A legtöbb modern házban és lakásban a tér korlátozott, ezért annek felosztása és használata nagy hatással lehet a mindennapi életre.
Hozz létre egy sokoldalú, semleges teret

Tágítsd ki a teret 5 nagyszerű ötletünkkel a kétfunkciós gyermekszobához

Megmutatjuk, hogyan hozhatsz létre egyszerre csinos és praktikus gyermekszobát.

„Az első gyermekünket várjuk, és az egyetlen szabad szobának kell betöltenie a gyermekszoba és a vendégszoba funkcióját. Hogyan használhatjuk ki a legjobban a rendelkezésre álló teret?”

A legtöbb modern házban és lakásban a tér korlátozott, ezért annek felosztása és használata nagy hatással van a mindennapi életre.

Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy van egy szabad szobád, előfordulhat, hogy nem lehet kizárólag gyermekszobává alakítani, mert más funkciókat is be kell töltenie.

Egy kettős funkciójú vendégszoba-gyermekszoba egy kissé gondosabb tervezést és több színvariációt igényel, de végül olyan teret kapsz, amely tökéletes mind a látogatóba érkező nagyszülők, mind pedig a baba mindennapi kényelme szempontjából.

Egy kifinomult, semleges színpaletta nagyszerű kiindulópont minden hálószobához, különösen olyanhoz, amelynek több korcsoportnak is meg kell felelnie.
Tervezz meg egy semleges színösszeállítást

1. Semleges terület

Egy kifinomult, semleges színpaletta nagyszerű kiindulópont minden hálószobához, különösen olyanhoz, amelynek több korcsoportnak is meg kell felelnie.

Ha a szabad szoba kis méretű, hideg világos árnyalatokat – például kagyló-vagy acélszürkét – használj, így a tér világosabbnak és levegősebbnek tűnik, ideálisnak egy normál ágy és egy gyermekágy elhelyezéséhez.

Ha otthonosabb, intimebb hangulatot szeretnél, válassz a meleg semleges színek palettájáról, például kókuszbarnát, dióbarnát vagy a homokkő szürkéjét.

Melyik festéket vegyem?

Zarándok útja
Bódító kardamon
Kasmír kendő
Tölgyfa háncs

A visszafogott árnyalatokkal egyszerre csinos és modern hatást érhetsz el.
Csinos pasztellszínű gyermekszoba

2. Csinosítsd pasztellszínekkel

Ha hagyományos stílusú gyermekszobát szeretnél, de olyan teret is, amelyben a nagypapa otthonosan érzi magát, a cuki rózsaszínt és babakéket felnőttesebb színekre cserélheted.

Olyan elegáns fagyiárnyalatokra gondolhatsz, mint a barack, szilva, levendula és menta. A cuki és kifinomult tökéletes kompromisszumaként ezekkel a visszafogott árnyalatokkal egyszerre csinos és modern hatást érhetsz el.

Melyik festéket vegyem?

Mandulavirág
Gangeszi kavics

A gyermekágy mellé felfestett vastag, függőleges csíkok nagyon stílusosan mutatnak, különösen meleg semleges vagy pasztellszínben.
Festett csíkok a falon

3. Oszd meg és uralkodj

Ha el szeretnéd választani a szoba különféle célokra használt tereit, alakíts ki egy hangsúlyos falat a gyermekágy mellett vagy a normál ágy fejtámlája mögött.

A gyermekágy mellé felfestett vastag függőleges csíkok nagyon stílusosan mutatnak, különösen meleg semleges vagy pasztellszínben. Ezenkívül érdekes hatást kelthetsz a szoba e részén anélkül, hogy a színösszeállítás többi részét is gyerekessé tennéd.

A merészebb, dizárjnerstílusú látványért a felnőttek részében hozz létre szemet gyönyörködtető kontraszthatást az egyik kedvenc pasztellszíneddel és egy erősebb árnyalatával. A vajsárga és fanyar narancssárga vidám hangulatot teremtenek.

Melyik festéket vegyem?

Mester vászon
Faragott homokkő
Kasmír kendő

Ha nem szeretnéd túlterhelni a szobát pelenkákkal és krémekkel, válassz mozgatható és egymásra helyezhető tárolóegységeket, amelyeket egy gyermekágy vagy kanapé alá is be lehet csúsztatni.
Lebegő polcok a gyermekszobában

5. Használd ki okosan a teret

Ha azzal küzdesz, hogy túl sok mindent kell bezsúfolnod a szobába, lehet, hogy át kell gondolnod a bútorokat. Ha például dupla ágy van benne, lehet hogy érdemes kicserélni futonágyra vagy kanapéra, amelyet ülőhelyként és a baba etetésére is használhatsz.

A babák ugyan kicsik, de sok dolgot igényelnek, amelyeket mind elérhető közelben kell tárolni. Ha nem szeretnéd túlterhelni a szobát pelenkákkal és krémekkel, válassz mozgatható és egymásra helyezhető tárolóegységeket, amelyeket egy gyermekágy vagy kanapé alá is be lehet csúsztatni.

A plafonra függesztett baldachinnal, amely körülöleli a gyermekágyat, könnyedén hozhatsz létre szobát a szobában, így védve a gyermek és a vendég személyes terét.
Gyermekszoba baldachinos ággyal

6. Leválasztott tér

A baldachinnal, amely körülöleli a gyermekágyat, vagy egy elhúzható válaszfallal könnyedén hozhatsz létre szobát a szobában, így az elkülönített terek érzetét keltve.

Tuti tipp

A semleges színösszeszállítást könnyen gondozható növényekkel és keretezett képekkel egészítheted ki. A falra függesztett családi képekkel személyesebbé teheted a szobát, ráadásul ez olyan dekoráció, amely bővíthető, ahogy a baba nő.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...