállnak a mindennapi főzési foltoknak és anélkül lemoshatóak, hogy a szín elhalványulásától kellene tartanod. 

4. Egyél, dolgozz és játssz az étkezőben

Dolgozószoba halványkék falakkal és magas ablakokkal

Semmi sem ad jobb hátteret egy multifunkciós tér számára, mint a 2022-es év Dulux színe, a Ragyogó Égbolt. Amellett, hogy maximálisan kihasználja a napfényt, nyugalmat és tisztaságot is biztosít a forgalmas családi helyiségben, bármire is használják azt éppen. És ne feledkezz meg róla, hogy a Műhely színek kiválóan kombinálhatók hasonlóan élénk tónusú kiegészítőkkel. 

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...