Környezetvédelmi eredményeink, illetve folyamatosan frissített célkitűzéseink azért születnek, mivel mindig a fenntarthatóbb jövőt tartjuk szem előtt
Fenntartható festékekkel a zöldebb jövőért

5 módszer, amellyel a világ leginkább fenntartható festékének megalkotásán dolgozunk

Elkötelezett célunk, hogy mindent megtegyünk a fenntartható jövőért, ezért olyan festékek megalkotásán fáradozunk, amelyek kíméletesebbek veled és bolygónkkal.

Szeretnénk megosztani veled néhány eddigi eredményünket, illetve az erre irányuló céljainkat.

1. Rövid távú célok a hosszú távú fenntarthatóság érdekében

Fontos célunk, hogy 2020-ra bevételünk egyötöde fenntartható termékek értékesítéséből származzon.
Fenntartható termékek

A fenntarthatóság melletti elkötelezettségünk odáig terjed, hogy rövid távú céljaink között szerepel, hogy 2020-ra bevételeink 20%-a fenntarthatóbb termékek forgalmazásából származzon. Ezért olyan magas minőségű festékeket alkottunk meg, amelyekkel jelentősen többet lehet festeni, továbbá festékeink doboza is olyan anyagokból készül, amelyeknek köszönhetően az még a legutolsó munka befejezését követően is hosszú ideig újrahasznosítható marad.

2. Festékek, amelyek kíméletesebbek a környezettel és veled

Rövidebb száradási időt kínáló vízbázisú festékeink tökéletesen helyettesítik az oldószeralapú termékeket.
Utat a vízbázisú festékeknek

Keményen dolgozunk rajta, hogy az oldószeralapú termékeket vízbázisú festékekre cseréljük. Ez utóbbiak ugyanis gyorsabban száradnak, könnyebben moshatóak és szagmentesek, így nem csupán te lélegezhetsz frissebb levegőt a lakásodban, de mindannyiunk számára javul a levegő minősége. Ráadásul ezt már ti is észrevettétek, hiszen környezetbarát termékeink eladási mutatói rohamosan javulnak. Tudj meg többet a vízbázisú festékeink által nyújtott előnyökről.

3. Festékek adományozása a színesebb jövőért

„Let's Colour” kezdeményezésünk keretében 2000 óta több mint 750 000 liter festéket adományoztunk rászoruló közösségeknek a világ különböző pontjain.
Színt viszünk a rászorulók életébe a Föld minden szegletében

2000 óta több mint 750 000 liter festéket adományoztunk a „Let's Colour” projektsorozat keretein belül, amelynek részeként a világ leginkább rászoruló közösségeinek tereit segítünk megújítani. Hiszünk a helyiekkel való összefogásban, és abban, hogy a színek segítségével pozitív változásokat hozhatunk a világba.

4. A legjelentősebb környezetvédelmi elismerés

Megkaptuk a Carbon Trust Triple Standard díjat, amely a világ vezető, környezetre gyakorolt hatásokat vizsgáló, független szervezetének legrangosabb kitüntetése. Ezzel az első cégek egyike vagyunk, amelyeket mindhárom Carbon Trust Standards kategóriában elismertek az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának, a keletkező hulladékmennyiségnek és a felhasznált vízmennyiségnek a csökkentéséért. Ez is bizonyítja, hogy évről évre zöldebben működünk.

5. Az osztály élén

Az elmúlt 12 év mindegyikében beválogattak minket a Dow Jones Sustainability World Index rangsorába (amelyet 1999-ben indítottak a fenntarthatóság első hivatalos globális listájaként). A szervezet gazdasági, környezetvédelmi és társadalmi szempontok alapján vizsgálja a különböző cégek teljesítményét: vállalatunk több mint egy évtizede ott szerepel az első három helyezett között.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...