Furfangos festési technikákkal értéknövelő módon hasznosíthatjuk újra régi bútorainkat, hogy illeszkedjenek új életstílusunkhoz.
Orgonalila színű szoba zöld székekkel

Frissítés és újrahasznosítás: Leheljünk új életet megfáradt bútorainkba

Furfangos festési technikákkal felújíthatjuk és felélénkíthetjük régi kedvenc bútorainkat.

Nem kell lecserélned a régi bútoraidat csak azért, hogy illeszkedjenek az otthonod új stílusához. Még a megfáradtnak tűnő bútordarabokat is fel lehet dobni ügyes festéssel, ami lehetővé teszi, hogy tetszés szerint személyre szabd azokat.

A Globális Esztétikai Központ vezető színtervezője, Louise Tod szerint "a lényeg, hogy szokatlan módon használjuk a színeket. Ezt megtehetjük úgy is, hogy egy használtan vásárolt bútort felújítunk, vagy átfestjük a régi székeket, és ezzel a szoba hangsúlyos elemévé tesszük".

Melyik festéket vegyem?

[82GG 12/289] (/hu/szinreszletek/82gg-12289)
[11RR 43/050] (/hu/szinreszletek/11rr-43050)
[Denim Drift 87BG 27/077] (/hu/szinreszletek/87bg-27077)

Meglepő hatás gazdaságosan

A mély, gazdag színek megalapozzák a hangulatot az antik tárgyakhoz.
Zöld színű fal

A meglévő vagy használtan vásárolt bútorok takarékos, fenntartható és kreatív megoldást jelentenek, ráadásul rendkívül egyszerűen megoldható a felújításuk. Nem csak azért költséghatékony, mert nem kell kidobni a régi bútorokat, hanem mert az új bútorok árának töredékéért találhatunk régi, egyedi darabokat. A régiségboltok és a bolhapiacok mellett érdemes figyelemmel kísérni a környéken megrendezett garázsvásárokat is.

Melyik festéket vegyem?

[01GG 07/070] (/hu/szinreszletek/01gg-07070)

Régi bútorok felújítsa

A kéttónusú falak és az újrafestett antik bútorok játékos, mégis stílusos megjelenést kölcsönöznek otthonodnak.
Zöld színű szoba lépcsővel

A bútorok átfestésével furfangosan bevihetjük a többtónusú színeket az otthonunk különböző tereibe. Ráadásul ez egy egyszerű módja annak, hogy az idejét múlt bútordarabokat átalakítsuk. Egy merész színnel a megfáradt kisasztalt üde, modern külsővel ruházhatjuk fel.

Melyik festéket vegyem?

[01GG 07/070] (/hu/szinreszletek/01gg-07070)
[94GY 66/038] (/hu/szinreszletek/94gy-66038)

Csak természetesen

Zöld árnyalatok változatos palettájával fokozhatod egy növényekkel teli szoba gazdag hangulatát.
Világos szoba növényekkel

Louise szerint "ennek a megoldásnak az egyik nagy előnye, hogy a szükséges anyagok nem feltétlenül drágák vagy magasan feldolgozott termékek". Ráadásul ezzel a módszerrel egyszerre divatossá és természetessé tehetjük a megunt bútordarabokat. "A bambuszból vagy vesszőfonatból készült tárgyak bohém hangulatot sugároznak, de manapság a legkorszerűbb lakberendezési irányzatokban is használják őket".

És ez még nem minden. Növények bevonásával puhíthatjuk az összhatást – helyezhetjük őket például egy felújított asztalra vagy újrafestett faszékek köré. Louise úgy fogalmaz, hogy "a növények érzelmi és fizikai töltetet is adnak. Kellemesebbé teszik a környezetet, és a lelkünkre is kedvezően hatnak".

Melyik festéket vegyem?

[87YY 13/208] (/hu/szinreszletek/87yy-13208)

Lásd új színben a bútoraidat

Töltsd le a [Dulux Visualizer] (/hu/articles/tltsd-le-az-uj-dulux-visualizer-alkalmazast) ingyenes szobakifestő alkalmazást, és keresd meg a felújított bútoraidhoz illő ideális falfesték-színt.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...