De miért éppen óangol juhászkutya?

Tudtátok, hogy a bobtail az egyik legszeretetreméltóbb kutyafajta?

A legegyedibb bennük, hogy bohókás természetűek, mindig jókedvűek és mindenkit nagyon szeretnek! Főleg a gyerekeket!

Gondoltátok volna, hogy képesek akár 2m magasságba is követni a “Tarzanosdit” játszó kicsiket, csak hogy együtt lehessenek? Egy Életteli otthonban ez sem lehet akadály, csak hely legyen!

A Dulux kutyus igen magas alap intelligenciával rendelkezik, könnyen tanul, viszont semmiképp nem egy tipikus parancsvégrehajtó munkakutya (mint pl. a német- vagy belga juhász stb.), vagyis előfordulhat, hogy megcsinálja amit elvárunk tőle, csak lehet, hogy nem első szóra, vagy kicsit kevesebbet belőle, esetleg hozzágondol némi pluszt. Az óangol juhászkutya kissé bohókás megjelenése a cselekedeteiben is megmutatkozik. Ilyen az egyénisége, ettől bobtail a bobtail.

A három legsűrűbben alkalmazott motivációs eszköz: jutalomfalat, dicséret és játék. A legtöbb bobtail nagyon szeret enni (bármit), ezért jutalomfalattal jól taníthatók, de mint mindenhol, itt is vannak kivételek.

Meglepő de létezik olyan Dulux kutyus, aki visszautasította a virslit. Mondhatnánk, hogy “okos kutya”, mert a sült husi táplálóbb de komolyra fordítva a szót, egy profi gazdi nem esik kétségbe, dícsérettel motivál.

A legtöbb gazdi, kedvence színei között érzi jól magát, erre is van megoldás:

Ha pedig a kedves kutyusokkal kapcsolatban lenne kérdésed, kérdezd a szakértőt: Bagi Péter mestertenyésztő - Piraza Kennel

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...