Egy réteg gyönyörű színű festék egyszerű és gyors módja annak, hogy meleg és barátságos ebédlőt teremts, amellyel büszkélkedhetsz majd a vendégeid előtt.
Varázsold színessé az ebédlőt!

7 csodás színötlet az ebédlőhöz, amellyel lenyűgözheted vacsoravendégeidet

Próbáld ki stílusos színötleteinket, és tedd lélegzetelállítóvá az ebédlő falát.

“Nagyon szeretnünk vendégeket fogadni, de az ebédlő fala kissé fakó. Tudnátok olyan színeket ajánlani, amelyek hathatósak és lenyűgözik a vendégeinket?”

Az AkzoNobel egy kutatása szerint a lakástulajdonosok körülbelül 25%-a annyira szégyelli az unalmas, fakó lakberendezési megoldásait, hogy nem szívesen hívnak meg magukhoz vendégeket.

Ne hagyd, hogy a fakó falak hátráltassák a társasági életed. Egy réteg gyönyörű színű festék egyszerű és gyors módja annak, hogy meleggé és barátságossá varázsold az ebédlőt, és büszkélkedhess vele vendégeid előtt.

Akár egyterű helyiségben van az ebédlőd, akár külön szoba van, íme pár színes ötlet, amellyel lenyűgözővé teheted a falakat.

A meleget árasztó és ragyogó arany árnyalatok, mint például az Okker arany, ideálisak, ha barátságos légkört szeretnénk teremteni az ebédlőben.
Komplementer aranyárnyalatok

1. Arany élet

Az olyan melegséget árasztó, ragyogó arany árnyalatok, mint az Okker arany, ideálisak, ha barátságos légkört szeretnénk teremteni az ebédlőben. A kifinomultság és a kényelem tökéletes egyensúlyával ez az árnyalat boldogságot és pozitív energiát sugall. Térelválasztó fal színeként használva megtölti a szobát melegséggel, ha pedig a sárga vagy a narancs egyéb árnyalataival kombinálod, mint például a borostyánsárga, a nárcisz vagy a terrakotta, erős kontrasztot teremthetsz.

Melyik festéket vegyem?

[50YY 42/490] (/hu/szinreszletek/50yy-42490)
[Illatos fahéj] (/hu/szinreszletek/illatos-fahej)
[60YY 62/755] (/hu/szinreszletek/60yy-62755)

Az ónszürke falat és a mai modern bútorokat egy leheletnyi púderrózsaszínnel dobtuk fel. A finom tónusok melegséget és intimitást árasztanak, míg a szoba többi részén használt semleges színek nyugtató hatást keltenek.
Rózsaszín és szürke ebédlő

2. Meleg és mai modern

Legegyszerűbben úgy teheted barátságossá az ebédlőt, ha a színskála meleg színei közül választasz. A meleg árnyalatok felerősítik a helyiség légkörét, de mégis nyugalmat árasztanak. Az ónszürke falat és a mai modern bútorokat egy leheletnyi púderrózsaszínnel dobtuk fel. A finom tónusok melegséget és intimitást árasztanak, míg a helyiség többi részén használt semleges színek nyugtató hatást keltenek.

Melyik festéket vegyem?

[Korall amulett] (/hu/szinreszletek/korall-amulett)
[Faragott homokkő] (/hu/szinreszletek/faragott-homokko)
[Kasmír kendő] (/hu/szinreszletek/kasmir-kendo)

A pazar lila árnyalatokat ötvözd mélypirossal, hogy pompázatos és fényűző ebédlőteret varázsolj. Ha egy szembetűnő fókuszpontot szeretnél létrehozni, használd a lila egy gazdag árnyalatát a falakon, majd rétegezd szederbíbor hangsúlyokkal.
Ebédlő mélylila színben

3. Szép remények

A pazar lila árnyalatokat ötvözd mélypirossal, hogy pompázatos és fényűző ebédlőteret varázsolj. Ha egy szembetűnő fókuszpontot szeretnél létrehozni, használd a lila egy gazdag árnyalatát a falakon, majd rétegezd szederbíbor hangsúlyokkal a meghökkentő, de mégis kellemes kontraszt elérése érdekében.

Melyik festéket vegyem?

