Amikor egy gyermekszoba dekorációjáról van szó, általában hajlamosak vagyunk elvetni a merész stílusjegyeket. Ám ha irtózol a tündi-bündi gyermekszobák képétől, miért ne vehetnéd fontolóra a kontrasztos színeket?
Kontrasztos színek a gyermekszobába

Hat merész ötlet a gyermekszobához olyan szülők számára, aki nem félnek az újdonságoktól

Tedd karakteressé a gyermekszobát olyan dekorációs ötletekkel, amelyek eltérnek a szokványostól!

„A gyermekszobát szeretnénk kifesteni, de unjuk a hagyományos stílust. Hogyan hozhatunk létre olyan színösszeállítást, amelyet mindenki imádni fog?”

Amikor a család új tagja szobájának dekorációjáról van szó, általában hajlamosak vagyunk elvetni a merész stílusjegyeket. Ám ha irtózol a tündi-bündi gyermekszobák képétől, ne ess kétségbe, van más út!

Most megmutatjuk, hogy azok a szülők, aki nem szeretnének a kitaposott örvényen a többiek nyomában haladni, hogyan hozhatnak létre olyan bababarát gyermekszobát, amely eltér a szokványostól.

Egy, a tekintetet vonzó és érzékeket felébresztő színösszeállítással azok is elégedettek lesznek, akik bátrabbak a dekoráció terén és egyúttal a baba számára is vizuálisan stimuláló látványt szeretnének létrehozni.
Ragyogó sárga gyermekszoba

1. Kontrasztos színek

Egy, a tekintetet vonzó és az érzékeket felkeltő színösszeállítással azok is elégedettek lesznek, akik bátrabbak a dekoráció terén és vizuálisan is stimuláló teret szeretnének a babának létrehozni.

Ha lágy hatásra vágysz, próbáld ki a sötét rózsaszínt vagy sárgásbarnát, ha pedig vibráló látványt szeretnél, akkor a citrusszíneket ajánljuk, például a citromsárgát és a limezöldet.

A fehér mennyezet kiegyensúlyozza a színösszeállítást, és megelőzi, hogy a kontrasztos színek túlterheljék a tekintetet.

Melyik festéket vegyem?

Provence varázsa
Citromfű balzsam

Ha magas a szoba mennyezete, és otthonos hangulatot szeretnél teremteni, a színpaletta meleg árnyalatai közül érdemes választanod, például fukszia, szilvalila vagy sötét narancssárga színeket.
Meleg színpaletta

2. Nézz az ég felé

Ha a kontrasztos színeket túl erősnek tartod, adj a babának olyan érdekes dolgot, amelyeket nézegethet – például egy élénk színűre festett mennyezetet. A merész színű mennyezet nemcsak lenyűgöző (és meglepő) fókuszpontot nyújt, hanem kiváló mód arra, hogy izgalmasabbá tégy egy viszonylag semleges színösszeállítást.

Ha a gyermekszoba kicsi, és optikailag növelni szeretnél a belmagasságon, válassz hideg, világos színárnyalatokat, például türkizt, tengerkéket vagy mohazöldet.

Ha magas a szoba mennyezete, és otthonosabb hangulatot szeretnél teremteni, a színpaletta meleg árnyalatai közül érdemes választanod, például fuksziát, szilvalilát vagy sötét narancssárgát.

Melyik festéket vegyem?

Érintetlen tengerszem
Türkiz talizmán
Római pajzs

A tematikus gyermekszoba nemcsak arra nyújt kiváló lehetőséget, hogy megoszd az emlékeidet a kis lakóval, hanem személyessé teheted a baba életterét is.
Rajzfilmtémájú gyermekszoba

3. Válassz egy témát

A gyermekszoba festésében az a legnagyszerűbb, hogy lehetőséget ad saját gyermekkorunk felelevenítésére.

Van kedvenc film- vagy rajzfilmszereplőd a gyermekkorodból? Egy kedvenc könyv, vagy egy kedves altatódal, amelyet a szüleidtől hallottál? Ha igen, ezt használhatod egy színes történet megelevenítésére a gyermekszobában.

