Eljött az ideje, hogy felújítsd a teraszt? Szakértői ötleteink segítségével kreatív módon átalakíthatod a külső teret anélkül, hogy bankot kellene rabolnod.
Felujitas kulteren: ot penztarcakimelo otlet

Felújítás kültéren: öt pénztárcakímélő ötlet

Újítsd fel a külső tereket kis költségvetésből!

1) Az első benyomás a legfontosabb

Egy újonnan festett bejárati ajtó hihetetlenül meghatározza otthonod összképét. Az, hogy melyik szín lehet a legjobb a bejárati ajtóhoz, attól függ, hogy milyen a lakás stílusa. Általános szabály lehet azonban, hogy a hagyományosabb stílusú otthonokhoz jobban passzolnak a magasfényű színek, mondjuk a bordó vagy a sötétkék, a modernebb otthonokhoz pedig inkább a kortárs jellegű árnyalatok, például a meleg szürke, a füstös lila és a kékeszöld illenek.

2) Kezdj kicsiben

Az újonnan festett redőnyök, ablakkeretek és szegélyek nagyban meghatározzák, hogy otthonod hogyan fest egy külső szemlélő számára. Vagy ha éppen van egy szabad délutánod, miért ne festenéd át a régi virágcserepeket néhány tubus festékminta segítségével? Ültesd bele kedvenc növényeidet, vagy vágj néhány szál friss virágot a kertből!

3) Egyszerű színekre törekedj

A két vagy három színből álló színpaletta segítségével kifinomult hatást érhetsz el anélkül, hogy túlzásokba esnél. A letisztult monokróm színpárosítások drámai hatást válthatnak ki és a pénztárcádat is kímélik, ráadásul így színes kiegészítőkkel dobhatod fel az összhatást.

4) Koncentrálj a színes kiegészítőkre

Dobd fel a látványt néhány finom, ám vibráló színű bútordarabbal és modern mintákkal, mondjuk valamilyen csíkos vagy virágmintával. Akár a sarkokat is világosabbá teheted egy új színnel. Gondoltál már arra, hogy esetleg érdekesebbé teheted a kinti bútorokat vidám párnával és egy csíkos napernyővel?

5) Nézz körül

Egy jó vízálló kültéri festék, mint az, megvédi a fát a szél, a nap, az eső és a hó hatásaitól, de akár a vas- és fémtárgyakat is ellenállóbbá teszi a rozsdával és a korrózióval szemben. Ha egy új festékréteggel 2-3 évente átfested a kerítést és a bútorokat, hosszú életet biztosíthatsz a fának, és ritkábban lesz szükséged arra, hogy kicseréld. Plusz előnyt jelent, hogy mindig vonzó, színes teret biztosíthatsz a kinti bulikhoz.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...