Biztosíts a baba számára környezetbarát, egészséges kezdetet – anélkül, hogy lemondanál a stílusról.
Egy világos és levegős gyermekszoba

Kis láb, kis ökológiai lábnyom: a gyermekszoba ne ártson sem a babának, sem pedig a környezetnek

Ezekkel a tippekkel biztosíthatod a kis jövevény kis ökológiai lábnyomát.

„Hogyan fogjunk hozzá egy környezetbarát és stílusos gyermekszoba kialakításához?”

A környezettudatos családok gyakran aggódnak azért, hogy milyen hatással lesz az új jövevény a környezetre. Milyen pelenkát használjanak? Milyen játékokat vásároljanak? Hogyan dekorálják a gyermekszobát úgy, hogy ne ártsanak sem a gyermeküknek, sem pedig a Földnek?

Az AkzoNobel felmérését megválaszoló szülők több mint fele azt állította, hogy a dekoráció megkezdése előtt ellenőrzik a gyermek biztonságára vonatkozó információkat. Ezenkívül a háromnegyede úgy nyilatkozott, hogy az esztétika is fontos szerepet játszik a gyermekszoba dekorációjában.

Ezek a tuti tippek segítenek környezetbarát gyermekszobát kialakítani és zöld és egészséges kezdetet biztosítani a baba számára – anélkül, hogy lemondanál a stílusról.

Az egyik legfontosabb dolog biztosítani azt, hogy a gyermekszoba ne ártson sem a babának, sem pedig a környezetnek. Ezért válassz olyan vízbázisú festéket, amely kevés illékony szerves vegyületet tartalmaz.
Hozz létre egészséges gyermekszobát a baba számára

1. Válassz vízbázisú festéket

Az egyik legfontosabb dolog biztosítani azt, hogy a gyermekszoba nem árt sem a babának, sem pedig a környezetnek. Ezért válassz olyan vízbázisú festéket, amely kevés illékony szerves vegyületet tartalmaz. Ezek a vegyületek gyakran a nem fenntartható petrolkémiai ipar termékei.

A Dulux minden beltéri falfestéke, így az EasyCare és A Nagyvilág Színei is vízbázisú termékek, ezért biztosan találsz környezet- és egészaség kímélő festéket a keresett színben.

Mint minden festéskor, érdemes néhány héttel korábban kifesteni a szobát, így biztosítva, hogy kiszellőzzön mire a baba beköltözik.

Melyik festéket vegyem?

Bársony szürkület
Hajnali menedék
Ametiszt varázs

Ha maradt valamennyi festék, tedd el legközelebbre – tárold napfénytől és fagytól védve.
A maradék festéket tedd befőttes üvegekbe

2. Csak a szükséges mennyiségű festéket vásárold meg

Internetes festékmennyiség-kalkulátorunk segítségével könnyedén kiszámíthatod, mennyi festékre lesz szükséged. Ezzel nemcsak pénzt takaríthatsz meg, hanem véded a környezetünket is.

Ha azonban így is megmarad valamennyi festék, tedd el legközelebbre – tárold napfénytől és fagytól védve –, vagy ajándékozd egy barátodnak, szomszédnak vagy egy jótékonysági szervezetnek. Semmiképpen se öntsd a lefolyóba vagy dobd szemeteskukába.

Egy olyan szobával, amely a gyerekkel együtt érik, hosszú távon sok pénzt takaríthatsz meg, és a bútorokat és játékokat sem kell egyhamar kilomolni.
Egy időtálló színösszeállítás a gyermekszobához

3. Hozz létre időtálló teret

Egy gyermekszoba nem marad örökre gyermekszoba. Egy olyan szobával, amely a gyerekkel együtt érik, hosszú távon sok pénzt megtakaríthatsz, és a bútoroket sem kell egyhamar kilomolni.

Mielőtt hozzáfognál a dekorációhoz, gondold át, hogyan használsz majd egy bútort a szobában, ha a gyerek tipegő korú lesz. Pelenkázóasztal helyett például egy tartós pelenkázószőnyeget helyezhetsz egy fiókos szekrény tetejére. Így amikor a baba felnő, eltávolíthatod a szőnyeget, és elhelyezheted ott a játékait és könyveit.

Mielőtt új bútorokat vásárolnál, ellenőrizd, hogy a régieket fel lehet-e újítani. Egy könyvesszekrényt vagy fiókos szekrényt csak porfogóként használsz? Új színekkel a gyermekszoba fénypontjai lehetnek.
Frissítsd fel régi bútoraidat új festékréteggel

4. Hasznosítsd a régi bútoraidat

Mielőtt új bútorokat vásárolnál, ellenőrizd, hogy a régieket fel lehet-e újítani. Egy könyvesszekrényt vagy fiókos szekrényt csak porfogóként használsz? Új színekkel a gyermekszoba fénypontjai lehetnek.

De nemcsak a régi bútoroknak adhatsz új életet. Faldobozokat, régi utazóládákat, sőt képkereteket is megújíthatsz egy kevés festékkel.

Ahelyett, hogy súlyos pénzeket fizetnél dísztárgyakra vagy játékokra, hogy feldobd a babaszobát, ragadj ecsetet, és dekorálj saját magad.
Alkosd meg saját műveidet

5. Engedd szabadjára a benned rejlő Picassót!

Ahelyett, hogy súlyos pénzeket fizetnél dísztárgyakra vagy játékokra, hogy feldobd a babaszobát, ragadj ecsetet, és dekorálj saját magad.

Ily módon hasznosíthatod a dekorációból megmaradt festéket, és kissé visszafoghatod a fogyasztásodat, amellett hogy környezet- és pénztárcabarát módon szabod személyre a gyermekszobát.

Melyik festéket vegyem?

Mennyei erő
Rózsakvarc
Örök tavasz

Tuti tipp

Használj az ajtóhoz és a famunkákhoz is vízbázisú festéket, hogy a gyermekszoba a lehető legzöldebb és legbiztonságosabb legyen.

Dulux Rapidry Satin Matt
Dulux Resist Satin

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...