Egy kevés festékkel, néhány másodkézből szerzett bútorral és egy jó adag képzelőerővel lenyűgöző látványt hozhatsz létre.
Kékre festett szoba kiegészítőkkel

7 gyorsan megvalósítható ötlet a gyermekszobához, amely nem nullázza le a bankszámládat sem

Egy kevés festékkel és egy jó adag képzelőerővel meleg és kényelmes gyermekszobát hozhatsz létre.

„Egy különleges gyermekszobát szeretnénk létrehozni a baba számára, de az erre szánt költségvetésünk jelenleg korlátozott. Hogyan alakíthatunk ki stílusos megoldást kis pénzből?

Az AkzoNobel kutatása szerint a korlátozott költségvetéssel rendelkező szülők szinte 40 százaléka nem szeretné lenullázni a családi kasszát a gyermekszoba dekorációja miatt.

Egy kis tervezéssel kevés pénzből is megvalósítható álmaid gyermekszobája. Ehhez csak egy kevés festék, néhány másodkézből szerzett bútor és egy jó adag képzelőerő kell.

Szeretnéd megtudni, hogyan? Olvasd el hét okos ötletünket a korlátozott költségvetésből megvalósított pompás gyermekszobával kapcsolatban!

Egy kis színnel sokat elérhetsz, és a festék a legegyszerűbb, leggyorsabb és leginkább megfizethető módja szinte bármilyen tér átalakításának.
Vágj bele a dekorációba!

1. Ha csak egy dologra van pénz, fesd le a falakat

Egy kis színnel sokat elérhetsz, és a festék a legegyszerűbb, leggyorsabb és leginkább megfizethető módja a gyermekszoba átalakításának.

Ha nagyrészt fehér színt szeretnél, dobd fel a szobát egy tekintetet vonzó fallal, amelyet vibráló citrom- vagy lime-színűre festesz, vagy pedig a sokoldalú szürke vagy világoslila kifinomult árnyalataira. A fehérhez minden illik. Ha pedig a falakat merész színűre fested, nem kell annyi kiegészítő sem, így ezen is spórolhatsz.

Melyik festéket vegyem?

Római pajzs
Türkiz talizmán
Éjféli mélység

A váratlan helyeken – például szekrények vagy polcok belsejében – alkalmazott színek tökéletes megoldást jelentenek, hogyha stílust szeretnél vinni a szobába lakberendezésre szánt külön költségvetés nélkül.
Kék ruhásszekrény

2. Figyelj a részletekre

A váratlan helyeken – például szekrények vagy polcok belsejében – alkalmazott színek tökéletes megoldást jelentenek, hogyha stílust szeretnél vinni a szobába lakberendezésre szánt költségvetés nélkül.

Válassz egy élénk színt az intenzív hatásért, és tedd teljessé hozzá illő árnyalatú kiegészítőkkel.

Melyik festéket vegyem?

Édes grenadin
Csípős gazpacho

Egy vidám árnyalatú festék – például hajnalpírt idéző rózsaszín vagy lime-zöld – új életre kelti a régi bútort.
Festett bútor

3. Adj új életet a használt bútoroknak

A gyermekszobában nem mindennek kell vadiújnak lennie. Ahelyett, hogy új gyerekágyat, ruhásszekrényt vagy hintaszéket vásárolsz, látogass el a helyi bolhapiacra vagy egy használt bútorokat árusító boltba, és szerezd be a neked tetsző darabokat szemtelenül olcsón!

Ne aggódj, ha bizonyos darabok kopottasak. Egy vidám árnyalatú festék – például a napsárga, hajnalpírt idéző rózsaszín vagy lime-zöld – új életre kelti a régi bútort.

Melyik festéket vegyem?

Ceylon aranya
Csípős gazpacho
Bambusz liget

Semmi sem teszi egyedibbé a teret, mint egy műalkotás – különösen, ha az eredeti.
Festett fejtámla a gyermekszobában

4. Tedd egyedivé a falakat

Semmi sem teszi egyedibbé a teret, mint egy műalkotás – különösen, ha az eredeti.

Ha még nem csináltál ilyesmit, próbáld lefesteni a gyermekágy fejtámláját. Ilyen kis terület festéséhez tökéletesek a teszteléshez kapott festékminták.

Melyik festéket vegyem?

Óvó lepel
08YY 56/528

A lenyűgöző tér létrehozásához néha csak egyetlen részlet, például a falra felvitt felhőalakú stencil szükséges.
Gyermekszoba felhőalakú stencillel

5. Összpontosíts egy kiemelt részletre

A lenyűgöző tér létrehozásához néha csak egyetlen részlet, például a falra felvitt felhőalakú stencil szükséges.

Ha az alapot fehér falak adják, színrobbanást idézhetsz elő egy üde rózsaszínre vagy energikus kékre festett gyermekággyal vagy ruhásszekrénnyel.

Melyik festéket vegyem?

40YY 69/112

A helyi bolhapiacon biztos találsz olyan szép kerámia gombfogantyúkat, amelyek nem kerülnek sokba, de illenek a falak színéhez.
Fakomód kék gombfogantyúkkal

6. Cseréld le a fogantyúkat

Akár új szekrényt vásároltál, akár pedig másodkézit használsz, a régi fogantyúk kicserélésével egyszerűen személyre szabhatod a gyermekszobát.

A helyi bolhapiacon biztos találsz olyan szép kerámia gombfogantyúkat, amelyek nem kerülnek sokba, de illenek a falak színéhez.

Helyezz a szobába díszpárnákat és takarókat, amelyek kiegészítik a falak színét, és hozz létre dizárjnerstílusú látványt különféle textúrák, például lazán csomózott anyag, lágy selyem és puha pamut kombinálásával.
Tedd teljessé a dekorációt kiegészítőkkel

7. Kiegészítők

Egy kevés festékkel lenyűgöző gyermekszobát varázsolhatsz egy unalmas térből, amit tökéletessé tehetsz néhány végső simítással.

Helyezz el a szobában díszpárnákat és takarókat, amelyek kiegészítik a falak színét, és hozz létre dizárjnerstílusú látványt különféle textúrák, például lazán csomózott anyag, lágy selyem és puha pamut kombinálásával.

Melyik festéket vegyem?

Cseppkő oszlop

Tuti tipp

A maradék festéket tedd kis, tiszta befőttesüvegekbe, és zárd le őket tiszta fóliával, mielőtt visszateszed rájuk a fedelet. Ez nemcsak a festék kiszáradását akadályozza meg, hanem könnyen láthatod, hogy milyen színekből van még.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...