Hozza be a szobába a természetet a természetes tónusok és a kortárs színek párosításával!
A természetes tónusok és a merész színek találkozása

Legyél merész: új módok a természet megidézésére

A természetes tónusok és textúrák és a kortárs színek szembeállítása merész új megjelenést kölcsönöz otthonodnak.

Van valami megnyugtató a természet lágy és finom színeiben, a növények gyönyörű zöldjében, a fák csokoládébarna árnyalataiban és a kövek egykedvű szürkéiben. Nem is kell más, csak egy kis merészség, hogy friss megjelenést kölcsönözzünk a klasszikus színárnyalatoknak.

Kövesd útmutatásunkat, és bolondítsd meg szobád megjelenését a természetes tónusok és a merészebb színek kontrasztba állításával. A dolog gyönyörűsége a váratlanságban rejlik – legyél bátor, merj kísérletezni!

Dolgozz természetes alapanyagokkal otthonodban!

Állítsa kontrasztba a természet hűs és nyugtató színeit a világos és merész színekkel.
Állítsa kontrasztba a természetes anyagokat és a merész színeket!

A természetes anyagok, például a kő és a fa könnyedén a szobába varázsolják a szabad levegő hangulatát. Hogy megőrizzük a modern megjelenést, érdemes ezeket a hűs és nyugtató színeket élénk és merész tónusokkal kontrasztba állítani.

Próbáld meg például, hogy egy egyszerű fából ácsolt fal egyik felét acélkékre fested: így a vidék és a város egyaránt teret kap a szobában. Vagy fess a terméskőből készült kandalló mellé fáradtnarancs vagy smaragdzöld tónusokat. Hogy teljes legyen a kép, rendezd be a szobát természetes alapanyagokból készült kortárs bútordarabokkal – maga az eklektikus elegancia.

A megújuló alapanyagokból, azaz fából, parafából vagy pamutból készült bútorok és kiegészítők tökéletes hátteret biztosítanak a harsány színekhez, ráadásul a környezet szempontjából is kíméletesek.

Melyik festékt vegyem?
[Türkiz talizmán] (/hu/szinreszletek/turkiz-talizman)
[50YR 25/556] (/hu/szinreszletek/50yr-25556)

Állítsd kontrasztba a klasszikust a kortárssal!

Törje meg a konyha fehér falának egyhangúságát egy csipetnyi merész lime-mal!
Kontrasztos színek

Nincs semlegesebb a teljesen fehér konyhánál. Letisztult és friss: fehér vászon, amely kiemeli a benne készülő ételeket és felkínált italokat. De ha nem szeretnéd, hogy a tér túlságosan hideg vagy komoly legyen, fesd le valamilyen élénk és meglepő színre, például limezöldre a fröccsenésgátlót. Egy kis szín megtöri a szoba monotonitását: egy kevés kortárs zöldet csempéssz a klasszikus fehér megjelenésbe.

Tipp: Tartós konyhai festékeinkkel az általad kiválasztott új színek kiállják az idő próbáját, így kevesebbet kell dolgoznod, és a környezetre is kevesebb káros hatást gyakorolsz.

Melyik festékt vegyem?
[94YY 46/629] (/hu/szinreszletek/94yy-46629)

Használj természetes berendezési tárgyakat!

Ezeket gyakran tónus-összeállításnak is nevezik, mivel egy adott szín különböző tónusainak rétegzésével hozhatók létre.
Monokróm stílus-összeállítás

Hozd ki a legtöbbet természetes berendezési tárgyaidból úgy, hogy olyan falak elé helyezed őket, amelyekről képtelenség levenni a szemünket. Egy rusztikus faasztal például fantasztikusan mutat egy merész zöld fal előtt – utal arra, hogy a bútordarab a természetből származik, és egyben modern megjelenést is kölcsönöz neki. A csíkos, vagy két markánsan elkülönülő színre festett falak pedig remekül kiemelik a növényeket, és a zöld színek különböző árnyalatait.

Tipp: Használd a Dulux Visualizer ingyenes szobakifestő alkalmazásunkat, játssz a színekkel, engedd szabadjára kreativitásodat, és kölcsönözz új külsőt kedvelt természetes bútordarabjaidnak.

Melyik festéket vegyem?
[90GG 21/219] (/hu/szinreszletek/90gg-21219)
[90GY 16/151] (/hu/szinreszletek/90gy-16151)
[90GY 21/472] (/hu/szinreszletek/90gy-21472)

Természetest a természetessel

Használjon két természetes tónust, és hozzon létre valami izgalmasat! A modern türkiz és az olajzöld kombinálásával újszerű, különleges megjelenést adhat a szobának.
Zöld zölddel

Két természetes színt rendkívül egyszerű feladat új és izgalmas módokon kombinálni. Alakíts ki megnyugtató olvasóteret: fesd olajzöldre a falakat, de a modern megjelenés jegyében használj világosabb türkiz szegélyt. A két szín illik egymáshoz, ugyanakkor kontrasztban is állnak: az így létrejövő sarok összetéveszthetetlenül a tiéd lesz.

Tipp: A gondosan megválasztott színek és a természet által inspirált részletek pozitív hatással lehetnek rád és otthonodra. Ha szeretnéd a környezetet is segíteni, válaszd vízbázisú, szagmentes festékeinket, amelyekkel te is tehetsz a frissebb levegőért és a környezet védelméért.

Melyik festéket vegyem?
[90GG 11/295] (/hu/szinreszletek/90gg-11295)
[90YY 13/177] (/hu/szinreszletek/90yy-13177)

Ha végeztél a munkálatokkal, és maradt egy kis festék, legyél kreatív, és varázsold még egyedibbé otthonod.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...