A gyerekszoba színei valóban sokat segíthetnek abban, hogy a gyerekek boldogok legyenek és biztonságban érezzék magukat az új környezetben.
Legyen a koltozes gyerekjatek!

Hogyan segíthetnek a színek a gyerekeknek megszokni új otthonukat?

Használd a színeket, és varázsold a költözést nyugodttá és szórakoztatóvá családod számára!

„Költözünk, és aggódom amiatt, hogy a gyerekek hogyan viselik majd. Hogyan tehetem számukra otthonosabbá az új környezetet?”

A költözés az egész család számára izgalmas időszak, ugyanakkor nyugtalanító is lehet, különösen a gyerekek szemszögéből nézve. Gyakorlatilag a szülők 40%-a fél attól, hogy kiszakítsa gyermekét a megszokott környezetből.

„A gyerekek nem viselik valami jól a változást” − mondja Lynette Fry gyermekpszichológus. „Nyugalomra és rendszerességre van szükségük, és a költözés mindenről szól csak nem erről.”

A gyerekszoba színei valóban sokat segíthetnek abban, hogy a gyerekek jobban érezzék magukat az új környezetben, és biztosítják számukra a stabilitást és nyugalmat, amire szükségük van.

Próbáld ki ezeket a szuper színtippeket, hogy a gyerekek otthonosabban érezzék magukat az új környezetben:

Fesd a gyerekszobát a régi szoba színére, hogy a gyerekek biztonságban érezzék magukat az új környezetben!
Teremts osszhangot a szinek segitsegevel!

1) Teremts összhangot a színek segítségével!

Az egyik módja annak, hogy megteremtsd a gyerekek biztonságéreztetét az új lakásban, az, hogy a szobájukat a régi gyerekszoba színére fested.

Ez azonnal ismerőssé és otthonosabbá teszi az új helyet, így a gyerekek jobban érzik majd magukat.

Varázsold békés kuckóvá a gyerekszobát nyugtató pasztell árnyalatokkal!
Add at magad a pasztellek nyugalmanak!

2) Teremts nyugalmat pasztell színekkel!

A költözés rengeteg izgalommal jár: miért ne varázsolnál békés kuckót a gyerekeknek pasztell árnyalatokkal?

Gyakorlatilag mindegy, hogy milyen színt választasz – a kulcs a színárnyalat finomságában rejlik. Minden pasztell árnyalat nyugodt, pihentető érzést kelt.

Melyik festéket ajánljuk? A Dulux Family Zone [Vanília illat] (/hu/termekek/dulux-family-zone#?selectedColor=1144135/csid=48685/id=1144135), Könnyű fátyol és Jázmin tea színei mind csak arra várnak, hogy kipróbáld őket!

Az olyan meleg színárnyalatok, mint a napsütötte sárgák, felvidítják a gyerekeket.
Varazsolj vidam gyerekszobat!

3) Használj vidám színeket!

A meleg tónusok, mint a narancs és a napsütötte sárgák, jókedvre derítenek. Ha ilyen színekkel fested ki a gyerekszobát, jobban fog tetszeni a gyerekeknek az új otthonuk!

Melyik festéket ajánljuk? A Dulux Family Zone Sárga kankalin és Zsálya tea árnyalatai csak arra várnak, hogy kipróbáld őket.

A zöld kiegyensúlyozottá tesz és harmóniát teremt − pont erre van szükségük a gyerekeknek egy stresszes költözés után!
Parositsd a zold harmonikus arnyalatait!

4) Párosíts harmonizáló zöldeket!

A zöld kiegyensúlyozottá tesz és harmóniát teremt − pont erre van szükségük a gyerekeknek a nagy költözés után!

Használd egymás mellett a zöld különböző árnyalatait a nyugodt, visszafogott tónusoktól a vibráló, pezsdítő árnyalatokig!

Melyik festéket ajánljuk? A Halvány menta, a Tavaszi dallam és a Malachitmedál mind csak arra várnak, hogy kipróbáld őket!

A kék a legmegnyugtatóbb minden szín közül, ezért jó választás, ha a rendezettség és a biztonság érzetetét szeretnéd kelteni.
Csendesitsd le a kedelyeket nyugtato kekkel!

5) Állítsd helyre a dolgok rendjét kékkel!

A kék rendezettséget sugároz. Ugyanakkor ez a legmegnyugtatóbb az összes szín közül – a kék szobában töltött idő még a vérnyomást és a pulzusszámot is csökkenti.

Ha aggódsz amiatt, hogy a költözés kizökkenti a gyerekeket a nyugalmukból, fesd a szobájukat kékre! Ez azt a megnyugtató érzést kelti majd bennük, hogy nincs semmi baj, és minden pontosan úgy lesz, ahogyan annak lennie kell.

A kék pedig nem csak a fiúk színe! A kislányok szobájához válassz vibráló árnyalatot, majd kombináld piros és sárga díszpárnákkal, illetve ágyneművel a színes hatás kedvéért!

Melyik festéket ajánljuk? A Family Zone Tengeri alkony vagy Csiszolt zafír színei mind csak arra várnak, hogy kipróbáld őket!

Top tipp

Ha végeztél a festéssel, vond be a gyerekeket is a szobájukhoz illő kiegészítők kiválasztásába! Ettől jobban magukénak érzik majd a teret, és szívesebben töltik ott az időt.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...