A játékos, kacér hálószobának nem feltétlenül kell virágmintásnak és fodrosnak lennie. Próbáld ki romantikus, modern ötleteinket, hogy izgalmassá varázsold a hálószobádat.
Hálószoba piros és semleges színben

7 színösszeállítás, amelyek varázslatossá teszik hálószobád falát

A játékos, kacér hálószobának nem feltétlenül kell virágmintásnak és fodrosnak lennie. Próbáld ki romantikus színötleteinket, hogy izgalmassá varázsold a hálószobádat.

“A hálószobánk egyhangú, és ráférne egy festés. Van ötletetek, hogyan tehetnénk izgalmasabbá?”

Unatkozol a hálószobában? Változtathatsz rajta. Az AkzoNobel egyik felmérése szerint a lakásfelújítók több mint 60%-a érzi lelketlennek jelenlegi hálószobája színösszeállítását. Ezen azonban könnyű segíteni.

Dulux színszakértőink összeállítottak pár romantikus színötletet, amelyekkel ismét izgalmassá varázsolhatod hálószobád falát.

A finomabb piros és rózsaszín árnyalatok földes barna és erdei gyümölcs beütéssel sokkal kellemesebbek a szemnek, és kifinomultabb hatást is keltenek.
Hálószoba lágy rózsaszín és semleges színben

1. Lágy piros, semleges színekkel

A figyelemfelkeltő piros szenvedélyt és érzelmet áraszt, de ha túlzásba viszed, a hálószoba túlizgathatja az érzékeket. A piros vagy a rózsaszín lágyabb árnyalatai földes barna és erdeigyümölcs tónusokat is tartalmaznak, ami sokkal kellemesebb a szemnek, és kifinomultabb is. Bármilyen árnyalatot válassz is, akár egy leheletnyi piros is szembetűnő lehet, ezért használd mértékkel hangsúlyszínként, és kombináld krémfehérrel, hogy semlegesítsd a hatást.

Melyik festéket vegyem?

[10YR 41/223] (/hu/szinreszletek/10yr-41223)
Rózsakvarc

Ha romantikus, de modern jellegű hálószobát szeretnél, érdemes gazdag réz vagy mélabús arany árnyalatot választani.
Hálószoba metál arany színben

2. Metálszínek

Ha romantikus hálószobát szeretnél modern csavarral, érdemes gazdag réz vagy mélabús arany árnyalatot választani. A réz derűs narancs és földes tónusokat is tartalmaz, amelyek melegséggel töltik meg a sötét tereket, míg a szikrázó arany barátságos árnyalat lehet, ráadásul jól kombinálható más színekkel. A kifinomult hatás érdekében kiegészítőként válasszunk lámpát gyenge világítással, hogy minél lágyabb fényt adjon.

Melyik festéket vegyem?

[20YY 35/456] (/hu/szinreszletek/20yy-35456)
[20YY 38/225] (/hu/szinreszletek/20yy-38225)

A púderrózsaszín és az acélszürke párosításával frappáns módon varázsolhatod bájossá a hálószobát anélkül, hogy túl mesterkéltnek hatna.
Hálószoba rózsaszínben és szürkében

3. Szürke és púderrózsaszín

A púderrózsaszín és az acélszürke párosításával frappáns módon varázsolhatod bájossá a hálószobát anélkül, hogy túl mesterkéltnek hatna. A felnőttesebb stílust kedvelők kontrasztba állíthatják az ónszürkét a pasztellrózsaszínnel, vagy ha városi stílusra vágynak, kombinálhatják a halványszükre árnyalatokat élénkebb, ütősebb rózsaszínnel.

Melyik festéket vegyem?

