A gyermeket váró szülők körülbelül 40 százaléka úgy gondolja, hogy egy stimuláló környezetnek pozitív hatása van a baba szellemi fejlődésére.
Egy stimuláló piros gyermekszoba

5 zseniális dekorációs ötlet a baba tanulásának stimulálásához

A gyermekszoba nemcsak egy hálóhelyiség. Itt okos és színes ötletekkel szikrát lehet csiholni a baba képzeletében, így fejlesztve a személyiségét.

„Valahol azt olvastam hogy bizonyos színek segítenek a babának összpontosítani. Tudnátok javasolni olyan színösszeállításokat vagy mintákat amelyeket a gyermekszobába téve a lehető legjobb indulópontot biztosítjuk gyerekünk számára?”

Az AkzoNobel kutatása {*} szerint a gyermeket váró szülők körülbelül 40 százaléka úgy gondolja, hogy egy stimuláló környezetnek pozitív hatása van a baba szellemi fejlődésére.

Ezzel nem azt mondjuk, hogy ha egy bizonyos színűre fested a gyermekszobát, a gyerek zseni lesz, de egy érdekes környezet biztosan fejleszti a figyelmét, és felkelti az érdeklődését.

Szeretnél többet megtudni? Ismerd meg okos ötleteinket, amelyek segítségével ezt az elméletet megvalósíthatod a kis Einstein gyermekszobájában.

A színskála meleg végén található színek a közvélekedés szerint stimulálják az elmét és a testet, ezért érdemes megfontolni hogy milyen színösszeállítást választasz a gyermekszobába.
Fesd pirosra

Hasznosítsd a színpszichológia eredményeit

A színskála meleg végén található színek a közvélekedés szerint stimulálják az elmét és a testet, ezért érdemes megfontolni, hogy milyen színösszeállítást választasz a gyermekszobába.

Így például a világos narancsszín sokak szerint az interakciót és a kommunikációt stimulálja, míg a világos sárga árnyalatok az összpontosítást. Ezenkívül a sötétebb sárga árnyalatok a memóriát erősítik.

Azonban a színek ilyen célzott használatának van egy hátránya is. A meleg, merész színek általában izgatottá teszik a kisgyerekeket, ami problémát jelenthet, amikor elérkezik az alvás ideje. A különféle árnyalatokkal és intenzitásokkal játszva és a meleg színeket hidegebb árnyalatokkal kiegyensúlyozva olyan nyugodt hangulatot teremthetsz, amelyben mindkét oldal előnyeit élvezhetitek.

Melyik festéket vegyem?

Skarlát íbisz
Aranyfüst
Tüzes curry

A baba az első néhány héten mindent fekete-fehérben lát, ezért kontrasztos csíkokkal vagy mintákkal lehet a leginkább stimulálni a látása fejlődését.
Fess egy mintát a falra

Játssz a mintákkal

A baba az első néhány héten mindent fekete-fehérben lát, ezért kontrasztos csíkokkal vagy mintákkal lehet a leginkább stimulálni a látása fejlődését.

A fal kis részére a gyermekágy mellett festhetsz fekete-fehér csíkokat és ékeket, így érdekes látványt biztosítva számára. Amint a baba növekszik, és képes lesz megkülönböztetni a színeket, könnyedén lecserélheted a fekete-fehér csíkokat világosabb színűre.

Melyik festéket vegyem?

Forró flamenco
Éjféli mélység
90GY 21/472

Szavak és betűk felfestésével azonnal személyesebbé teszed a gyermekszobát.
Ábécé témájú gyermekszoba

Az ábécé előbb-utóbb jól jön…

Szavak és betűk felfestésével azonnal személyesebbé teszed a gyermekszobát.

A stencillel felfestett betűk vagy számok közvetlenül a mennyezet alatt érdekes gondolkodási témát adnak a babának, amíg a kiságyban fekszik. Ha nincs stencil otthon, ugyanilyen jól működnek a fából készült betűk is.

Használj horgokat, amelyeken könnyedén kicserélheted a karaktereket, és minden nap új szavakat hozhatsz létre.

Melyik festéket vegyem?

10GG 51/125

Vidd be az anyatermészet varázslatának egy darabját a gyermekszobába ezzel a hatalmas könyvespolc-fával – egy egyszerű festési ujjgyakorlattal, amellyel egy délután alatt elkészülhetsz.
A természet ihlette gyermekszoba

A természet csodája

Vidd be az anyatermészet varázslatának egy darabját a gyermekszobába ezzel a hatalmas könyvespolc-fával – egy egyszerű festési ujjgyakorlattal, amellyel egy délután alatt elkészülhetsz.

Egyszerűen rajzold fel egy fa körvonalát a falra ceruzával vagy krétával, egy kis ecsettel fesd le a körvonalat, majd töltsd ki hengerrel.

Ezután hozzáadhatsz néhány fényes piros almát, vadállatokat vagy egy-két madarat – engedd szabadjára a képzeletedet, és a baba meghálálja ezt.

Melyik festéket vegyem?

Titokzatos függőkert

Keltsd fel a gyerekedben az utazás iránt vágyat azzal, hogy a gyermekszobát a világ színes térképeivel dekorálod.
A világ ihlette színek

Fedezd fel a világot

Keltsd fel a gyerekedben az utazás iránt vágyat azzal, hogy a gyermekszobát a világ színes térképével dekorálod.

Változatos színű, alakú és méretű térképeket vásárolhatsz, így biztosan megtalálod azt, amelyik illik a színösszeállításodhoz.

Tuti tipp

Ha lenyűgöző színhatást szeretnél létrehozni, de még nem tudod, hogy melyik festék lenne ehhez a megfelelő, a Dulux Visualizer alkalmazás segítségével azonnal kipróbálhatod, hogyan fog kinézni a szoba festés után.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...