Válassz egy semleges alapszínt, amire felépítheted a bútortervet.
Napsütötte csendélet

Keress egy semleges alapot az életteredhez!

Válassz egy semleges alapszínpalettát, hogy hátteret adj a bútoraidnak, és kiemeld azokat.

A világos, piszkosfehér paletta ideális alapul szolgálhat, és kiemelheti minden szoba egyedi megoldásait. A Globális Esztétikai Központ vezető színtervezője, Willeke Jongejan ezt az "apró örömök költészetének" nevezi. "Kezd átalakulni az élethez és a fogyasztáshoz való hozzáállás – ahelyett, hogy folyamatosan újabb tárgyakat halmoznánk fel, egyre inkább igyekszünk kevesebbet, és okosabban vásárolni".

A felületekkel játszva új dimenziót hozhatsz létre

A semleges alapszínek kiemelik és definiálják a szobában található tárgyakat.
Világos, természetes asztalok

Ez a letisztult színpaletta lehetővé teszi, hogy különböző felületekkel és anyagokkal kísérletezzünk. Willeke azt javasolja, hogy "a tárgyak kiválasztásánál érdemes fontolóra venni az üveges, fényes felületek alkalmazását". A képkeretek, az üveg és egyéb fényes tárgyak magukhoz vonzzák a tekintetet a szobában, ugyanakkor a bútorok kiválasztásánál természetes anyagok és bizonyos színek hozzáadásával finomíthatjuk a teret.

Melyik festéket vegyem?

[96YR 46/065] (/hu/szinreszletek/96yr-46065)
[54YY 63/072] (/hu/szinreszletek/54yy-63072)
[08GG 72/006] (/hu/szinreszletek/08gg-72006)
[17BB 79/028] (/hu/szinreszletek/17bb-79028)

Válaszd a "csendes" kifinomultságot!

A textúrák és a piszkosfehér tónusok stílusos, csendes hatást keltenek otthonodban.
A fehér árnyalatok és a természetes hatású élettér

Willeke ezt a diszkrét, szolid lakberendezési stílust "csendes dizájnnak" nevezi. "A különböző textúrák, felületek és piszkosfehér tónusok lágy keveréke finom változatosságot nyújt, amelyet idővel, szépen lassan felfedezhetünk". Az ipari minimalizmus durvább érzetének lágyításával szinte üres vásznat hozhatunk létre, amelyet aztán a személyes tárgyakkal a saját képünkre szabhatunk.

Melyik festéket vegyem?

[83YY 89/055] (/hu/szinreszletek/83yy-89055)
[54YY 63/072] (/hu/szinreszletek/54yy-63072)

Élhető tér

Játssz a fénnyel, és vedd figyelembe, hogy a különböző színösszeállítások hogyan mutatnak napfényben és árnyékban.
Napsütötte asztal

Ne feledjük, hogy az elérni kívánt összhatás a világosság, méghozzá a szó minden értelmében. Az a cél, hogy a szoba feldobja a hangulatunkat, és úgy legyen kialakítva, hogy visszatükrözze és megtörje a fényt. Az emléktárgyak kiválasztásánál is érdemes variálni a különböző felületeket, és izgalmas, textúrált tárgyakkal gazdagítani a teret.

Az is előfordulhat, hogy szeretnénk személyes emlékekkel megtölteni az otthonunkat, de közben igyekszünk modern, könnyed, korszerű teret kialakítani. A kortárs hatás megteremtéséhez például használhatunk egy Denim Drift színűre festett térelválasztó falat (a 2017-es év színe, [Denim Drift 87BG 27/077] (/hu/szinreszletek/87bg-27077)), amivel finom hangsúlyt adhatunk a falnak.

Melyik festéket vegyem?

[Denim Drift 87BG 27/077] (/hu/szinreszletek/87bg-27077)
[83YY 89/055] (/hu/szinreszletek/83yy-89055)

Találd meg a megfelelő semleges alapszínt!

Töltsd le az ingyenes Dulux Visualizer szobakifestő alkalmazást, hogy kipróbáld, hogyan dobhatod fel otthonod visszafogott színpalettával.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...