Az arany elég élénk ahhoz, hogy kitűnjön, mégis elég sokoldalú ahhoz, hogy ötvözhető legyen más színekkel.
Az arany meglepően sokoldalú árnyalat

Szikrázó fal tündöklő aranyban

A Dulux színszakértője, Marieke van der Bruggen elmagyarázza, hogyan hozhatsz létre modern külsőt a sokoldalú arany színnel.

“Azt olvastam, hogy az arany mostanában nagyon népszerű. A nappalim falára ráférne egy kis frissítés, és nagyon szeretném kipróbálni az aranyat, de hogy tudom biztosítani, hogy pár éven belül ne tűnjön elavultnak?”

Az AkzoNobel egyik friss felmérése szerint minden ötödik embernél az otthonuk modernizálása az egyik legfontosabb dekorációs ösztönző.

Ha szeretnéd felpezsdíteni otthonodat, és üde, modern külsőt kölcsönözni neki, mi is lehetne jobb megoldás, mint a 2016-os Év színe, az Okker arany, az egyik legsokoldalúbb színünk?

Az Okker arany okker tónusokkal ötvözött, így elég élénk ahhoz, hogy kitűnjön, mégis elég sokoldalú ahhoz, hogy más árnyalatokkal is kombinálható legyen, hogy egy merész, de rendkívül otthonos érzetet érjünk el.

A Dulux színszakértője, Marieke van der Bruggen elmagyarázza, hogyan szabhatod az igényeidre az arany színt.

A kék és az arany elsőre szokatlan kombinációnak tűnhet, de a megfelelő árnyalatokkal vidám és harmonikus lehet.
Aranyra festett dolgozószoba kék csíkokkal

1. Örök üdeség

A kék és az arany elsőre szokatlan kombinációnak tűnhet, de a megfelelő árnyalatokkal vidám és harmonikus lesz.

Itt az Okker arany színt meleg, semleges csíkokkal párosítjuk, valamint világoskék hangsúlyszínnel. Ezek az árnyalatok egymás mellett helyezkednek el a színkörön, és szépen passzolnak egymáshoz. A csíkok vastagsága variálható, ami játékosságot kölcsönöz a dolgozószobának.

Melyik festéket vegyem?

[20YY 36/370] (/hu/szinreszletek/20yy-36370)
[50YY 42/490] (/hu/szinreszletek/50yy-42490)
Bengáli ösvény
[95GG 78/054] (/hu/szinreszletek/95gg-78054)

Az orgonalila árnyalatainak finom, de fényes jellege kihozza az arany okker tónusait, a vitalitástól ragyogó modern színvilág megteremtéséhez.
A rózsaszín és az arany remek párosítás

2. Válaszd a ragyogást

Ha vízszintesen kettéosztod a szobát, az egymást kiegészítő színek remekül érvényesülnek és kiemelik egymást.

Az orgonalila árnyalat finom, fényes jellege itt kihozza az Okker arany okker tónusait, és vitalitástól ragyogó, modern stílust hoz létre. Ezek a színek különösen olyan falon mutatnak jól, ami nem kap természetes fényt, például folyosókon vagy előszobában.

Melyik festéket vegyem?

[20YY 36/370] (/hu/szinreszletek/20yy-36370)
[50YY 42/490] (/hu/szinreszletek/50yy-42490)
Mandulavirág

A barátságos színösszeállítás elérése érdekében ötvözd az Okker aranyat egy világosabb, finomabb árnyalattal, mint például a kapucsínó. Ez a földes kombináció harmonikusan összefonódik, és különösen jól mutat az előszobában.
Az arany barátságos szín

3. Meleg és barátságos

A barátságos színskála eléréséhez kombinálhatod az aranyat egy olyan világosabb és finomabb árnyalattal, mint például a kapucsínó.

Ez a földes kombináció gyönyörűen harmonizál egymással, és különösen jól mutat az előszobában.

Melyik festéket vegyem?

[20YY 36/370] (/hu/szinreszletek/20yy-36370)
[50YY 42/490] (/hu/szinreszletek/50yy-42490)
[20YY 43/200] (/hu/szinreszletek/20yy-43200)

A sötét csokoládébarna és a meleg rózsaszín árnyalatok kellemes kombinációt alkotnak, az arannyal kiegészítve pedig meleg és gazdag ötvözetet hoznak létre.
Konyha barna és arany színekkel

4. A természet ihlette

A sötét csokoládébarna és a meleg rózsaszín árnyalatok kellemes kombinációt alkotnak, az Okker arany árnyalattal kiegészítve pedig meleg és gazdag kombinációt hoznak létre.

Ez a finom szín visszatükrözi a fa természetes jellegét, és fekete hangsúlyokkal párosítva sejtelmes, drámai hangulatot kelt, mint a fenti képen látható konyhaszekrényeken.

Melyik festéket vegyem?

[50YY 42/490] (/hu/szinreszletek/50yy-42490)
[20YY 22/129] (/hu/szinreszletek/20yy-22129)
[10YY 75/084] (/hu/szinreszletek/10yy-75084)

Ha a hűvös, skandináv stílust kedveled, akkor a legjobb választás, ha az aranyat egy hűvös, de bájos semleges színnel társítod, mint a halványrózsaszín.
Hálószoba arany és halványrózsaszín színekben

5. Őrizd meg a hidegvéred

Ha a hűvös, skandináv stílust kedveled, akkor a legjobb választás, ha az aranyat egy hidegebb, de bájos semleges színnel társítod, mint a halványrózsaszín.

Ez a nyugtató, békés kombináció tökéletes a hálószobába, és ne felejtsd el halvány színű fabútorokkal társítani a tökéletes hatás elérése érdekében.

Melyik festéket vegyem?

[20YY 36/370] (/hu/szinreszletek/20yy-36370)
[50YY 42/490] (/hu/szinreszletek/50yy-42490)
[70RR 73/025] (/hu/szinreszletek/70rr-73025)

Emeld ki az arany szín káprázatos jellegét egy hasonló, de finomabb árnyalattal, például a mokkával. Ha hagyományos hatást szeretnél elérni modern csavarral, vigyél bele egy vékony sárga csíkot vagy hangsúlyt.
Káprázatos hatás arannyal

6. Visszafogott csillogás

Emeld ki az Okker arany káprázatos jellegét egy hasonló, de finomabb árnyalattal, például a mokkával.

Ha hagyományos hatást szeretnél elérni modern csavarral, végső simításként vigyél bele egy vékony élénksárga csíkot vagy hangsúlyt.

Tuti tipp

Rézkiegészítőkkel drámaibbá teheted az Okker arany árnyalatot, például lámpabúrákkal vagy dísztálakkal. A fényvisszaverő, csillogó felület feldobja a festék visszafogott tónusait, kifinomult, mégis élhető környezetet teremtve.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...