Az ellenállhatatlan juhászkutya

Sokan ismerhetitek a kedves szőrös kis jószágot, akinek a Dulux márka sem tudott ellenállni és biztos kíváncsiak vagytok a történetére.

A krónikák szerint az első óangol juhászkutya az 1960-as években szerepelt először Dulux reklámfilmben és hamar népszerű lett. Rövid idő alatt a Dulux márkaszemélyiségévé vált és a mai napig rendületlenül tartja ezt a pozíciót.

Világhírű azonban mégsem ő, hanem utódja Digby, egy jólfésült bobtail lett, akit igazi sztárként kezeltek. Külön sofőrrel járt a forgatásokra, saját kozmetikusa volt, magas szakmai kiképzést kapott, ő és másik három testdublőre is és figyelték minden vakkantását.

A legenda szerint egy szem mentolos cukorért bármit hajlandó volt megtenni a forgatáson de itt óvatosságra intünk mindenkit, mert köztudott, hogy a cukor ártalmas a kutyáknak!

A nyilvános szerepléseken általában hasonmás kutyák vesznek részt, az igazi Dulux-kutya kizárólag tévészerepléseket vállal. Az új Dulux festékek bevezetésekor, vásárok és kiállítások alkalmával nem ritka, hogy több száz óangol juhászkutya van szolgálatban egyidejűleg a világon.

Közel 60 évvel ezelőtt ilyen hangulatú szobában heverészett Digby:

Hódított a retro és vintage stílus, amit ma is könnyedén elérhetsz, például ha a letisztult formákat és vonalakat kiegészíted különleges színpárosításokkal, mintákkal:

Pihenő sarok az otthonunkban?

Jellemzően 60-as évekbeli stílust képvisel de a mai, rohanó világunkban is jól jöhet egy ilyen kellemes kis menedék a lakás világosabb, nyugodtabb részén. Nem kell hozzá más, csak egy jól megválasztott meghitt hangulatot árasztó pasztell árnyalat (pl. a 2018-as év Dulux színe, a Meghitt Fészek) és egy kényelmes ülőalkalmatosság.

Hogyan alakítsd át otthonod? Nézd meg itt!

Ha pedig a kedves kutyusokkal kapcsolatban lenne kérdésed, kérdezd a szakértőt: Bagi Péter mestertenyésztő - Piraza Kennel

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...