A maradék festék jó indok arra, hogy kreatívan felújítsa otthonának különböző elemeit
Festéktégely

7 izgalmas ötlet a maradék festék felhasználásához

Hogy használhatod fel kreatívan a megmaradt festékeket és varázsolhatod újjá otthonod?

A megmaradt festék felhasználásának számos kreatív módja van, legyen szó akár a régi bútorok felújításáról, akár a fal izgalmas mintákkal való díszítéséről. Így új életet lehelhetsz régi vagy kevésbé szeretett tárgyaidba. A megmaradt festék felhasználásával és az otthonodban lévő tárgyak életének meghosszabbításával ráadásul a környezetért is tehetsz valamit.

1. Kreatív zónahatárok

Válassza le dolgozósarkát színek segítségével!
Dolgozósarok színblokkokkal

A megmaradt festék felhasználásával extra mélységet adhatsz szobáidnak, és elválaszthatod egymástól a különböző célokra szolgáló területeket. A kontrasztos színek remekül alkalmasak a szobák egy adott tevékenységnek, például olvasásnak, tanulásnak vagy pihenésnek szentelt sarkainak kiemelésére. Remek megoldás ez azoknak, akik kis területen igyekeznek minél jobban élni.

2. Tedd egyedivé kiegészítőidet!

Fesse be unalmas virágcserepeit és vázáit, hogy kitűnjenek a többi közül!
Festett cserepek szobanövények számára

Fesd be unalmas virágcserepeidet és vázáidat, hogy kitűnjenek a többi közül, és nyűgözd le a látogatóidat. Fesd be őket egyszínűre, hogy passzoljanak a frissen festett szobához, esetleg mintázz, vagy fess csíkokat, ha modernebb megjelenésre vágysz!

3. Lenyűgöző fali díszek

Keltse új életre képkereteit a maradék festék felhasználásával!
Festett keretek

Tedd egyedivé szobáid saját mesterműveiddel! A festett képkeretek és fali díszek számtalan árnyalattal és textúrával tehetik izgalmasabbá falaid. Nem csupán a maradék festéket használhatod fel, de új életet is lehelhetsz a régi keretekbe!

4. Fess mintákat!

A szabad kézzel festett alakzatok használata izgalmas kreativitást kölcsönöz otthonának.
Kék kör alakú motívum

Fess stencillel vagy szabad kézzel, engedj teret a kreativitásodnak és támaszd fel elhanyagolt falaid! Legyen szó bonyolult mintákról vagy harsány pöttyökről, ez mindenképp remek módszer a tárgyak személyesebbé tételére.

5. Frissítsd fel bútoraid!

Maradék festék segítségével egyedivé varázsolhatja bútorait.
Festett bútorok

Egy kevés festék gondos alkalmazásával újjávarázsolhatod leharcolt bútoraidat. Az általad személyesen átalakított bútorok teljesen egyediek lesznek, ráadásul tökéletesen illenek majd otthonodba. Tedd elegánsabbá a szobát a fiókok elejének lefestésével, vagy fesd le az összes szék lábát egy adott színre, ha mókásabb megjelenésre vágysz!

6. Emeld ki a belső felületeket!

Új, izgalmas külsőt adhat szekrényének vagy fiókjainak, ha befesti belsejüket.
A tér kihangsúlyozása

Miért ne festenéd be a szekrények és a fiókok belsejét? A váratlanul előtűnő izgalmas részletek feldobják a konyhát, és minden alkalommal mosolyt csalnak majd az arcodra, amikor keresel valamit. A színes háttér emellett tökéletes környezetet teremt az üveges szekrényben elhelyezett vázák és egyéb díszek számára is.

7. Támogasd közösséged!

Adományozza tovább megmaradt festékét, és csempésszen némi színt a helyi közösségek életébe!
Ecset és festéktégelyek

Az általad adományozott festék rengeteget segíthet a rászorulóknak. Legyen szó iskolákról vagy könyvtárakról, egy kevés festékkel is pozitív hatást érhetsz el a közösségben. A Let's Colour projecten belül a Dulux is rengeteg közösségi teret újított már meg a színek segítségével. Tudj meg többet: letscolour.hu

Hogy a megmaradt festék biztosan használható maradjon, gondosan zárd le annak dobozát! A légmentes záráshoz töröld le a doboz peremét, helyezd vissza a fedelet, tegyél egy darab fát a tetejére, majd kalapáld le egy kalapács segítségével! A festéket álló helyzetben, közvetlen napfénytől és fagytól mentes helyen érdemes tárolni.

Tekintsd meg, milyen sokat segíthetnek festékeink a közösségek támogatásában világszerte!

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...