Ha tudod, milyen színkombinációk tetszenek neked, és miért, akkor nőhet az önbizalmad a lakberendezés terén, és könnyebben megtalálhatod azt a színösszeállítást, amivel igazán elégedett lehetsz.
Találd meg a kedvenc színösszeállításodat

A klasszikustól a kontrasztosig: találd meg álmaid lakberendezési stílusát

Szeretnéd kifesteni a lakásod? Fedezd fel személyes lakberendezési stílusod, és magabiztosan válassz új színeket.

“Szeretném kifesteni a lakást, de nem tudom eldönteni, milyen színeket válasszak. Nagyon tetszik a szomszédom kontrasztos színösszeállítása, de attól tartok, hogy számomra túl merész lenne. Segítenétek megtalálni a személyes stílusom?”

Az AkzoNobel egyik felmérése szerint a megkérdezettek 40%-a vallja, hogy természeténél fogva vonzódik a semleges színek iránt, míg 36% inkább a mai modern stílust kedveli, amikor az otthona felújításáról van szó.

Ha tudod, milyen színkombinációk tetszenek neked, és miért, akkor nő az önbizalmad a lakberendezés terén, és könnyebben megtalálod azt a színösszeállítást, amivel igazán elégedett lehetsz.

Ne habozz! A továbbiakból kiderítheted, melyik álmaid lakberendezési stílusa:

Ha természetednél fogva vonzódsz az egyszerű, elegáns lakberendezési megoldásokhoz, az egyszínű összeállítás lehet a legmegfelelőbb a számodra. A monokróm tervek viszonylag veszélytelenek, de ha csak egy színt használsz, fontos, hogy jól eltaláld.
Színpompás, kék nappali

1. A diszkrét stílust kedveled? Próbálj ki egyszínű összeállítást

Ha természetednél fogva vonzódsz az egyszerű, elegáns lakberendezési megoldásokhoz, az egyszínű összeállítás lehet a legmegfelelőbb a számodra. A monokróm tervek viszonylag veszélytelenek, de ha csak egy színt használsz, fontos, hogy jól eltaláld.

Ebben segítségedre lehet a Dulux Visualizer alkalmazás. Miután letöltötted az okostelefonodra vagy táblagépedre, csak kövesd az utasításokat, és az élőképes megjelenítés segítségével azonnal láthatod, hogyan fog kinézni a fal a festés után, így annyi árnyalatot próbálhastz ki, amennyit csak szeretnél.

Melyik festéket vegyem?

[89BG 37/353] (/hu/szinreszletek/89bg-37353)
[47BB 14/349] (/hu/szinreszletek/47bb-14349)

Kompelementer színekként is ismert kontrasztos színösszeállítást úgy hozhatunk létre, hogy a színkörön egymással átellenben elhelyezkedő színeket párosítunk, például narancssárgát kékeszölddel, sárgát kékkel, zöldet magentával.
Komplementer színösszeállítás

2. A modern, izgalmas stílust kedveled? Próbálj ki egy komplementer színösszeállítást!

Kompelementer színekként is ismert kontrasztos színösszeállítást úgy hozhatunk létre, hogy a színkörön egymással átellenben elhelyezkedő színeket párosítunk, például narancssárgát kékeszölddel, sárgát kékkel, zöldet magentával.

Itt az arányok a legfontosabbak, ezért javasoljuk, hogy először válassz egy domináns színt, majd ellensúlyozd aegy kontrasztszínnel egy kisebb felületen. Kipróbálhatod például a narancssárga fal és a kékeszöld faburkolat kombinációt, vagy a matrózkék hálószobát sárga hangsúlyfallal.

Melyik festéket vegyem?

Sangria málna
Hosszú alkony

Ebben a színösszeállításban a színkörön egymáshoz közel elhelyezkedő árnyalatokat kombinálhatunk, amelyek könnyen párosíthatók semleges színekkel a kifinomult és letisztult hatás érdekében.
Harmonikus színösszeállítás

3. A finom, romantikus stílust kedveled? Próbálkozz harmonikus színösszeállítással!

Ha a természetednél fogva vonzódsz a finom árnyalatokhoz, mint a lágy rózsaszín, a halványkék vagy a meszes zöld, érdemes kipróbálnod egy harmonikus színösszeállítást az otthonodban. A harmonikus színösszeállításhoz a színkörön egymáshoz közel elhelyezkedő árnyalatokat kombinálunk, amelyek könnyedén párosíthatók semleges színekkel a kifinomult, letisztult hatás érdekében. Olyan színeket választhatsz például a palettába mint a hidegkék, a pasztellzöld vagy szürke, illetve a meleg sárgabarack az alkonyat rózsaszínével párosítva.

Melyik festéket vegyem?

Holdkő oltár
30RR 19/068

Ha kedveled a színskála élénkebb végén található színeket, légy bátor, és válassz egy vibráló színkombinációt! A kontrasztos színek nem a szégyenlőseknek valók, de ha megtalálod a helyes egyensúlyt, garantáltan energiával telik meg az otthonod.
Kontrasztos színösszeállítás

4. Az élénk, színes stílust kedveled? Próbáld ki a kontrasztos színösszeállítást!

Ha kedveled a színskála élénkebb végén található színeit, légy bátor, és válassz egy vibráló színösszeálítást. A kontrasztos színek nem a szégyenlőseknek valók, de ha megtalálod a helyes egyensúlyt, garantáltan energiával telik meg az otthonod.

A maximális hatás elérése érdekében kombináld a semleges színösszeállítást dinamikus színfoltokkal. Ilyen lehet a meghökkentő rózsaszín-citromsárga párosítás, vagy a türkiz-magenta.

Melyik festéket vegyem?

96BG 20/413
30BB 08/263

Maradj az egyszerű ébenfekete, grafitszürke és friss fehér színpalettánál, vagy vigyél egy alapszínt a kombinációba a merész, kontrasztos hatás érdekében.
Sötét, drámai színösszeállítás

5. A monokróm stílust kedveled? Próbálj ki motívumokat leheletnyi színnel

Ha a klasszikus fekete-fehér stílust kedveled, érdemes kipróbálnod a motívumokat. Maradj az egyszerű ébenfekete, grafitszürke és friss fehér színpalettánál, vagy vigyél egy alapszínt a kombinációba a merész, kontrasztos hatás érdekében. Ez a kombináció remekül illik a motívumok festéséhez, legyen szó csíkokról, pöttyökről, sakktábla-mintáról vagy cikkcakkról.

Melyik festéket vegyem?

Sarki éjszaka
Gyémánt por
Szikla erőd

Tuti tipp

Ha ihletet szeretnél meríteni, a legjobb, ha otthon kezded. Vedd sorba kedvenc tárgyaidat - talán egy gyönyörű doboz, amit utazásaid során találtál, egy izgalmas képeslap vagy egy figyelemfelkeltő váza. Ezek a személyes tárgyak szolgáljanak kiindulópontként a színösszeállítás kiválasztásakor, hogy az visszatükrözze személyes stílusod.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...