A sötétebb színekkel könnyen és megfizethető módon csempészhetsz drámai hatást a színösszeállításba. Már egy kicsi is nagyon sokat jelenthet, főleg, ha az egyik fő falon használod.
Toltodj fel kekkel!

Légy merész: válassz sötétebb árnyalatokat!

Ha sötétebb színekkel kísérletezel, azonnal mélységet adsz a térnek, és karakteressé teszed az új otthonod.

„A költözés arra ösztönzött, hogy bátrabban bánjak a színpalettával, de még mindig félek sötétebb színeket választani.”

A közelmúltban végzett nemzetközi felmérésünk szerint a költözők több mint 33%-a szeretne élénkebb színeket használni új otthonában, míg 13%-uk azt is bevallotta, hogy szeretnék a falakat feketére festeni!

Ha spektrum sötétebb végéről választasz színeket, azzal gyorsan és könnyedén a karakteressé teheted az otthonod: teremts kifinomult hatást anélkül, hogy egy vagyont fizetnél érte!

De amikor sor kerül a festékvásárlásra, sokunknak inába száll a bátorsága a sötétebb árnyalatokkal kapcsolatban, mert nem tudjuk, hogyan használjuk őket.

Akkor most hadd romboljunk le néhány színekkel kapcsolatos hiedelmet. Eláruljuk, miért érdemes átállnod a színskála sötét oldalára!

Néhány sötét árnyalat – például valamelyik mély tintakék − valóban mélyítő hatással bírnak, ami azt jelenti, hogy mélységet adnak a térnek, és nagyobbnak érzed majd a szobát
Teremts melyseget a sotet tonusokkal!

1) Érd el, hogy tágasabbnak tűnjön a szoba!

Ha azt szeretnéd elérni, hogy egy kis, sötét hely tágasabbnak tűnjön, automatikusan a fehér festék után nyúlsz. Mindig is azt tanultuk, hogy a sötétebb színek bezártságérzetet keltenek.

Néhány sötét árnyalat viszont – például egyes mély tintakékek − valójában mélyítő hatással bírnak, ami azt jelenti, hogy mélységet adnak a térnek, és nagyobbnak érzed majd a szobát.

Melyik festéket ajánljuk? Próbáld ki ezeket a mély kékeket: 90BB 09/186 es 30BB 08/263!

Ha sötétebb színösszeállítást választasz, rögtön meghittebbnek és bensőségesebbnek érzed majd a szobát. A gazdag, mély vörösek vagy csokoládé árnyalatok összébb húzzák a falakat.
Csempessz a terbe egy kis melegseget meresz vorossel!

2) Teremts otthonos színösszeállítást!

Ha sötétebb színösszeállítást választasz, rögtön meghittebbnek és bensőségesebbnek érzed majd a szobát.

Gondolkodj el a gazdag mélyvörös vagy csokoládé árnyalatokon: ezek összébb húzzák a falakat, és egy nagyobb szobát azonnal melegebbé varázsolnak.

Melyik festéket ajánljuk? A Carmen rózsa, a Cordobai bíbor vagy egy csokoládébarna, például a 10YY 08/093 kiváló választás!

Ha a sápadt fafelületeket sötét falakkal állítod kontrasztba, az jó módszer arra, hogy tágasabbnak éreztesd a teret
Keltsd tagabb ter illuziojat!

3) Keltsd tágabb tér illúzióját!

Ha sötétebbre fested a fafelületeket − például szegélyeket és kereteket − vagy a mélyedéseket, azzal megint csak tágasabbá varázsolod a teret.

A mély királykékek frissnek és ropogósnak látszanak a világosabb falak előtt, míg a kávéárnyalathoz jobban illik egy semleges paletta.

Melyik festéket ajánljuk? Próbáld ki a Tengeri alkony, a Csiszolt zafír vagy a Selymes szantál árnyalatot!

A sötét színösszeállítás azonnal stílusos drámai hatást kelt. A mély szénszürke például egy olyan sokoldalú választás, amely szinte mindenhez jól megy.
Erj el dramai hatast a nappaliban!

4) Egy csipet drámaiság!

A sötét színösszeállítás azonnal stílusos, drámai hatást kelt. A mély szénszürke például egy olyan sokoldalú választás, amely szinte mindenhez jól megy.

Ha nem vagy biztos abban, hogy hol is kezdd, próbáld ki a Dulux Visualizer alkalmazását, hogy könnyebben tudj dönteni!

Egyszerűen csak tartsd az eszközt a festeni kívánt fal felé! Koppints rá valamelyik színre a Dulux festékpalettáról, és azonnal látni fogod, hogyan mutat majd a szín a szobád falán!

Melyik festéket ajánljuk? Próbáld ki a Sarki éjszaka vagy a Hosszú alkony árnyalatot!

Top tipp

Ha sötétebb falak mellett döntesz, válassz élénk kiegészítőket az otthonodba, amelyek kiugróak a visszafogottabb árnyalatokkal szemben.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...