Használj világos színeket, valamint különböző formákat és textúrákat, hogy stimuláld az érzékszerveket.
Világos, természetes szoba

Hozz létre természetes életteret!

Természetes hatású nappali színek, formák és textúrák segítségével

Érdemes nem csak a különböző falak színét változatossá tenni, hanem játszani a formákkal, anyagokkal, textúrákkal és a fénnyel, hogy az egész otthonodban üdítő, figyelmet felkeltő tereket hozz létre.

Meríts ihletet a természetből!

Váltogasd a lágy festékárnyalatokat és a természetes, festetlen felületeket.
Természetes anyagok, nyugodt élet

Willeke Jongejan, a Globális Esztétikai Központ vezető színtervezője úgy fogalmaz, hogy "amikor az érzékszervekre gondolunk, ne feledkezzünk meg arról, hogy az érintés éppen olyan fontos, mint a látás. A könnyed fehér árnyalatokból álló színösszeállítás ideálisan kombinálható olyan durvább tapintású anyagokkal, mint például a fa".

Jó ötlet, ha a színösszeállítás a bútorokon is visszaköszön, például az asztalok vagy a székek színében, ugyanakkor érdemes egyes felületeket fedetlenül, természetes állapotukban hagyni. Ha vállalkozó kedvedben vagy, váltogasd a festett és festetlen falfelületeket és bútorokat, majd természetes kellékekkel puhítsd a végső megjelenést. Az agyag kiegészítők, a növények, sőt akár a csupasz faágak is fokozhatják az összhatást.

Melyik festéket vegyem?
[Ezüst jég] (/hu/szinreszletek/ezust-jeg)
[Cseppkő oszlop] (/hu/szinreszletek/cseppko-oszlop)
[Gyémánt por] (/hu/szinreszletek/gyemant-por)

Használd a meglepetés erejét!

Próbálj ki többtónusú színkombinációkat a különböző szobákban vagy akár egy szobán belül.
Minimalista konyha

Willeke azt tanácsolja, hogy "gondold át a kifesteni kívánt szoba különböző jellemzőit, például, hogy hol fogsz ülni, melyik irányba fogsz nézni, és ott esetleg mi ragadhatja meg a tekinteted"? A változatos színösszeállításokat és a többtónusú kombinációkat nem csak egyes szobákon belül, hanem a különböző szobák közt is érdemes fontolóra venni.

Képzeld el, hogy milyen benyomást kelt majd, ha nyitva van az ajtó, és gondolj a különböző funkciójú szobák közti átmenetre, például a dolgozószobából a nappali vagy a konyha felé.

Melyik festéket vegyem?

[Hajnali menedék] (/hu/szinreszletek/hajnali-menedek)
[Ezüst vért] (/hu/szinreszletek/ezust-vert)

Játssz a fénnyel!

Játssz a fénnyel, és vedd figyelembe, hogy a különböző színösszeállítások hogyan mutatnak napfényben és árnyékban.
Napsütötte asztal

Willeke szerint "az emberek folyton emlegetik a fényt, mint tényezőt, de abba ritkán gondolnak bele, hogy hogyan esik a fény a falra vagy egy adott bútordarabra. Vedd figyelembe az ablakok elhelyezkedését, és úgy alakítsd a színeket és a bútorokat, hogy a fény kellemesen táncoljon rajtuk". Vegyítsd a durva és a lágy felületeket, valamint a kontrasztos színárnyalatokat, és abba is gondolj bele, hogy mi az, ami árnyékot vet, illetve visszatükrözi a fényt.

Melyik festéket vegyem?

[Edzett acél] (/hu/szinreszletek/edzett-acel)
[Lenszövet] (/hu/szinreszletek/lenszovet)

Találd meg a természetes teret

A Dulux Visualizer ingyenes szobakifestő alkalmazással kiválaszthatod a tökéletes színösszeállítást, még mielőtt ecsetet vennél a kezedbe.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...