Hogyan fessünk csíkos falat a Hajnali ölelés árnyalattal?

Mind tudjuk, hogy egy szép új festés nagyon fel tud dobni egy unalmas, régi teret. Csíkok festésével pedig az újszerű hatás még intenzívebb! Hiszen ez is egy módszer arra, hogy teljesen új árnyalatokat, palettákat vigyél otthonodba, és egy felejthetetlenül látványos végeredményt hozz létre. Lépésről-lépésre mutatjuk, hogyan tudod Te magad egyszerűen kivitelezni az ilyen mintázatok festését.

Amire szükséged lesz:

 • A kiválasztott Dulux árnyalat
 • Henger és hengertálca
 • Mérőszalag
 • Ceruza
 • Madzag
 • Kréta
 • Ecsetek
 • Olló
 • Maszkoló szalag  (TIPP: szenzitív változatokkal könnyebb dolgozni, ezek lila vagy rózsaszínűek)
 1. Megvannak a kiválasztott Dulux árnyalatok? Festés előtt végezz próbafestést, melyhez tökéletes segítséget nyújtanak kis kiszerelésű, hengeres festékmintáink, ha a készre kevert színek közül választasz.
 1. Elsőként a háttérszínt vidd fel. Amint a festék teljesen megszáradt, a felület készen áll a csíkokra!
 1. Válaszd ki, hogy pontosan hol szeretnéd elhelyezni a sávokat, és krétával rajzold fel azokat. Mérj a mennyezettől lefele, jelöld ki ceruzával azokat a pontokat, ahol csíkot szeretnél majd húzni, használd a mérőszalagot. A madzagot teljes hosszában vond be krétával, majd feszítsd ki a kijelölt pontok között, a végeket maszkoló szalaggal rögzítsd – majd egy határozott mozdulattal csapd a falhoz úgy, hogy vékony krétacsík maradjon a felületen. Ismételd meg a folyamatot az összes csík kijelölésére.
 1. Mindegyik csík mentén ragassz maszkoló szalagot, úgy, hogy az keretbe foglalja a sávot.
 1. Kezdd el felvinni a csíkokat a henger, ecset és a tálca használatával. A tökéletes végeredmény érdekében figyelj oda, hogy minden részen elérjen a festék a maszkoló szalagig.
 1. Várd meg amíg a festék teljesen megszárad, szedd le a maszkoló szalagokat, majd maszkold a következőt, és járj el hasonlóan a hengerrel és ecsettel.

Még keresed az inspirációt a csíkos falatokhoz? Ne keress tovább, fedezd fel csodás ötleteinket alább!

Így használd a színeket és csíkokat egy játékos, energizáló tér kialakításához

Horizontális sávokkal könnyedén vihetsz sokféle színt az otthonodba. Válassz ragyogó, de szokatlan árnyalatokat, mint az intenzív rózsaszín vagy mustársárga, kiegészítve olyan finom árnyalatokkal, mint az idei Év színe, a Hajnali ölelés. Válassz színes kiegészítőket, hogy még játékosabbá tedd a végeredményt.

Mely színeket ajánljuk?

Így használd a fali csíkokat egy szofisztikált megjelenés kialakításához

Ez a tér játékos és szofiszikált elemeket egyesít. Különböző szélességek, megnyugtató krémszínek és a Hajnali ölelés. Ezt a különleges szobát kiegészítheted terrakotta, finom korall és mustár árnyalatokkal egy izgalmas végeredmény érdekében.

Mely színek szerepelenek itt?

Így használd a fali csíkokat egy intenzív, hangulatos tér kialakításához

Használj mélyebb, sötétebb árnyalatokat egy pihenésre szolgáló térben. Itt 3 részre van osztva a fal, különböző szélességek és színek variánsa. Használj gazdag tengerszíneket, buja zöldeket és természetesen a Hajnali ölelést!

Egészítsd ki a megjelenést metálos, ékszerre emlékeztető dekorációval, hogy egy dekadens pihenőrészt alakíts ki.

Mely színek szerepelenek itt?

Így használd a fali csíkokat egy nyugodt, légies tér kialakításához

Ebben a nyugalmat árasztó babaszobában a csíkok szerepe is a nyugtatás, egyszerű, de mégsem unalmas módon. Használd a legpuhább babakéket a fal alsó részén, a felső részen pedig az idei Év színét, a Hajnali ölelést! Melegséget árasztó fa, és pihepuha kiegészítők használata javasolt a végeredmény tökéletesítésére!

Mely színek szerepelenek itt?

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...