Édes grenadin
Ezüst jég
Mandulavirág

A lágy, ábrándos kék okkal népszerű választás a hálószobába: ezek a nyugtató, pozitív árnyalatok bizonyítottak elősegítik az alvást, és nyugtató, vérnyomáscsökkentő hatásuk van.
Hálószoba kékben és sárgában

4. Kék és okkersárga

A lágy, ábrándos kék okkal népszerű választás a hálószobába: ezek a nyugtató, pozitív árnyalatok bizonyítottan elősegítik az alvást, és pihentető, vérnyomáscsökkentő hatásuk van. Ha ezt a klasszikus színösszeállítást eredetivé és elegánsabbá szeretnéd tenni, finomíts rajta, és inkább használj sötétebb kék árnyalatot okkersárgával. Sokan nem mernek kísérletezni a sötétebb árnyalatokkal, de valójában nagyon is beválhatnak. A hálószoba magányában bátran próbálkozhatunk újításokkal.

Melyik festéket vegyem?

[40YY 34/446] (/hu/szinreszletek/40yy-34446)
[26BG 09/247] (/hu/szinreszletek/26bg-09247)

Az egyik legegyszerűbb módja a romantikus hálószobai hangulat megteremtésének a finom, lágy színek ötvözése, hogy igazán gyengéd és kiegyensúlyozott hálószobát kapjunk.
Hálószoba orgonalilában és szürkében

5. Orgonalila és szürke

Az egyik legegyszerűbb módja a romantikus hálószobai hangulat megteremtésének a finom, lágy színek ötvözése, hogy igazán gyengéd és kiegyensúlyozott hálószobát kapjunk. A susogó szürke jó hátteret adhat, az orgonalila vagy levendula hangsúlyok pedig üde, modern hálószobai hangulatot teremtenek, ami időtlen és vonzó. Fényvisszaverő tükrökkel kiegészítve erősíthetjük az összeállítás éteri jellegét.

Melyik festéket vegyem?

[10RR 13/081] (/hu/szinreszletek/10rr-13081)
Kagylóhéj
Bársony szürkület

Ne vesd el a semleges színeket, ha finom, ábrándos hálószobát szeretnél létrehozni. A halvány, meleg földes tónusokat is tartalmazó árnyalatok kifinomult, romantikus hangulatot árasztanak.
Semleges színű hálószoba

6. Halvány és izgalmas

Ne vesd el a semleges színeket, ha finom, ábrándos hálószobát szeretnél létrehozni. A halvány, meleg földes tónusokat is tartalmazó árnyalatok kifinomult, romantikus hangulatot árasztanak. A különböző árnyalatok rétegzésével megőrizheted a modern jellegét, és a kívánt hatás elérése érdekében ellensúlyozhatod friss fehér mennyezettel.

Melyik festéket vegyem?

Faragott homokkő
Cseppkő oszlop
Végtelen jégfolyó

Utánozd a butikhotelek stílusát lila árnyalatok gazdag palettájával. A pompázatos, kissé mélabús lila egyeseknek túlzás lehet, de a megfelelő komplementer színekkel kiegészítve rendkívül otthonossá tehető.
Lila színű hálószoba

7. Lila színpaletta

Utánozd a butikhotelek stílusát lila árnyalatok gazdag palettájával. A pompázatos, kissé mélabús lila egyeseknek túlzás lehet, de a megfelelő komplementer színekkel kiegészítve rendkívül otthonossá tehető. Társítsd a szilvakék és a szederpiros színeket a mályvával vagy egyéb világosabb árnyalatokkal, a bútorok pedig legyenek semleges színűek, hogy finomíts az összképen.

Melyik festéket vegyem?

[30RR 09/187] (/hu/szinreszletek/30rr-09187)
Levendula völgy

Tuti tipp

Hogy növeld az intimitás érzését a hálószobában, ügyelj arra, hogy a színskála melegebb színei közül válassz. A meleg színek közelebb húzzák a falakat, és segítenek megteremteni egy otthonos kuckó hangulatát, amely tökéletes légkört teremt az összebújáshoz.

Ha még nem tudod pontosan, milyen festéket válassz, töltsd le a Dulux Visualizer alkalmazást, és az élőképes megjelenítés segítségével azonnal láthatod, hogyan fog kinézni a szoba festés után.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...