A Dulux színszakértője és egyben kismama, Marieke van der Bruggen tudja, mennyire fontosak a színek és minták egy baba fejlődésében, ezért elsődleges célja az volt, hogy túlterhelés nélkül vigyen élénk árnyalatokat a gyermekszobába.
Válassz egy színösszeállítást a gyermekszobához

A Dulux színszakértőjének tuti tippje a tipp-topp gyermekszobához

A Dulux színszakértője és egyben kismama, Marieke van der Bruggen megmutatja, hogyan hozhatsz létre szép, praktikus és megfizethető gyermekszobát.

„Gyermekszobát tervezek a kis jövevény számára, és szakértő tanácsot szeretnék kérni főleg a színek használatával kapcsolatban. Itt megtalálom, amit keresek?”

Amikor a Dulux színszakértője, Marieke megtudta, hogy kislánya születik, sejtette, hogy a dekoráció nem lesz egyszerű feladat. A lakás egyetlen szabad szobája kicsi volt, és kevés természetes fény jutott be.

Színszakértőként tudja, mennyire fontosak a színek és minták egy baba fejlődésében, ezért elsődleges célja az volt, hogy túlterhelés nélkül vigyen élénk árnyalatokat a gyermekszobába.

Ezenkívül okos kiegészítőkkel és tárolási megoldásokkal szerette volna megnyitni a szobát és a nagyobb tér érzetét kelteni.

Marieke megmutatja, hogyan tervezte meg a tökéletes gyermekszobát a születendő kislánya számára:

Az okkersárga meleg és napfényes hangulatot áraszt, amikor rávetül a fény.
Napfény ihlette színösszeállítás

Egy napfényes színpaletta

A gyermekszoba színösszeállítását a fehér, okkersárga és pirosas rózsaszín adja. Először egy meleg világossárgát választottam a szoba fókuszpontjaként. Lehet, hogy a szoba kicsi, de ez színárnyalat minden reggel behozza ide a napfényt, így meleg és otthonos hangulatot kelt.

Ezt világos rózsaszínnel egészítettem ki, amelyhez egy leheletnyi pirosat kevertem – így a szoba egyszerre modern és cuki. A sárga és a rózsaszín is meleg színek, és kiválóan harmonizálnak egymással.

Melyik festéket vegyem?

2016 Év színe, az Okker arany
Mandulavirág
Időtlen szépia

A növények friss, barátságos, emberközeli hangulatot visznek bármilyen szobába.
A növények ereje

A növényekben rejlő erő

Szeretem, ha a házban sok növény van. Ez számomra friss, barátságos, emberközeli hangulatot teremt.

A gyermekszoba kicsi, ezért egy nagyméretű szobanövény mellett döntöttem mintegy határozott stílusjegyként. Az okkersárga fal elé, egy szék mellé tettem, mivel a zöld és a sárga jól megy egymáshoz: mindkettő természetes szín, és kiegészítik egymást.

Egy fehér fiókos szekrényben és egy pár lebegő polcon nagyszerűn elférnek a pelenkák és más babaápolási termékek
Rózsaszín gyermekszoba lebegő polcokkal

Okos tárolás

A korlátozott hely azt jelentette, hogy minden lehetőséget ki kellett használni, valamint hogy csak a legszükségesebbet tesszük ide. Egy fiókos szekrény és egy pár lebegő polc mellett döntöttünk, amelyeken elférnek a pelenkák és más babaápolási termékek, valamint néhány kedvenc könyv is.

A szekrényt és a polcokat fehérre festettük, és fehér fal elé helyeztük őket. Ez a kombináció trükkösen tágasabbnak mutatja a szobát.

Ha a fal elé egy nagyméretű tükröt teszel, azt a hatást kelted, mintha a szoba fejmagasságban kitágulna és kinyílna.
Dobd fel a teret egy tükörrel

Tükörmágia

A másik fehér fal felé egy nagy tükrös ruhásszekrényt helyeztünk, amely szinte az egész falat elfoglalja. A tükör a tér illúzióját kelti, a fényt visszaverve a szem számára megduplázza a szoba méretét.

Ha fal elé egy nagyméretű tükröt teszel, azt a hatást kelted, mintha a szoba fejmagasságban kitágulna és kinyílna. Ezenkívül a babákat lenyűgözi a tükör!

Néhány jól megválasztott kiegészítővel bármilyen színösszeállítást feldobhatsz.
Tedd teljessé a gyermekszobát kiegészítőkkel

A végső simítások

Egyszerű, fehér bútorokat vásároltunk, mivel az okkersárga falat szerettük volna kiemelni. Mind a gyermekágyhoz, mind pedig a székhez világosszürke színű szövetet választottunk, amely ellensúlyozza a rózsaszín és sárga falak meleg árnyalatait. A zöld és szürke valóságosan kiugranak a sárga falból.

A gyermekágyat középre tettük, így a szoba tágasabbnak tűnik. Körüljárhatjuk az ágyat, és Mina is körbetekinthet a szobában. A kényelem fokozása érdekében az ágyat körülölelő szúnyoghálót akasztottunk fel, amivel egy kis fészket teremtettünk.

Tuti tipp

Ha két meleg színt, például sárgát és pirosas rózsaszínt kombinálsz, használj rengeteg fehéret, hogy kiegyensúlyozd a teret, és kiemeld a szemet vonzó színeket.

Ezek a színek biztosan jól mutatnak:

50YY 42/490
70RR 67/092

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...