Természetes, organikus hatású lakberendezési stílussal elősegítheted a tudatos életvezetést.
Nappali természetes zöld színben

Teremtsd meg a teret a tudatos élethez!

Természetes színek és organikus formák segítségével teremtsd meg a megfelelő életteret a tudatos élethez.

Egyre mélyebben igyekszünk belegondolni abba, hogyan kapcsolódunk a körülöttünk lévő világhoz. Már nem csak arról van szó, hogy a természet elemeit bevigyük az otthonunkba, hanem hogy elérjünk egy átfogóbb tudatosságot, mind a fenntarthatóság, mind a belső jóllétet elősegítő személyes tér kialakítása terén.

A 2017-es paletta egyik legmeghatározóbb motívuma a természet színei, amelyeket organikus formákkal és elemekkel egészíthetünk ki, hogy nyugtató, pihentető, kiegyensúlyozott hangulatot teremtsünk.

A romantika új arca

A növények, a természetes textíliák és az szerves anyagok lágyítják a belső teret.
Világos szoba növényekkel

Louise Tod vezető színtervező úgy látja, hogy "a divat és a lakberendezés terén is kezd újra megjelenni a romantika, mint stílusjegy. Az emberek egyre hevesebben foglalkoznak a környezetre kifejtett hatásukkal". A lakberendezésben ezt az irányzatot a növények, természetes textíliák és szerves anyagok használata jeleníti meg, ami elmossa az éles határvonalakat a kültér és a beltér között.

A tudatos jelenlét számít

A kézzel festett elemek és az organikus motívumok kifinomult, mégis bohém stílust kölcsönöznek a szobának.
Természetes hatású hálószoba

Bár ezt az irányzatot erősen befolyásolja a természet, a bolygónkkal való kapcsolat megteremtése és a környezetre való odafigyelés, gyakorlati értelemben arról szól, hogyan vihetjük be otthonunkba azokat az értékeket, amelyek igazán fontosak a számunkra. Ha a zöld és a kék színpalettát antik, újrahasznosított, felújított bútorokkal és tárgyakkal kombináljuk, egy természet ihlette, új jellegű eklektikus stílust hozhatunk létre.

A kézzel festett motívumok és az organikus elemek tovább fokozzák ezt a a kifinomult, de bohém hatást. Louise Tod: "Ebben az irányzatban az a zseniális, hogy érzelmes, mély megfontolás az alapja, ugyanakkor a megjelenés összeségében lazaságot áraszt".

Melyik festéket vegyem?

[54BB 39/103] (/hu/szinreszletek/54bb-39103)
[13GY 52/120] (/hu/szinreszletek/13gy-52120)

Elmosódott vonalak

A festés legyen laza, és az organikus hatás érdekében kerüld a merev vonalakat.
Zöld színű szoba lépcsővel

Vesd el a merev, egyenes, mesterséges vonalakat és törekedj a befejezetlen, laza hozzáállásra a festés, az anyagok és a bútorok terén. Ötvözd egy adott paletta világos és sötétebb tónusait ugyanazon a falon, és merész ecsetvonásokkal vegyítsd a kettőt, míg az organikus tárgyak, a finom burkolatok és a növények elhelyezése tovább szegmentálja a teret.

Melyik festéket vegyem?

[01GG 07/070] (/hu/szinreszletek/01gg-07070)
[94GY 66/038] (/hu/szinreszletek/94gy-66038)

Törekedj az üde, modern megjelenésre

Louise azt is kiemeli, hogy "ez egy modern stílus, ezért óvakodnék a horgolt vagy a batikolt anyagok túlzásba vitelétől". Inkább hagyjuk, hogy a színpaletta önmagában sugallja az egyensúly érzését. "A zöld és orgonalila árnyalatok kombinációja ideális választás a megnyugtató légkör megteremtésére". Ügyeljünk rá, hogy ne halmozzunk fel túl sok holmit, hanem hagyjunk elég teret a rendnek a természetes elemek között".

Melyik festéket vegyem?

[87YY 13/208] (/hu/szinreszletek/87yy-13208)
[11RR 43/050] (/hu/szinreszletek/11rr-43050)

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...