A Dulux Visualizer alkalmazás élőképes megjelenítésének segítségével azonnal láthatod, hogyan fognak mutatni a színek, még mielőtt megvennéd a festékeket.
Teszteld a színeket vásárlás előtt!

A falakra ráfér a frissítés? Válaszd ki a tökéletes festékszínt a Visualizer alkalmazás segítségével

Szűkítsd le a választható színek körét, és nézd meg, hogy fog mutatni a kifestett szoba.

"A nappalim fala öreges és fakó. Szeretnék új színösszeállítást választani, de nem tudom, hol kezdjem. Segítségre van szükségem.”

Nehezedre esik kiválasztani a falak színét? Nem vagy ezzel egyedül. Az AkzoNobel egyik felmérésében megkérdezettek egyharmada vallott úgy, hogy a megfelelő színösszeállítás kiválasztása a fő oka annak, hogy nem mernek belevágni az otthonuk felújításába.

A színek kiválasztása azonban nem feltétlenül kell, hogy megterhelő legyen. Bőven van rendelkezésre álló eszköz és trükk, amelyekkel megtalálhatod a tökéletes palettát.

Csak irányítsd a telefonod vagy táblagéped kameráját a kifesteni kívánt falra, válaszd ki a színeket, amelyeket ki szeretnél próbálni, majd koppints a kijelzőn a kifestendő falra.
Válassz színt a Visualizer alkalmazás segítségével!

Teszteld a színeket vásárlás előtt

A Dulux Visualizer alkalmazás élő megjelenítése segítségével azonnal láthatod, hogyan fog mutatni a kisfestett szoba, így megnézheted a végleges színösszeállítást, még mielőtt megvennéd a festékeket.

Ezzel az egyszerűen használható alkalmazással nincs más dolgod, mint a mobiltelefonod vagy a táblagéped kameráját a kifestendő falra irányítani, kiválasztani a színt, amit ki szeretnél próbálni, majd a kifestendő falra koppintani. Nem tetszik az eredmény? Az alkalmazás segítségével a kedvenc sálad vagy más becses tárgyad színét is rögzítheted, majd megkeresheted a megegyező Dulux színt.

Nem tudod pontosan, hogy hol is kezdd? Kövesd az alábbi egyszerű párosítási szabályokat, hogy mindig megtalálhasd a tökéletes kombinációt.

Harmonikus színösszeállítást rendkívül könnyű elérni. Nincs más dolgod, mint olyan színeket kombinálni, amelyek egymás mellett találhatók a színkörön. A festők és a dizájnerek is ezt a trükköt alkalmazzák, hogy lássák, hogyan viszonyulnak egymáshoz a különböző színek.
Teremts harmóniát a színekkel

Harmonikus színösszeállítások

A harmonikus színösszeállítást rendkívül könnyű elérni. Nincs más dolgod, mint olyan színeket kombinálni, amelyek egymás mellett találhatók a színkörön. A festők és a dizájnerek is ezt a trükköt alkalmazzák, hogy lássák, hogyan viszonyulnak egymáshoz a különböző színek.

A rózsaszín, a lila és a kék szín használható harmónikus színösszeállításhoz, de saját palettát is létrehozhatsz, csak válassz a színkörön egymás mellett fekvő színeket.

A nyugodt, kiegyensúlyozott hatás elérése érdekében ne használj többet két-három színnél, majd válassz egy hangsúlyszínt, hogy a háttérszínek visszafogottabbnak tűnjenek.

Melyik festéket vegyem?

Izzó homoktövis
Szeder bor
Mandulavirág

A kompelementer színekként is ismert kontrasztos színek egymással átellenben helyezkednek el a színkörön. Olyan kombinációkra gondolhatsz, mint a piros-zöld, kék-narancs vagy lila-sárga.
Válassz kiegészítő színeket a színösszeállításodhoz

Komplementer színek palettája

A kompelementer színekként is ismert kontrasztos színek egymással átellenben helyezkednek el a színkörön. Olyan kombinációkra gondolhatsz, mint a piros-zöld, kék-narancs vagy lila-sárga. A két szín felerősíti egymást, így mindkettő még élénkebbnek tűnik.

A komplementer színeket egymással ütköző jellegük miatt nehezebb jól eltalálni, de rendkívül impozánsan tudnak mutatni. A trükk, hogy válassz egy alapszínt a színösszeállításodhoz, majd a kiegészítő színt hangsúlyként add hozzá.

Például ha a nappaliben kék a fal és a függöny, életre keltheted egy pár narancssárga díszpárnával és kiegészítővel.

Melyik festéket vegyem?

[10BB 17/269] (/hu/szinreszletek/10bb-17269)
[20YY 46/425] (/hu/szinreszletek/20yy-46425)

Az egymással átellenben álló színek helyett válaszd az egyik komplementer szín mellett található színt – piros lime zölddel vagy türkizzel.
Nappali megosztott színösszeállítással

Megosztott komplementer színösszeállítások

Ha nagyobb kihívásra vágysz, érdemes kipróbálnod a megosztott komplementer színeket.

Az egymással átellenben álló színek helyett válaszd az egyik komplementer szín mellett található színt – például pirosat lime zölddel vagy türkizzel.

Ennek a stílusnak a trükkje is a megfelelő arányok eltalálásában van. A halvány lime zöld és türkiz tónusok harmonikus hátteret teremtenek, amelyet feldob egy-egy piros hangsúly.

Melyik festéket vegyem?

T5.49.35 / 47BB 14/349
Ceylon aranya
Shiva szentély

Tónusos színösszeállításnak is szokták nevezni, mivel egy adott szín különböző tónusainak rétegzésével hozható létre.
Monokróm stílusösszeállítás

Monokróm színösszeállítás

Ezt tónusos színösszeállításnak is szokás nevezni, mivel egy adott szín különböző tónusainak rétegzésével hozható létre. Például a fal halványkék színű, a kanapé középkék, a díszpárnák és a függönyök pedig sötétkékek.

Ne felejts el minél több különböző textúrát és mintát hozzáadni a szobához, hogy a színösszeállítás ne tűnjön unalmasnak. Ha viszel bele egy kis fehéret, az segít megtörni a képet, hogy ne legyen túl domináns vagy egyhangú.

Melyik festéket vegyem? [90GG 08/118] (/hu/szinreszletek/90gg-08118)
[10BG 11/278] (/hu/szinreszletek/10bg-11278)

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...