„Let's Colour” projektjeink célja, hogy az életterek megújításával segítsenek a világ legszegényebb helyein.
Az emberek életének megváltoztatása a színek segítségével

Hogyan változtatható meg az emberek élete egy kis festékkel?

A színek összehozzák a közösségeket. „Let's Colour” projektjeink segítenek pozitív változásokat elérni a rászorulók által lakott negyedekben.

Globális célunk, hogy tegyünk a fenntartható közösségek kialakításáért: ennek részeként önkéntes csapataink megmutatják, hogy már egy kevés szín is milyen pozitív hatással lehet az emberek életére.

Egy város felújítása

A brazil São Paulo egyik leglepusztultabb negyedének felújítása.
Városi művészet São Paulóban

A brazil São Paulo városának egyik kerülete igencsak rászorult már egy kis ráncfelvarrásra. A brazil városi művészettel foglalkozó Instagrafite digitális magazin kiválogatta 11 ország 17 művészét, és felkérte őket, hogy fessenek 40 méter magas alkotásokat a történelmi városközpont toronyházaira.

A projekt keretében a világ különböző tájairól érkező tehetségek dolgozhattak együtt, hogy összesen 4824 liter festék felhasználásával a street art történelmét bemutató új alkotásokat hozzanak létre. Az esemény (amely a város történelmének egyik legnagyobb szabású kreatív együttműködésének számít) felvillanyozta a negyedet: a kopottas épületek merész, új megjelenést kaptak.

Új életet lehelni egy közösségbe

A Greystoke Uszoda felújítása a Tarzan által ihletett dzsungelbeli jelenetekkel.
Közösségi felújítás a Greystoke Uszodában

Az angol tóvidéken található Greystoke Uszoda 1973 óta üzemel, egy csapat önkéntes lelkesedésének köszönhetően. A helyi közösségi élet központi elemeként szolgáló fűtött kültéri medence nemcsak a sport, hanem a helyi társadalmi élet fontos színhelye is. A kávézónak és az öltözőnek helyet adó épület azonban komoly felújításra szorult, ezért felkértük Amelia Butchert, egy helyi művészeti szakos hallgatót, hogy tervezzen friss, humoros külsőt a düledező épületnek.

Az eredmény? Egy Tarzan által ihletett jelenet, amely a világos lime-tól a sötét olajzöldig számos gyönyörű zöld színben pompázik. A dzsungelben ott bujkál egy tigris, a képet pedig egy trópusi papagáj teszi teljessé. A fal vidámsággal tölti meg a helyet, amely oly sokat jelent a város számára.

Tudj meg többet a magyarországi Let's Colour Projektről.

Hogyan lehet üzleti sikerre váltani a kreativitást?

A Dulux Festőakadémiát azért indítottuk útjára, hogy támogatást nyújtsunk a feltörekvő fiatal festőknek vállalkozásuk beindításában.
Dulux Festőakadémia, Jakarta, Indonézia.

Az indonéziai Jakartában megalapítottuk a Dulux Festőakadémiát, amelynek célja, hogy támogatást nyújtson a feltörekvő fiatal festőknek saját vállalkozásuk beindításában. Több mint 370 liter festékkel támogattuk a kétnapos workshopot, amelyen a Dulux partnerei megtanulhatták, hogy hogyan használják a színeket, a különböző módszereket és bevonatokat a jobb megjelenésű festés és így az elégedettebb vásárlók elérése érdekében.

Azokat, akik teljesítették a csoportos beszélgetésekkel és tesztekkel gazdagított elméleti és gyakorlati képzést, a Dulux felvette a „Dulux Home Painting Service” csoportba. A projektnek és az ott újonnan elsajátított képességeknek köszönhetően 200 ember tud majd megélhetést biztosítani önmagának és családjának.

Ok a tanulásra

A Vam Co Dong iskola régi fényének visszaállítása a vietnami Ho Si Minh-városban.
A Ho Si Minh-városban működő Vam Co Dong iskola átváltoztatása

A vietnami Ho Chi Minh-városban működő Vam Co Dong iskolában 100 diákkal és 200 iskolai dolgozóval együttműködve fáradoztunk azon, hogy visszaállítsuk az épület régi fényét. 540 liter festék segítségével teljesen átalakítottuk az épület belsejét és külsejét: a falakba madarakat és fákat ábrázoló festményekkel leheltünk új életet. Ez a vidám és esztétikus környezet bizonyára minden korábbinál több ihletet biztosít majd a jelen és a jövő diákjainak a tanulásra.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...