A vízbázisú festékek egészségesebb és környezetbarátabb módon használhatók, tökéletes alternatívát biztosítva ezzel az oldószeres festékekkel szemben.
Tegye otthonát egyedivé vízbázisú festékekkel!

6 indok arra, hogy miért válassz vízbázisú festéket

Megosztjuk veled a vízbázisú festékek nyújtotta gyakorlati és környezeti előnyöket, amelyek messze túlszárnyalják a világos, gyönyörű falak elkészítésére irányuló tippeket.

Elkötelezetten dolgozunk azon, hogy jobb festékeket nyújtsunk neked és a bolygónak. Ebben a környezetbarát, vízbázisú festékek gyártása is kulcsfontosságú szerepet játszik, amelyek egy sor előnyt kínálnak neked és otthonodnak.

Szagtalan

A felületre felvitt vízbázisú festékeket alacsonyabb intenzitású szag jellemzi, ráadásul nem lépnek reakcióba a levegőben található szennyezőanyagokkal sem, így az éghajlatváltozásban sem játszanak szerepet. Az eredmény friss, mindannyiunk számára belélegezhető levegő anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnünk a könnyű felvitel vagy a tartósság terén. Mi az, amit ezen ne lehetne szeretni?

Egyszerű felvitel

A vízbázisú festékeket könnyű felvinni. Használjon szintetikus sörtéjű ecseteket vagy hengereket a legjobb eredmény érdekében!
Egyszerű felvitel

A vízbázisú festékek felvitelénél semmi sem egyszerűbb. A legjobb eredmény elérése érdekében használj nedves, szintetikus ecsetet sima és tiszta felületeken! A hagyományos sörtéjű ecsetek nyomot hagyhatnak, utat engedve a túl gyors száradásnak, míg a szintetikus ecsetek gondoskodnak arról, hogy a falak felületei beszívják a festékben található nedvességet.

Az ecset vagy a henger benedvesítése elősegíti a jobb festékeloszlást és kenhetőséget. Az enyhén nyirkos felületek szintén segítik a felkenést, egészen addig, amíg elkerüljük a teljes átnedvesedést.

Ha elérkezett a felhasználás ideje, keverd fel jól a festéket, mielőtt a tálcába öntenéd. Az éleknél használj ecsetet, a nagyobb felületeken festékhengert – lehetőleg akkor, amikor a szélek még mindig nedvesek. Végül pedig kerüld az átfedéseket, hogy munkád eredménye tökéletes legyen.

Oldószeres festékek esetén bevett szokás, hogy lakkbenzint vagy hígítót adunk a festékhez a jobb állag és a szebb ecsetvonások érdekében. Vízbázisú festékeknél erre szerencsére nincs szükség. Eggyel kevesebb dolgot kell tehát megvásárolnunk, a felvitel ugyanakkor gyorsabb, könnyebb, és kevesebb szaggal és kosszal jár.

Gyorsabban szárad

Nincs több kétnapos festési projekt. A vízbázisú festékek gyorsabban száradnak oldószeres társaiknál. A száradási idő általában 2–6 óra, vagyis akár még aznap felvihetsz egy második réteget.

Többszörös bevonat

Hasonlóan az oldószeres festékekhez, a vízbázisú festékek esetén is egy sor bevonat érhető el. A bevonatok sokkal tartósabbak, így tovább őrizhető meg a falak szépsége.
Hibátlan bevonatok

Csakúgy, mint az oldószeres festékek esetén, a vízbázisú festékeknél is többféle bevonat létezik. A selyemfényűtől kezdve a tojáshéjon át a mattig rengeteg lehetőség áll rendelkezésre a kívánt hatás elérése érdekében. Bármit is választasz, abban biztos lehetsz, hogy a bevonat erősebb lesz a hagyományos emulzióknál, hosszan tartó védelmet nyújtva nap mint nap.

Tartós elegancia

A vízbázisú festékek gyorsabban száradnak, és sokkal tartósabbak.
Gyorsan száradó

Vízbázisú festékeink gyönyörűen száradnak, és kiállják az idő próbáját. Az elasztikus, rugalmas bevonat ellenáll a felpattogzásnak, és megtartja a színeket. A fehér nem sárgul be, a merész színek pedig megőrzik élénkségüket, pont úgy, ahogyan elképzelted.

Egyszerűbb takarítani

Amint a festésnek vége, a vízbázisú festékeket sokkal egyszerűbb letakarítani az ecsetről. Egyszerűen csak tedd víz alá, oldószerre nincs szükség. A bőrről éppilyen könnyen lemosható, de kedvenc szappanod is segítségül hívhatod.

Ha kiválasztottad a szobádnak megfelelő színt, olvasd el lépésről-lépésre összeállított útmutatónkat a szükséges festékmennyiség kiszámolásával kapcsolatban.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...