Tisztában vagy vele, hogy mik a kedvenc színeid, de nem tudod kombinálni őket? Tudd meg, hogyan készítheted el a tökéletes színösszeállításodat.
Keszits szinosszeallitast kedvenc szineidbol

Készíts színösszeállítást kedvenc színeidből!

Nem tudod, hogyan párosítsd kedvenc színeidet?

Mérd fel a teret!

Használj tárgyakat és színmintákat a hangulattábla elkészítéséhez.
Tudd meg, hogyan készíts hangulattáblát és szín sémákat

Minden szobához más szín illik, ezért az első lépés a tér felmérése. Ha a szoba északi fekvésű és gyakran hűvös, a világos színek élénk, telített árnyalatai fényesebbé és melegebbé teszik a teret. Ha a szobád déli fekvésű, szinte bármilyen színt használhatsz – még sötét, drámai színeket is.

Gondold át, hogy mire használod a szobát! Étkezésre, munkára vagy alvásra? Használd a színeket a kívánt hangulat eléréséhez! A hűvös, nyugodt, visszafogott színek, például a halvány zöld és a pasztellkék nyugtatnak, míg az élénk, sötét tónusú színek, például a vörösek és a lilák energiával töltenek fel és stimulálnak.

Az inspiráció körülvesz.

A természet a könnyed színkombinációk csodálatos tárháza. Sétálj egyet a szabadban és merülj el a természetben. Milyen típusú táj tölt fel energiával?

Válaszd ki legbecsesebb lakberendezési tárgyaidat! Van olyan párnád vagy ágytakaród, amely azonnal feldob bármilyen teret? Válassz ki néhány színt kedvenc kiegészítődről, majd helyezd el azt az elkészült szobában a rendezett, személyreszabott megjelenés érdekében!

A műalkotások is lenyűgöző színekkel inspirálnak. Válassz ki néhány fő színt egy kedvenc festményedről a színösszeállításodhoz, amely garantáltan serkenti a kreativitásodat.

A hangulattábla varázsa.

Ha már kiválasztottad színeidet, gyűjts festékmintákat, anyagokat és tapétamintákat a kiválasztott színárnyalataid különböző változataiban. Használj sík felületet vagy egy nagy fehér kartont kialakuló színösszeállításod háttereként. Rendezd el vagy rendezd át kedved szerint. Ne siess! Néha lépj egyet hátra és távolodj el! Tudni fogod, hogy mikor tökéletes.

Próbáld ki, mielőtt vásárolsz!

A minták segítségével meggyőződhetsz róla, hogy a kiválasztott szín épp olyan jól mutat a falakon, mint a hangulattábládon. Fess le falrészeket különböző fényviszonyokban, vagy akassz fel lefestett A4-es lapokat különböző falakra, hogy lásd, milyenek a színek természetes és mesterséges fényben különböző napszakokban.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...