Nem kell elköltöznöd! Az alábbi frappáns festési ötletek ismét életet lehelnek majd megfáradt otthonodba.
Pezsgő, zöld ebédlő

Lenyűgöző módszerek, amelyekkel költözés nélkül új otthont teremthetsz magadnak.

Nem kell elköltöznöd! Az alábbi frappáns festési ötletek ismét életet lehelnek majd megfáradt otthonodba.

“Unom a lakásom, de nem tehetem meg, hogy elköltözzek. Mit tehetnék, hogy élettel telibbé tegyem?”

Ne becsüld alá a festék erejét! Az AkzoNobel egyik felmérésében megkérdezettek több mint 50%-a egyetértett abban, hogy a festés a legjobb módja annak, hogy feldobjuk a családi teret az újdonság izgalmával töltsük meg. Ráadásul ez egy költséghatékony módszer, mert egyszerűen kivitelezhető és azonnali az eredmény.

Akár az egész lakás átfogó felújítása mellett döntesz, akár egyesével fested ki a szobákat, íme néhány festési tipp, amelyekkel újra szenvedélyesen beleszerethetsz otthonodba.

Ha a konyhád fala sötétbarna, de tágasabb, családiasabb konyhára vágysz, cseréld le a barnát fényes napsárgára.
Ragyogó sárga konyha

1. Vedd figyelembe a helyiség funkcióját!

Mielőtt a színpalettáért nyúlnál, vedd sorra lakásod szobáit, és tedd fel magadnak a kérdést, hogy először is mire használod őket, másodszor pedig hogy az adott helyiség jelenlegi színe illik-e a funkciójához. Ha nem, alaposan gondold át, hogy milyen légkört és funkciót szeretnél adni neki, és aszerint válassz színt.

Például, ha a konyhád fala sötétbarna, de tágasabb, családiasabb konyhára vágysz, cseréld le a barnát fényes napsárgára.

Melyik festéket vegyem?

Aranyfüst
Kasmír kendő

Ügyelj arra, hogy a választott festék a helyiség funkciójához és a fényviszonyokhoz is passzoljon. Az almazöld derűs árnyalat a napos nappalihoz, viszont az alkonyat rózsaszínje hívogató, dús szín lehet az ebédlőben.
Ebédlő rózsaszínben

2. Csereberélj!

Gondoltál már arra, hogy megcseréld két helyiség funkcióját?

Ha például az ebédlő a lakás legvilágosabb helyisége, érdemes felcserélni a nappalival, így bájos és fénnyel teli nappalit kapsz, míg az ebédlő, amit leginkább este használ az ember, boldogan meglesz az otthonod egyik sötétebb szegletében.

Ügyelj arra, hogy a választott festék a helyiség funkciójához és a fényviszonyokhoz is passzoljon. Az almazöld derűs árnyalat a napos nappalihoz, míg az alkonyat rózsaszíne hívogató, dús szín lehet az ebédlőben.

Melyik festéket vegyem?

Provence varázsa
Rügyező akácia

A halványabb tónusok örök kedvencek, de a merész színválasztás csalhatatlan módja egy megfáradt lakás felpezsdítésének.
Válaszd a határozottságot kékeszölddel

3. Légy merész!

A halványabb tónusok örök kedvencek, de a merész színválasztás csalhatatlan módja a megfáradt lakás felpezsdítésének.

Ha szeretnéd felélénkíteni az otthonod, de nem mersz egyszerre belevágni az egészbe, kezdésként próbáld ki a merész tónusokat az egyik ritkábban használt helyiségben. Például a gardróbszoba tökéletes választás, mivel kicsi, és csak néhány percet tölt benne az ember.

Ha nincs kísérletezésre alkalmas kis helyiséged, próbálkozz kezdésként egy hangsúlyfallal vagy a beépített polcrendszer mögötti fallal, hogy óvatosabb, de pezsgő hatást érj el.

Melyik festéket vegyem?

[90GG 11/295] (/hu/szinreszletek/90gg-11295)

Gondolj kedvenc tárgyaidra és azokat használd kiindulópontként az új lakberendezési tervedhez.
Teremts egységet színekkel

4. Teremts egységes összeképet!

Ha már régóta lakik az ember egy helyen, könnyű felhalmozni egymáshoz nem illő tárgyakat. Vedd sorba kedvenc tárgyaidat, majd használd őket kiindulópontként az új lakberendezési tervedhez.

Ha van például egy bájos kék vázád, abból kiindulva könnyedén összeválogathatsz egy kifinomult színösszeállítást, amelyben szerepet kaphat egy halványkék fal, valamint a kék különböző árnyalatiban pompázó bútortárgyak és kiegészítők.

Ha otthonodban nincs építészetileg kialakított izgalmas térelválasztó, miért ne kreálhatnál egyet pusztán festéssel?
Helyettesítsd az építészeti részleteket festékhatásokkal

5. Kreálj új térelválasztót!

Ha otthonodban nincs építészetileg kialakított izgalmas térelválasztó, miért ne kreálhatnál egyet pusztán festéssel?

Ha hagyományos díszítőléces hatást szeretnél kelteni díszítőléc nélkül, fesd a fal alsó felét sötét árnyalatra, a felsőt pedig világosabbra. Nincs stukkózás a szobában? Fess bordűrként egy-egy csíkot alulra és felülre az elegáns, keretet adó, határozott stílus elérése érdekében. Mély, sötét tónusokkal klasszikus hatást kölcsönözhetsz az összeállításnak.

Melyik festéket vegyem?

[90BG 08/075] (/hu/szinreszletek/90bg-08075)

Tuti tipp

Szeretnéd előre látni, hogyan is fog mutatni otthonod az új, üde színekkel? A Dulux Visualizer alkalmazás digitális élőképének segítségével azonnal láthatod a végeredményt.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...