[30RR 09/187] (/hu/szinreszletek/30rr-09187)
[30RB 11/133] (/hu/szinreszletek/30rb-11133)

Ha bájt árasztó, hagyományos ebédlőhöz szeretnél ihletet, fordulj a francia vidéki stílus romantikájához. A friss, klasszikus szürkét párosítsd a meszes, tompított pasztellszínekkel, mint az ibolya és az orgonalila.
Bájos ebédlő orgonalila és szürke színben

4. Igazán bájos

Ha bájt árasztó, hagyományos ebédlőhöz szeretnél ihletet, fordulj a francia vidéki stílus romantikájához. A friss, klasszikus szürkét párosítsd a meszes, tompított pasztellszínekkel, mint az ibolya és az orgonalila. Kombináld ezeket a nyugtató árnyalatokat klasszikus bútorokkal, majd utolsó simításként használj durva felületű kiegészítőket, például kovácsolt vas székeket vagy nyersvászon asztalterítőt.

Melyik festéket vegyem?

[Gyémánt por] (/hu/szinreszletek/gyemant-por)
[Mester vászon] (/hu/szinreszletek/mester-vaszon)
[Hajnali menedék] (/hu/szinreszletek/hajnali-menedek)

A gazdag barnát és az okker aranyat halványabb árnyalatokkal vegyítettük, hogy figyelemfelkeltő színfolyam hatást keltsünk. Ez remek módja annak, hogy drámai hangulatot kölcsönözzünk az ebédlőnek, különösen ha szűk a hely.
Barna és arany térelválasztó fal

5. Haladj az árral!

Lenyűgöző ebédlőről álmodsz? Az azonnali hatás elérésének az egyik legegyszerűbb módja a színes térelválasztó fal. A gazdag barnát és az okker aranyat halványabb árnyalatokkal vegyítettük, hogy figyelemfelkeltő színfolyam hatást keltsünk. Ez remek módja annak, hogy drámai hangulatot kölcsönözzünk az ebédlőnek, különösen, ha szűk a hely, vagy csak egy falat szeretnénk kifesteni.

Melyik festéket vegyem? [50YY 42/490] (/hu/szinreszletek/50yy-42490)
[60YY 57/304] (/hu/szinreszletek/60yy-57304)

Ha az ebédlő egy tágasabb egyterű helyiség része, érdemes merész, többszínű festékhatással definiálni a teret.
Ebédlő csíkfestés effekttel

6. Definiáld a teret!

Ha az ebédlő egy tágasabb egyterű helyiség része, érdemes merész, többszínű festékhatással definiálni a teret. Válassz egy színt a teljes helyiség számára, majd hangsúlyozd ki az ebédlő teret vízszintes csíkokkal. A mai modern stílus eléréséhez hagyd a csíkok széleit elmosódottan, és válassz kontrasztszíneket, hogy kiemeld a játékos jellegét.

Melyik festéket vegyem?

[10YY 08/093] (/hu/szinreszletek/10yy-08093)
[90GG 21/219] (/hu/szinreszletek/90gg-21219)
[10YR 17/465] (/hu/szinreszletek/10yr-17465)

Az élénken ragyogó korall egy csipetnyi naranccsal kiegészítve felemelő, derűs árnyalat, amely felélénkíti az ebédlőt, anélkül, hogy elnyomná.
Bájos korallszínű ebédlő

7. Korallzátony

Ha az ebédlőt családi étkezésekhez és vacsorapartikhoz egyaránt használod, ügyelj rá, hogy a választott színösszeállítás épp olyan jól menjen a mindennapi étkezésekhez, mint az alkalmi eseményekhez.

Melyik festéket vegyem?

[28YR 29/561] (/hu/szinreszletek/28yr-29561)
[81YY 87/031] (/hu/szinreszletek/81yy-87031)

Tuti tipp

Még nem tudod pontosan, melyik színt válaszd? Próbáld ki a Dulux Visualizer alkalmazást, melynek élőképes megjelenítésével azonnal láthatod, hogyan fog mutatni a kisfestett a szoba, így megnézheted a végleges színösszeállítást, még mielőtt megvennéd a festékeket.

Ezzel a könnyedén használható alkalmazással csak irányítsd a telefonod vagy táblagéped kameráját a kifesteni kívánt falra, válaszd ki a színeket, amelyeket ki szeretnél próbálni, majd koppints a kijelzőn a falra.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...