Válassz olyan ebédlőasztalt, amely íróasztalként is használható.
Laptoppal az ebédlőasztalnál

Otthoni dolgozósarok tervezése

Fedezd fel a legújabb ötleteket, amelyek segítségével kialakíthatod az otthoni dolgozósarkod.

Ugye te is sűrűn hallod az ismerőseidtől, hogy "igen, van otthoni dolgozósarkom, de szívesebben dolgozom a laptopomon a konyhaasztalnál". Ennek vajon mi lehet az oka? A modern életstílus a világos, nyitott, lendületes, többfunkciós terekről szól, nem a szűk, poros dolgozószobákról, amelyek a ház egy hátsó szegletében bújnak meg.

Egyszerű átalakulás színekkel

Színek és dinamikus minták segítségével definiálhatod a munkaállomást.
Ovális munkaállomás

Csak az a gond, hogy nehéz ugyanoda leülni dolgozni, ahol az élet többi területe könnyen elvonhatja a figyelmünket. A titok nyitja, hogy a színek erejével elkülöníthetjük a teret, mint ahogy arra Marieke Wielinga, az AkzoNobel vezető színtervezője is felhívja a figyelmet. "A szín remek eszköz az érzelmek befolyásolására, ezért érdemes kihasználni. Ha semleges alapszínre nagyobb színfoltokat festünk, fel tudjuk osztani a teret".

Figyelem! Agymunka folyik.

Színblokkokkal látványosan leválaszthatod a dolgozósarkot.
Munkaállomás színblokkokkal

A 2017-es év színe, a Denim Drift, remek alapul szolgálhat a belső terek egyértelmű felosztására a különböző tevékenységek alapján. A Denim Drift hűvössége könnyen ellensúlyozható erőteljes tónusokkal és formákkal. "A falfestés hatásos, mégis egyszerű módja annak, hogy megkülönböztessük a szórakozásra szánt tereket a dolgozósaroktól".

Melyik festéket vegyem?

[87BG 27/077] (/hu/szinreszletek/87bg-27077)

Hogyan válthatsz könnyedén a munka és a szórakozás között?

A pihenésre, étkezésre vagy szórakozásra szánt helyek általában tágasabbak, és szélesebb színpalettát igényelnek, míg az egyik helyiségen belül kialakított dolgzósarokhoz határozott hangsúly kell, amely segít a munkára összpontosítani. "A szórakozásra szánt helyekhez illenek az eltúlzott, merész elemek, mint a vörösesbarna térelválasztófal", mondja Marieke. "A dolgozósaroknak azonban visszafogottabbnak kell lennie, és a színek ezt segíthetnek elérni".

Melyik festéket vegyem?

[21YR 13/383] (/hu/szinreszletek/21yr-13383)

Alakítsd ki az otthoni dolgozósarkodat saját ízlésed szerint

Geometrikus minta az otthoni dolgozósarok falán
Otthoni íróasztal csendélet

Marieke szerint "attól, hogy a fal lapos, a térnek nem kell lapos érzést keltenie. Elkülöníthetjük például az íróasztal környezetét úgy, hogy kiemelkedő formákat festünk a falra, például egy ovális színfoltot az alap színösszeállítást kiegészítő színben, például a visszafogott krémszín jól mutat a 2017-es év színével, a Denim Drifttel".

Melyik festéket vegyem?

[67YR 56/055] (/hu/szinreszletek/67yr-56055)
[87BG 27/077] (/hu/szinreszletek/87bg-27077)

Emeld ki a részleteket

Az erős hangsúlyszínek segítenek definiálni az alkóvokat.
Hangsúlyszínek az alkóvokban

Ha a helyiségben vannak apró zugok, ahelyett, hogy figyelmen kívül hagynánk azt a nehezen kihasználható teret, inkább tegyük hangsúlyossá. Marieke szerint ugyanis "az ilyen zugok ideálisak arra, hogy például egy szürke színpalettával feldobjuk őket, és egy kis vibrálást vigyünk a szobába".

Melyik festéket vegyem?

[54YY 46/065] (/hu/szinreszletek/50yy-42490)
[67YR 56/055] (/hu/szinreszletek/67yr-56055)
[21YR 13/383] (/hu/szinreszletek/21yr-13383)
[87BG 27/077] (/hu/szinreszletek/87bg-27077)

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...