Otthoni íróasztal nyugtató színpalettával, hogy jobban tudjunk a munkára összpontosítani.
Otthoni íróasztal

Egyszerű tippek a hatékonyabb otthoni dolgozósarok kialakításához

A színek erejével lendületet vihetsz otthoni irodádba.

A 20. századot az ingázás határozta meg: öltöny, nyakkendő, forgalmidugó, és a merev 8-tól 5-ig tartó munkaidő. Azóta sok társadalmi korlát lehullott már, az otthon és a munkahely közti határvonal azonban rendületlen. Illetve... éppen most zajlik a 21. századi forradalom.

A munka és a magánélet közti egyensúly

A modern technológia segítségével a gyakorlatban is megvalósult az otthonról dolgozás lehetősége. Gondoljuk csak bele egy pillanatra, hogy ez mi mindent jelent: apró, de mégis jelentőségteljes módon a saját főnükünkké válhatunk. Otthonról dolgozhatunk, és megválaszthatjuk, hogy milyen munkakörnyezetet szeretnénk kialakítani magunknak. Ez elég izgalmasan hangzik. Nevezhetjük ezt az iroda demokratizálásának.

Te vagy a főnök, te szabod meg a hangulatot

A múltban a dolgozószobák a lakások leglehangolóbb helyiségei voltak – elhanyagolt terek, ahová az embere olykor-olykor bement elküldeni egy e-mailt. Manapság az otthoni munkaállomásoknak az a szerepe, hogy a legjobbat hozzák ki belőlünk, hogy a legtöbbet tudjuk kihozni a napi munkából. Ehhez az kell, hogy visszatükrözze a személyiségünket, és mint a legjobb munkakörnyezet általában, határozott és autentikus legyen.

Alapozd meg a sikert!

Teremtsd meg az alaphangot otthoni irodádhoz a megfelelő színkombináció kiválasztásával.
Otthoni iroda

A 2017-es év színe, a Denim Drift, tökéletesen beleillik a munkakörnyezet magunkévá tételének hangulatába – földes, szürkéskék tónusa hűvös, visszafogott alapot szolgáltat, ami elősegíti a koncentrációt és az összpontosítást. Marieke Wielinga, az AkzoNobel globális színtervezőjének javaslata szerint "érdemes kipróbálni mellé az okkert vagy az égetett narancsot hangsúlyszínként. Ezek az árnyalatok az 1950-es évek La Corbusier stílusára emlékeztetnek, ami kifinomult hatást kelt, és a "Mad Men - a reklámőrültek" sorozat hangulatát idézi".

Melyik festéket vegyem?

[Denim Drift 87BG 27/077] (/hu/szinreszletek/87bg-27077)
[34YY 31/502] (/hu/szinreszletek/34yy-31502)
[77YR 26/391] (/hu/szinreszletek/77yr-26391)

Játékos otthoni munkaállomás

A dinamikus minták kreativitást visznek az otthoni irodába.
Naptárfal

Akkor dolgozunk a leghatékonyabban, amikor valami arra ösztönöz minket, hogy másként gondolkodjunk. Keresd meg a módját annak, hogyan teheted minél üdébbé a munkaállomásodat. "A gyakorlatiasságot és a megkapó esztétikumot kombinálva például festhetünk a falra egy grafikai naptárt. Öltöztessük fel a polcot és az íróasztalt inspiráló tárgyakkal – könyvekkel, kerámiákkal, művészeti alkotásokkal –, vagy akár gazdag inspiráló hangsúlyszínekkel, mint például a vörösesbarna, kiemelhetjük az alkóvokat vagy az ablakkereteket".

Melyik festéket vegyem?

[21YR 13/383] (/hu/szinreszletek/21yr-13383)
[67YR 56/055] (/hu/szinreszletek/67yr-56055)
[77YR 26/391] (/hu/szinreszletek/77yr-26391)

Stimuláld az érzékeidet a színekkel!

Teremtsd meg a megfelelő alaphangot, hogy hatékonyan dolgozhass otthon.
Élettér kéttónusú festéssel

Marieke szerint "könnyedebbé teszi a hangulatot és felszabadítja az elmét, ha egy a fényforrás felé fokozatosan világosodó kéttónusú falat festünk a munkaállomás mellé. Érdemes például kipróbálni ehhez a földes szürkét az agyagszerű bézzsel". Bármilyen színt is választunk, ne feledjük, hogy a színek befolyásolják a hangulatunkat, ezért maradjunk a hűvös, gondolkodást serkentő árnyalatoknál, amelyek elősegítik a termékeny otthoni munkát.

Melyik festéket vegyem?

[54YY 46/065] (/hu/szinreszletek/54yy-46065)
[54YY 22/044] (/hu/szinreszletek/54yy-22044)

Segítsd elő az összpontosítást

Ha még nem tudod pontosan, hogy a paletta mely színei illenek hozzád leginkább? Töltsd le a Dulux Visualizer ingyenes szobakifestő alkalmazást, és azonnali képet kaphatsz róla, hogyan fog kinézni a munkaállomás festés után.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...