A megfelelő festőeszközök megvásárlásával nem csak a munka lehet hatékonyabb, de csökkenhet a hulladék mennyisége is.
Ecsetek

Festőhengerekhez, ecsetekhez és egyéb festőkészletekhez írt útmutatóink segítségével több felületre juthat festék

Felkészüléssel több felületre juthat festék. Átfogó útmutatónk bemutatja a festés elkezdéséhez szükséges alapkészletet.

A megfelelő festőeszközök megvásárlásával nem csak a munka lehet hatékonyabb, de csökkenhet a hulladék mennyisége is.

Alapkészlet

A megfelelő ecsetek kiválasztása könnyebbé és gyorsabbá teszi a munkát, garantálva a még jobb eredményeket.
Ecset és festéktégely

Ecsetek
A megfelelő ecsetek kiválasztása könnyebbé és gyorsabbá teszi a munkát, garantálva a még jobb eredményt.
- Szintetikus és akrilecsetek: Sokoldalú és tartós eszközök, a legjobban beltéri felületek vízbázisú festékkel történő festésére, illetve fabútorok festésére használhatók.
- Természetes sörtéjű ecsetek: A legjobban oldószeres festékekkel használhatók fafelületen, vagy bútorfestés közben.
- Kőműves ecset: Általában hosszú sörtéjű, vízbázisú festékkel történő festéshez ajánlott, olyan durva felületek esetén, mint például a téglafal.
- Csapott végű ecset és sörteecset: Olyan helyekre tervezett eszközök, amelyeket egy henger már nem képes elérni. A csapott végű ecset sarkok, illetve szegélylécek festésére, a sörteecset pedig ideálisan a festés utolsó fázisában használandó dugaljak, illetve világítótestek körül.

Olvass bele útmutatónkba festési technikád tökéletesítéséhez.

Festőhenger és tálca
Nagy felületek festéséhez a festőhenger elengedhetetlen kellék, mivel széles, hosszú sávok beborítására alkalmas, ugyanakkor a festékrétegek kiegyenlítésére is használható.

Tipp: Mielőtt megvennéd a festéket, győződj meg róla, hogy a színe valóban megfelel-e az ízlésednek! Dulux Visualizer ingyenes szobakifestőalkalmazásunk segítségével gyorsan életre keltheted a színekre vonatkozó elképzeléseidet.

Kiegészítő készlet

Festés előkészítése
Takaróponyvák
Védd a szabadon álló padlót és a bútorokat jó minőségű takaróeszközökkel, amelyek mindenfajta festés során alkalmazhatók!

Javítóanyagok, tömítőanyagpk és spakli
Amennyiben sérült fallal van dolgod, vagy rés van a fal és a szegélyléc között, a helyesen megválasztott tömítőanyag segítségével egyenletes, festhető felületet hozhatsz létre. A tömítőanyagok használata ablakkeretek festésénél is hasznos lehet.

Smirgli
Többféle smirglipapír megvásárlásával könnyedén megszabadulhatsz az egyenetlen felületektől, ezzel leegyszerűsítve a festési munkálatokat.

Nedvszívó törlőkendő és portalanító kefe
A festés megkezdése előtt célszerű velük letakarítani a felületeket, különösen, ha a területen korábban smirglit is használtál.

Maszkolószalag
Az olyan szegélylécek, plafonelemek és sarkok védelmére szolgáló eszköz, amelyeket sértetlenül kívánsz hagyni, vagy amelyeket más színűre kívánsz festeni.
- Zöld ragasztószalag: Erősebb ragasztórétegének köszönhetően jobban ellenáll az oldószereknek, és olyan, kevésbé ragadós felületeken is használható, mint a beton.
- Kék ragasztószalag: Kevésbé ragadós, könnyen eltávolítható, ezért beltéri projektekhez és vízbázisú festékkel történő munkálatokhoz ideális.

Festés

A festék használat előtti felkeverésével gondoskodhat a szín és a felület egységességéről.
Festékkeverés

Keverőpálca/keverő
Alaposan kavard fel a festéket használat előtt!

Létra
Csak addig felesleges kellék, amíg nem akarsz hozzáférni a fal tetejéhez vagy a plafonhoz.

Alapozó
Olyan felületek esetén, amiket korábban nem festettek le, alapozóra lesz szükséged. Az alapozó növeli a festékréteg tapadását, növeli a tartósságot, és megvédi a felületet, amellyel dolgozolik.

Festék
A megfelelő mennyiségű festékek beszerzése kulcsfontosságú tényező a hulladék mennyiségének csökkentése és az idő hatékony kihasználása során. Olvass bele a szobád méreteinek feltérképezéséről szóló útmutatónkba, hogy ki tudd számolni, mennyi festékre is lesz szükséged!

Üres edény
Mártsd az ecseteidet vízbe (amennyiben vízbázisú festékkel dolgozol), vagy használj oldószert (oldószeres festék esetén)!

Ha végeztél a számáodra ideális eszközök beszerzésével, olvasd el útmutatónkat, és ismerd meg, hogyan tudsz többet kihozni kevesebb festékből!

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...