Az AkzoNobel kutatása {*} szerint az új szülők több mint 17 százaléka saját hálószobájuk egyik sarkát alakítja át gyermeksarokká, ha nincs külön szoba.
Egy kényelmes babasarok

Nincs elég hely a lakásban egy külön gyermekszoba számára? Bármelyik szobában meghitt teret teremthetsz!

Megmutatjuk, hogyan választhatsz le egy teret a baba számára anélkül, hogy nagyobb lakásba kellene költöznötök.

„Néhány hónap múlva érkezik a baba, de nincs helyünk egy külön gyerekszoba számára. Hogyan hozhatunk létre az újszülöttnek egy különleges helyet anélkül, hogy egy nagyobb lakásba költöznénk?

A fészekrakás iránti vágy nagyon erős, amikor az ember babát vár. De ahhoz, hogy a kis jövevény számára egy különleges pihenőhelyet alakíts ki, nem kell másik lakásba költöznötök vagy egy teljes szobát kifestenetek.

Az AkzoNobel kutatása szerint az új szülők több mint 17 százaléka saját hálószobájuk egyik sarkát alakítja át gyermeksarokká, ha nincs külön szoba, míg ha már van egy gyerek, 10 esetből egyben az újszülött az ő szobájába kerül.

Tanácsra van szükséged? Okos dekorációs tippjeinkkel kényelmes teret választhatsz le a baba számára.

A vastag, vízszintes, a zöld különféle árnyalataiban pompázó csíkok időtálló megoldást jelentnek és minden korú fiúhoz és lányhoz illenek.
Megosztott hálószoba csíkos falakkal

Szoba megosztása a testvérrel

Ha az újszülött az idősebb testvérével fog megosztozni egy szobán, ebből kiváló szórakozást csinálhatsz: eltérő színekkel és mintákkal olyan időtlen hatást hozhatsz létre, amelyet mindketten imádni fognak.

A vastag, vízszintes, a zöld különféle árnyalataiban pompázó csíkok minden korú fiúhoz és lányhoz illenek, míg a lenyűgöző többszínű csíkok tökéletes megoldást nyújtanak az idősebb testvér számára.

Esetleg hozz létre világosan elválasztott alvótereket eltérő mintákkal és színekkel a szoba két felében. Néhány pasztellszínű folttal érdekes babateret hozhatsz létre, amely nem zavarja a kicsit, míg az élénkebb színek ideálisak a tipegő korú és idősebb gyermekek számára.

Melyik festéket vegyem?

Érintetlen tengerszem
Szikla erőd
Mennyei erő

Miután helyet csináltál a gyerekágynak, válassz olyan komplementer színeket, amelyek segítenek elválasztani a baba zónáját a hálószoba többi részétől.
Semleges színű hálószoba

Fess egy kényelmes babasarkot

Egyetlen hálószoba esetében egy babasarokkal kiválóan kihasználhatod az üres zugokat és falmélyedéseket, és egyúttal kényelmes alvóteret hozhatsz létre a baba számára.

Ehhez először távolítsd el a hálószobából a felesleges dolgokat, így pontosan felmérheted a teendőket. Lehet, hogy az ágy jobb helyen lenne a fal mellett? Vagy esetleg érdemes lenne lecserélni a padlón álló szekrényeket falra rögzített polcokra?

Miután helyet csináltál a gyerekágynak, válassz olyan komplementer színeket, amelyek segítenek elválasztani a baba zónáját a hálószoba többi részétől.

Okos trükk meleg semleges színárnyalatot – például világosbarnát – választani a hálószoba szülők számára fenntartott részéhez, és egy világosabb komplementer színt a gyermekágy köré. A levendulaszín olyan sokoldalú árnyalat, amely megnyugtatja a babát, ugyanakkor pedig finom stílusjegyet visz a színösszeállításba.

Tedd egységessé a látványt úgy, hogy a falakra szerelt polcokat ugyanolyan árnyalatúra fested, mint a baba zónáját.

Melyik festéket vegyem?

25YY 78/232

Az egységes hatásért fesd a polcokat és szekrényeket olyan színűre, amely illik a kényelmes babasarokhoz. Válassz foltálló, lemosható festéket, amelyről könnyen eltávolítható a váratlanul kifröccsent folyadék.
Ötletek a gyermekszobában való tároláshoz

Tárolás okosan

A kis lakásokban minden talpalatnyi hely értékes, ezért érdemes mértékletesen hozzáállni a bútorvásárláshoz.

Pelenkázóasztal helyett babaápoló helyet alakíthatsz ki egy ruhásszekrény vagy konyhaszekrény helyén is. Esetleg egy fiókos szekrény tetejére rögzíthető takarót helyezhetsz, így egyszerre használhatod pelenkázóasztalként és tárolóegységként.

Az egységes hatásért fesd a polcokat és szekrényeket olyan színűre, amely illik a kényelmes babasarokhoz. Válassz foltálló, lemosható festéket, amelyről könnyen eltávolítható a váratlanul kifröccsent folyadék.

Melyik festéket vegyem?
97YR 44/642
90GY 21/472

Tuti tipp

Ha még mindig nem tudod, hogy melyik festéket válaszd, töltsd le a Dulux Visualizer alkalmazást az okostelefonodra vagy táblagépedre, és azonnal láthatod, hogyan fog kinézni a szoba festés után.

Egyszerűen tartsd az eszközt a lefesteni kívánt fal felé, válassz egy színt a Dulux színpalettáról, koppints a képernyőre, és máris megjelenik az eredmény.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...