Akár a rusztikus érdességet, a laza sikket, az ipari stílust vagy más vonulatot kedvelsz, megtalálhatod a stílusodhoz illő felületet.
Játssz a textúrákkal

Hogyan játsszunk a textúrával, hogy a megfáradt falak ismét lebilincselőek legyenek

Adj izgalmas töltetet a falaknak az alábbi 5 textúrált festékötlettel, amelyek épp olyan kellemesek, mint mutatósak.

“Szeretnék textúrált falakat, de nem tudom, hogy fogjak hozzá. Tudnátok tippeket vagy technikákat ajánlani?”

A sima felületek ugyan kellemesek, de ha modern stílusú nappalira és drámai festékhatásra vágysz, a következő felújításnál érdemes játszanod a textúrákkal is.

Akár a rusztikus érdességet, a laza sikket, az ipari stílust vagy más vonulatot kedvelsz, megtalálhatod a stílusodhoz illő felületet.

Akár magad végzed a felújítást, akár szakemberrel, az alábbi öt technikával stílusossá varázsolhatod a falakat, hogy az otthonod garantáltan feltűnő legyen.

Keverj egy kis homokot a festékbe, ha egyszerű és olcsó módon szeretnél durva, rusztikus stílust kreálni.
Textúrált hatás

1. Durva hatás homokkal

Keverj egy kis homokot a festékbe, ha egyszerű és olcsó módon szeretnél durva, rusztikus stílust kreálni. Vásárolj egy zacskó kvarchomokot a helyi vasáru boltban, és folyamatos keverés mellett fokozatosan add hozzá a festékhez. Időről időre teszteld a keveréket egy papírlapon, amíg el nem éred a kívánt textúrát.

Ezután már nincs más dolgod, mint felvinni a falra. Három réteget használj, hogy biztosan egyenletesen fedjen a festék és a homok. Ezzel a technikával együtt a meleg, földes árnyalatok, mint a terracotta, nyers és otthonos hatást keltenek.

{OR: if local markets have ready-mix product available, please replace the paragraph above with the follow alternative:}

A homok a legjobb módja annak, textúrált jelleget adjunk a falaknak. A rusztikus, durva hatás elérése érdekében próbáld ki a XXX terméket! [insert paint product here] – így könnyedén és olcsón teheted karakteressé a falakat.

A meleg, földes árnyalatok, mint a terracotta, nyers és otthonos hatást kölcsönöznek ennek a technikának.

Melyik festéket vegyem?

Illatos fahéj

A festék száradás után akár 70%-kal is világosabbnak tűnhet, mint nedvesen. A kusza ecsetvonásokkal ezt leleményesen kihasználhatod, hogy textúrált felületet hozz létre természetes fény- és árnyjátékkal.
Látványos ecsetvonások

2. Kusza ecsetvonások

A festék száradás után akár 70%-kal is világosabbnak tűnhet, mint nedvesen. A kusza ecsetvonásokkal ezt leleményesen kihasználhatod, hogy textúrált felület hozz létre természetes fény- és árnyjátékkal.

Ha ezt a technikát borús szürke színnel kombinálod, modern, ipari stílust teremthetsz, ami remekül mutat egy mai városi lakásban.

Melyik festéket vegyem?

Edzett acél

A laza sikk kedvelői imádni fogják ezt az instant festéköregítő trükköt, ami különösen jól alkalmazható ajtón, ablakkereten és faburkolaton.
Válaszd a laza sikkes hatást

3. Pörgesd vissza az időt

A laza sikk kedvelői imádni fogják ezt az instant festéköregítő trükköt, ami különösen jól alkalmazható ajtón, ablakkereten és faburkolaton.

Vigyél fel egy réteg festéket az általad választott színben, hagyd teljesen megszáradni, majd fess rá egy réteg más színű festéket. Ha az alapozó szín sötét árnyalatú volt, akkor válassz egy világosabbat felülre, és fordítva.

Amikor a felső réteg ragacsossá válik, fogj egy nedves rongyot, és foltokban távolítsd el a festéket, hogy előtűnjön az alsó réteg. A romantikus vidéki hatás elérése érdekében használj mélyrózsaszín festéket az alsó réteghez és ultrahalvány rózsaszínt a felsőhöz.

Az érdes fal egy ókori palota megkopott csillogását idézi, ráadásul rendkívül könnyű kivitelezni.
Ronggyal is kialakíthatsz textúrált felületet

4. Királyi pompa rongytechnikával

Az érdes fal egy ókori palota megkopott csillogását idézi, ráadásul rendkívül könnyű kivitelezni.

Vidd fel a festéket a fal egy részére, mondjuk egy félméteres négyzetnyi területre, majd egy régi pólóval maszatold szét a nedves festéket, hogy világos-sötét textúrált mintát kapj.

Az igazán mély hatás elérése érdekében használj két színt ugyanazon a területen. Az első festékréteget hagyd teljesen megszáradni, mielőtt felviszed a másodikat. A mélylila és az arany illően királyi párosítás.

Melyik festéket vegyem?

Indián álomfogó
Érintetlen tengerszem

Tuti tipp

Először próbáld ki a technikát (vagy kérj meg egy szakembert) egy darab tapétán, hogy lásd, pontosan hogyan fog mutatni, mielőtt felviszed a falra. Ha szükséges, módosíts rajta.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...