Ihletre van szükséged? Kedvenc úticélodat idéző színekkel pezsdítsd fel fakó falaidat!
Konyha sötét faszekrényekkel

Mexikótól Marokkóig: 5 utazás-ihlette színötlet

Kedvenc úticélodat idéző színekkel pezsdítsd fel fakó falaidat!

“Szeretném felújításkor személyesebbé tenni otthonom, de olyan sok szín közül lehet választani, hogy azt sem tudom, hol kezdjem. Vannak bevált tippjeitek arra, honnan meríthetnék ihletet?”

Messzi helyeket meglátogatni remek módja annak, hogy új kultúrákat ismerjünk meg, felvértezzük magunkat új emlékekkel, amelyek mosolyt csalnak az arcunkra. Egy csodálatos nyaralás vagy egy hosszú hétvége azonban remek színötleteket is adhat.

Ha nehezedre esik a színösszeállítás kiválasztása, érdemes végiglapoznod a legutóbbi nyaralás fotóit, és a vágyott tájak hangulatát megjeleníteni a falakon. A hűvös urbánus élettér tompított tónusai vagy az élettel teli egzotikus állat- és növényvilág tökéletes kiindulópont lehet, hogy beindítsd a kreativitásod.

Összegyűjtöttünk pár népszerű ötletet, hogy segítsünk elindulni. Jó utat!

Ha a letisztult lakberendezési megoldásokat kedveled, a következő felújításnál meríts ihletet a skandináv stílusból.
Skandináv stílusú nappali

1. Skandináv hidegvér

Ha a letisztult lakberendezési megoldásokat kedveled modern, elegáns hangulattal, a következő felújításnál meríts ihletet a skandináv stílusból.

Maradj az egyszerű megoldásoknál és válssz hűvös, halvány színösszeállítást vizes kékkel és halványszürkével, majd társítsd olajzöld és mustársárga hangsúlyokkal a finom retro hatás elérése érdekében. Kiegészítőként használj természetes textíliákat, például pamutot és vászont, hogy a stílus nyugodt és kellemes legyen.

Melyik festéket vegyem?

[90BG 08/075] (/hu/szinreszletek/90bg-08075)
Ezüst vért

Az üde, fűszeres színek és a hangsúlyos azték minták tökéletesek, ha mexikói ihletésű tematikát szeretnél vinni otthonodba.
Mexikói ihletésű nappali

2. Viva la Mexico

Az üde, fűszeres színek és a hangsúlyos azték minták tökéletesek, ha mexikói ihletésű tematikát szeretnél otthonodba.

Kezdd fehér vagy sötétszürke háttérrel, majd engedd szabadjára a fantáziádat. Válassz élénk színeket, például élénkkéket vagy napsárgát, vagy vigyél bele egy kis drámai hatást kontrasztos színekkel, például a citromsárga és a fukszia-rózsaszín párosításával.

Kaktuszfélékkel kihangsúlyozhatod az igazi hacienda-hatást.

Melyik festéket vegyem?

[20YY 46/425] (/hu/szinreszletek/20yy-46425)
[70RR 15/400 (/hu/szinreszletek/70rr-15400)
[10BG 11/278] (/hu/szinreszletek/10bg-11278)

A londoni ihletésű palaszürke színválasztás rendkívül otthonos és kifinomult tud lenni.
Nappali szürke színben

3. London hívó szavát hallod

Az időjárás ugyan borongós, de ha ügyesen használod a londoni ihletésű palaszürkéket, rendkívül otthonos és kifinomult színösszeállítást hozhatsz létre.

Hogy minél sokoldalúbb legyen a színskála, válassz két egymáshoz közel álló szürke árnyalatot, majd a világosabb szürkét a falakra, a sötétebbet a szegélyekre használd. Friss fehér mennyezettel és piros hangsúlyokkal egészítheted ki, hogy a híres londoni emeletes buszokat is megidézd. Ipari stílusú bútorokkal még izgalmasabbá teheted az összeállítást, például rozsdamentes acél bárszékekkel vagy egy vaskos kávézóasztallal.

Melyik festéket vegyem?

Szikla erőd
Edzett acél

Ha a meleg, eklektikus belső tereket szereted, érdemes marokkói ihletésű színösszeállítást választanod.
Marokkói ihletésű dekorációs ötletek

4. Marokkói csoda

Ha a meleg, eklektikus belső tereket szereted, érdemes marokkói ihletésű színösszeállítást választanod.

A meleg piros, sárga és okker színeket vegyítsd semleges komplementer árnyalatokkal, például homokszínnel vagy terrakottával, amelyek az ókori Marrákes rejtélyét idézik.

Végezetül egészítsd ki a stílust élénk, ékszerszínű lámpákkal és mintás szőnyegekkel, hogy még élettel telibb legyen a hatás.

Melyik festéket vegyem?

[00YY 21/321] (/hu/szinreszletek/00yy-21321)
[00YY 12/173] (/hu/szinreszletek/00yy-12173)

Ha a földes, természetes színeket kedveled, engedd szabadjára a fantáziádat, és vigyél egy csipetnyi afrikai varázslatot otthonodba.
Afrikai ihletésű nappali

5. Afrikai kaland

Ha a földes, természetes színeket kedveled, engedd szabadjára a fantáziádat, és vigyél egy csipetnyi afrikai varázslatot otthonodba.

A falakat fesd finom, semleges árnyalatúra, például khaki vagy karamell színűre, a faburkolatok és az ablakpárkányok azonban legyenek fehérek, hogy megőrizzék a friss, üde hatást.

Utolsó simításként természetesen festett bútorokat vásárolj, valamint zebramintás szőnyeggel vagy párducmintás lábzsámollyal még egy csipetnyi drámát is vihetsz az összeállításba.

Melyik festéket vegyem?

[30YY 11/076] (/hu/szinreszletek/30yy-11076)
[60YR 33/047] (/hu/szinreszletek/60yr-33047)
[20YY 43/200] (/hu/szinreszletek/20yy-43200)

Tuti tipp Ha a színösszeállítást egy kedves nyaralási kép ihlette, keretezd be és tedd ki a frissen festet falra. Ezzel még személyesebbé teheted az otthonod, ráadásul mindig egy örömteli pillanatra fog emlékeztetni.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...