Természetes, hogy a szülők közelebbinek érzik magukhoz a baba életterének dekorációjakor a fiús és lányos színek használatát. De a hagyományos színösszeállítás nem azt jelenti, hogy a gyermekszobának ódivatúnak kell lennie.
Hagyományos gyermekszoba [EURO]

Hagyományos stílusú gyerekszoba modern beütéssel

Próbáld ki modern színkombinációinkat, amelyek kis csavart visznek a klasszikus rózsaszín és kék világába!

„Kedveljük a lányos-fiús hagyományos színsémát, de kicsit aggódunk amiatt, hogy a gyermekszoba ódivatúnak fog kinézni. Hogyan tehetjük modernebbé a klasszikus stílust?”

Az AkzoNobel felmérése szerint a gyereket váró szülők több mint 30 százaléka még mindig tartja a „fiúé a kék, lányé a rózsaszín” hagyományt.

Természetes, hogy a szülők közelebbinek érzik magukhoz a baba életterének dekorációjahoz fiús és lányos színek használatát. De a hagyományos színösszeállítás nem azt jelenti, hogy a gyermekszobának ódivatúnak kell lennie.

Itt megmutatjuk, hogyan használhatod a hagyományos színkombinációkat olyan modern gyermekszoba megalkotásához, amelyet az egész család imádni fog.

Színek a fiúgyermek számára

Felejtsd el a kék, fehér és sárga hagyományos kombinációját: ez a színösszeállítás a kék különféle árnyalatait keverve a kék lagúnák hangulatát idézi fel.
Tengercsíkos gyermekszoba

1. Rétegezd egymás mellé a kék árnyalatait a tenger hangulatának felidézéséért

Vedd körül a fiúcskát egy kortárs tenger témájú gyermekszoba nyugodt színeivel.

Felejtsd el a kék, fehér és sárga hagyományos kombinációját: ez a színösszeállítás a kék különféle árnyalatait keverve a kék lagúnák hangulatát idézi fel.

Válaszd az olyan mély, érzelmes kék árnyalatokat, mint a kobalt, ultramarin, tengerkék és türkiz. A falakat fesd egy bizonyos árnyalatúra, míg a mennyezetet és a kereteket egy árnyalattal sötétebbre, így a mindent elöntő tenger érzetét kelted. Vagy építs fehér és semleges színű falakra, amelyeket gazdag kékkel tudsz megtörni, így egyszerű, de mégis vonzó teret hozhatsz létre.

A nyugalmas hangulat fokozása érdekében kombináld mindezt puha, tapintásra kellemes anyagokkal, például hullámzó függönyökkel és puha báránybőrrel.

Melyik festéket vegyem?

10BG 22/248
10BB 17/269
47BB 14/349

Az energikus kék árnyalatok kiválóak a tekintetet vonzó falakhoz, különösen, ha eleven narancsszínnel vagy egyszerűen csak tiszta fehérrel kombinálod őket.
Tekintetet vonzó kék fal

2. Légy merész az energikus kék árnyalatokkal

A kék skála másik végén a ragyogó, energikus árnyalatok állnak. Olyan színekre gondolhatsz, mint a cián, zafír és szeder. Ezekből a merészebb árnyalatokból csak egy leheletnyi kell ahhoz, hogy energiát és izgalmat vigyél a térbe, stimuláld a gyermek érzékeit és életre keltsd benne a képzelet szikráját.

Az energikus kék árnyalatok kiválóak a tekintetet vonzó falakhoz, különösen ha eleven narancsszínnel vagy egyszerűen tiszta fehérrel kombinálod őket.

A gazdag kék színt kiegészítők és puha kárpit formájában is beviheted, ilyen lehet például egy türkiz lámpa vagy a selymes kék vánkosok, amelyek mélységet és textúrát visznek a színösszeállításba.

Melyik festéket vegyem?

47BB 14/349
31BB 23/340

Színek a lánygyermek számára

Ha a rózsaszín mellett kötöttél ki, de modern ízt szeretnél neki adni, párosítsd okkersárgával.
Rózsaszín és okkersárga gyermekszoba

1. Légy határozott az okkersárgával és rózsaszínnel

Ha a rózsaszín mellett kötöttél ki, de modern ízt szeretnél neki adni, párosítsd narancssárgával.

Egy vibráló, de mégis nyugtató, a gondtalan nyári napokat felidéző színösszeállításért kombinálj meleg, visszafogott árnyalatokat, például krémrózsaszínt és krémnarancsszínt.

Ha olyan látványt szeretnél, amely megfelel mind a csecsemő, mind a tipegő korú, mind pedig az idősebb gyermek számára, fesd egy bizonyos árnyalatúra a falakat, és ellensúlyozd őket egy eltérő színű kerettel. Vagy használj élénkebb narancs árnyalatot egy falon, vagy hozz létre lenyűgöző csíkos hatást.

A nyár hangulatának erősítéséhez válassz hasonló árnyalatú – például arany, sötét narancs vagy sötét rózsaszín – kiegészítőket.

Melyik festéket vegyem?

70RR 39/272
99RR 27/498
30YR 41/263
80YR 44/311

A meleg és szenvedélyes, erőteljes rózsaszínnel és orgonalilával lenyűgöző hatást válthatsz ki úgy, hogy hideg semleges színekkel kombinálod őket, különösen, ha vibráló hatású csíkokat szeretnél.
Gyermekszoba merész rózsaszín csíkokkal

2. Okozz meglepetést a merész rózsaszínnel

A meleg és szenvedélyes, erőteljes rózsaszínnel és orgonalilával lenyűgöző hatást válthatsz ki úgy, hogy hideg semleges színekkel kombinálod őket, különösen ha vibráló hatást szeretnél.

Ha nem mered az egész szobát ilyen élénk színűre festeni, vigyél fel néhány foltot a fehér és szürke színösszeállításra, vagy hozz létre egy tekintetet vonzó falat a semleges háttér mellett.

Az élénk rózsaszínt ügyesen beillesztheted a gyermekszobába úgy, hogy kis, váratlan helyeken használod. Egy falbemélyedés, polcbelső vagy gardrób belseje kiváló megoldás arra, hogy egy kis drámai hatást vigyél be anélkül, hogy feláldoznád a falakat.

A még óvatosabbak színes kiegészítőkkel vihetik be a fukszia színét a semleges térbe. Egy fehér fal elé helyezhetsz csillogó rózsaszín függönyöket, vagy egy natúr padlóra puha bíbor szőnyeget.

Melyik festéket vegyem?

90RB 74/044
10RR 39/263
70BB 44/144

Tuti tipp

Ne feledkezz meg a világításról sem! A gyermekszoba megvilágítása nagy hatással van arra, hogy mutat a színösszeállítás, illetve ennek teljes hangulatára.

Kerüld az éles, felülről sugárzó fényeket, amelyek elvakíthatják a babát, válassz ehelyett csinos, kis fényerejű éjjeli lámpákat, amelyek meghitt ragyogást keltenek.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...