Ez nemcsak arra nyújt kiváló lehetőséget, hogy megoszd emlékeid gyermekeddel, hanem személyessé teheted a baba életterét is.

Melyik festéket vegyem?

Holdviola

A Dulux Visualizer alkalmazással merész színpárosításokat próbálhatsz ki, mielőtt vásárolnál.
Tekintsd meg előre a gyermekszoba színösszeállítását [EURO]

4. Jelölj ki egy tekintetet vonzó falat

Egy kiemelt fal segítségével gyorsan és könnyedén vihetsz vidám színt a gyermekszoba színösszeállításába, és emellett nagyszerűen szórakozhatsz is. Válassz olyan falat, amelyre fel szeretnéd hívni a figyelmet, amikor valaki belép a szobába, lehetőleg olyat, amelyen nincs ajtó vagy ablak.

A kiemelt falban az a legjobb, hogy a színe nagyon könnyen módosítható, így tetszés szerint választhatsz színárnyalatot. Ha a többi fal semleges színű, választhatsz egy merész árnyalatot, például sötét narancssárgát, neonsárgát vagy lime-zöldet.

A Dulux Visualizer alkalmazással kipróbálhatod a merész színpárosításokat, mielőtt vásárolnál.

Miután letöltötted az alkalmazást az okostelefonodra vagy táblagépedre, egyszerűen tartsd az eszközt a lefesteni kívánt fal felé, válassz egy színt a Dulux színpalettáról, koppints a képernyőre, és máris láthatod, hogyan fog kinézni a fal festés után.

Melyik festéket vegyem?

Shaolin köpeny
Ceylon aranya
Üde rizskalász

Gyermekszoba dekorálásakor a piros ellen általában azért berzenkednek, mert stresszt okozhat a kicsinek. De te ne félj eltérni a szokványostól, ha ezt óvatosan teszed.
Egy kis piros sokat jelenthet

5. Egy kis szín is sokat jelenthet

Gyermekszoba dekorálásakor a piros ellen általában azért berzenkednek, mert stresszt okozhat a kicsinek.

De te ne félj eltérni a szokványostól, ha ezt óvatosan teszed.

A sötét meggyvörös árnyalat finom stílusjegyet visz a szobába, míg a világosabb árnyalatok a cirkusz hangulatát idézik meg.

A választott színárnyalattal nem kell túltelítened a szobát: fesd le csak a szegélyléceket vagy ablakkereteket, a falakat hagyd ragyogó fehéren, és egészítsd ki a látványt puha kárpittal.

Ha akad a pincében egy elhasznált, régi bútordarab, például hintaszék vagy játékokat tartó láda, új életre keltheted egy réteg élénk piros festékkel.

Melyik festéket vegyem?

00YR 08/409
98RR 12/480

A minták – csíkok, vonalak, geometriai vagy éppen elmosódott formák – vonzzák a szemet, különösen a babáét.
Válassz stimuláló mintát

6. Játssz a mintákkal

A minták – csíkok, vonalak, geometriai vagy éppen elmosódott formák – vonzzák a szemet, különösen a babáét.

Egy egyszerű, de mégis hatásos trükk, ha egy vagy két vastag komplementer színű csíkot festesz az egyik falra vagy az összesre körös-körbe a drámai érzetért.

Esetleg hozz létre színblokkokat úgy, hogy nagy, egybefüggő területeket festesz egymás mellé egy semleges színű falra.

Ha kevésbé permanens hatásra vágysz, a mintákat textileken is beviheted a szobába, például földig érő függönyökön vagy egy merész mintázatú szőnyegen.

Melyik festéket vegyem?

20YY 46/425
35YY 61/431

Tuti tipp Ha ki szeretnéd emelni az élénk falakat vagy mennyezetet, tegyél a szobába kevésbé hangsúlyos, természetes színű fabútorokat és nyugodt színű kiegészítőket.

Ha a stílusodhoz jobban illenek a sötét, drámai színek, sötét rubintvöröset mélykékkel vagy finom kékeszöldet tüzes narancsszínnel kombinálhatsz.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...