Keverd az egymással ellentétes színeket, össze nem illő mintákat és a meglepő részleteket, mindezzel színes és karakteres belső teret alakíthatsz ki!
Ot tipp az eklektikus belterek kialakitasahoz

Eklektikus belteret szeretnél? Megvalósítható!

Keverd az egymással ellentétes színeket, össze nem illő mintákat és a meglepő részleteket!

1) Játssz a kontrasztszínekkel

„Kiváló lehetőség arra, hogy megmutasd kedvenc színeidet. Válassz egy tiszta alapszínekből álló színskálát, mondjuk tengerészkéket, skarlátvöröset és smaragdzöldet, vagy ha úgy tartja kedved, dönthetsz a pasztell színekből álló színskála mellett is, amelyen inkább a halványkékek és rózsaszínek dominálnak. Ezekkel drámai hatást kiváltó csíkos mintát festhetsz, bátran játssz a különböző méretű csíkokkal, és hozz létre játékos hatást!”

-- Lotta Linde, globális színtervező

2) Növeld a teret

„Hosszabb térben, mondjuk egy előszobában vagy konyhában dolgozol? A legtávolabb eső falat fesd valamilyen meleg világos színre, amely azt a hatást fogja kelteni, mintha a fal közelebb kerülne! A mennyezetet és a többi falat fesd világosabb, semleges színre, így érheted el a legjobb hatást!”

-- Louise Smith, vezető globális színtervező

3) Frissítsd fel a meglévő belső teret

„Nem kell az egész szobát átfestened ahhoz, hogy elérd a kívánt hatást. Próbálj inkább hagyományos és érdekes mintákból álló, lenyűgöző kombinációt alkalmazni, vagy újragondolhatod a már meglévő dekorációkat és fotókat is! A nagy hatást kiváltó minták különösen jól mutathatnak a világos fehér falon. Próbáld ki a konyhában valamilyen retró stílusú bútorral és színes kiegészítőkkel – így teremthetsz pozitív kisugárzású, eklektikus hatást!”

-- Willeke Jongejan, vezető globális színtervező

4) Dobj be valamilyen meglepő kiegészítő árnyalatot

„Használj színeket meglepő helyeken – mondjuk az asztal lábain, az étkezőasztal székein és a könyvespolcok belső felületein – csodálatos hatást válthatsz ki egy kis meglepetéssel. Légy merész és válaszd azt a színt, amely mosolyra fakaszt!”

-- Marieke Wielinga, globális színtervező

5) Hagyd szárnyalni a kreativitásodat

„Valamilyen érdekes hatás a falon, mondjuk ha kézzel különböző színű pöttyöket festesz rá, mindig azt érezteti majd veled, hogy egy partira érkezel. Az ilyen minták különösen jól mutatnak a bútorok felett, mondjuk a kanapé vagy az ágy felett, mivel a tekintetet a szoba központi elemére irányítják.”

-- Marieke van der Bruggen, globális színtervező

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...