Dulux_CF21_ívfestés_gyerekszoba_magyar_1
Painted arch above desk with child’s bed

Ív festése a 2021-es év Dulux színével

Olyan falfestési technikát keresel, amellyel bármelyik helyiséget feldobhatod, és stílusosan oszthatod fel a teret? Próbáld ki az íveket! Kövesd egyszerű útmutatásainkat, és tökéletes ívet festhetsz a 2021-es év Dulux-színével, a Merész kezdettel.

 2021-es év Dulux-színe, a Merész kezdet kiváló lehetőséget kínál arra, hogy kipróbálj valami merészebbet otthonodban. Szeretnél feldobni egy unalmas teret, vagy kicsit megfűszereznéd az egyik szoba hangulatát? A falra festett ívvel mindkettő menni fog. Ezzel a falfestési technikával nem csak két szín kombinálásával kísérletezhetsz, hanem egy érdekes fókuszpont létrehozásával okosan fel is oszthatod a teret. Félsz, hogy túl bonyolult? Gondold át még egyszer. Egyszerű és részletes útmutatónkkal sikerülni fog! 

Dulux_CF21_ívfestés_eszközök_magyar_2
Painting equipment including rollers and paint

Az ívfestéshez ezekre lesz szükséged:

Egy-egy doboz festék mindkét színből – az ívhez válassz kontrasztos árnyalatot

1 nagy henger és tálca

1 kis henger és tálca

Szintező

Mérőszalag

Ceruza

Madzag

Kulcsok

Kréta

Fedőszalag

1,5 colos ecset

Rajszög

Olló

1. Ha látni szeretnéd, hogy mutatnának a kiválasztott színek a helyiségben, töltsd le az ingyenes Visualizer appot. 

2. Már csak pár árnyalat van versenyben? Próbáld ki őket tisztán és könnyen használható mintáinkkal, és találd meg a legjobb kombinációt!

3. Először vidd fel a háttérszínt hengerrel. Mozgasd M és W alakban az egyenletes lefedettség érdekében. Miután a festék teljesen megszáradt (ehhez 2–4 órára lehet szükség), neki láthatsz az ívnek.

4. Vágj hosszú darabot a madzagból, és kösd a végére a kulcsokat. 

5. Fedőszalaggal ragaszd a madzagot a falhoz az ív oldalának magasságában. Krétázd be a madzagot, feszítsd ki, és engedd a falra csapódni, hogy krétacsík keletkezzen. Ragaszd végig ezt a vonalat fedőszalaggal. 

6. Döntsd el, milyen széles legyen az ív, és a szintező segítségével jelöld meg a másik oldalt azonos magasságban. Ismételd meg a fenti lépést.

7. Mérd meg a két oldal távolságát, és jelöld meg a középpontot. 

8. Kösd a ceruzát a madzag végére. Rögzítsd a madzagot a két oldal közötti középpontban úgy, hogy a ceruza elérje mindkét oldalvonal tetejét.  

9. Rajzolj egy félkör: ez lesz az ív teteje. Ezután fesd végig a körvonalat az ecsettel. Az íven belüli területet fesd be a hengerrel. 

10. Óvatosan fejtsd le a fedőszalagot, amíg a festék még enyhén nedves.

Szeretnéd további kreatív módokon kamatoztatni ezt a technikát? Íme négy ötlet ahhoz, hogyan teheted hangulatosabbá otthonodat egy szép ívvel:

1. Egyszerű és stílusos térfelosztás festett ívvel 

Dulux_CF21_ívfestés_gyerekszoba_magyar_1
Painted arch above desk with child’s bed

A fal színénél néhány árnyalattal világosabb ívvel hatásosan kihangsúlyozhatod az íróasztal vagy a faliszekrény feletti részt. A 2021-es év Dulux-színének meleg, természetes tónusát egy világosabb komplementer árnyalattal kombinálva rafinált és visszafogott kéttónusú megjelenést kapsz, amely mindenhol működik. 

Színek:
10YY 30/106 
90YR 48/062 

2. Egyedi fejtámla egy doboz festék áráért

Dulux_CF21_ívfestés_eszközök_magyar_3
Split painted arch behind bed with window and shutters

Izgalmasabbá szeretnéd tenni a hálószobát? Ezt az ötletet egyszerűen megvalósíthatod, és az eredmény igazán látványos lesz. Hatásos térelválasztót készíthetsz, ha egy túlméretezett ívet festesz az ágy mögé a 2021-es év Dulux-színével, a Merész kezdettel. Az ívet a fal színével azonos csíkkal elválasztva stílusos és olcsó ágytámlát készíthetsz. 

Színek:
10YY 30/106 
00YY 74/053  

3. Színek és görbék kombinálása ismétlődő ívmintával

Dulux_CF21_ívfestés_ebédlő_magyar_4
Cream and brown curves on wall with dining table and chairs in front

Nem tetszik a hagyományos ív? Ezzel a technikával szabadjára engedheted a kreativitásodat. Fess egy sor oldalra döntött ívet a falra az Időtlen palettánkról válogatott tónusos színekkel – előre elkészített palettánkkal egyszerűen kísérletezhetsz a komplementer színek kombinációival. Az így készített érdekes, ívelt minták látványos és modern megjelenést kölcsönöznek minden helyiségnek.  

Színek:
10YY 30/106 
00YY 26/220 
00YY 74/053 

4. Furfangos festés nagy méretű nappalikba

Dulux_CF21_ívfestés_ebédlő ablakokkal_magyar_5
Open plan dining room with wooden table and tall windows on left-hand side

Ha már elsajátítottad ezt a technikát, miért állnál meg egyetlen ívnél? A nyitott, tágas terekben egy sor ívvel igazán tetszetős eredményt érhetsz el. Itt az év Dulux színével készített ívek a padlótól a mennyezetig tartó ablakok közötti részt díszítik. A meleg okkerszínű falakat ellenpontozva esztétikus hátteret adnak a kortárs konyhának. Ezt a hatást sokféle színnel elérheted, így érdemes kísérletezni.

Színek:
10YY 30/106 
00YY 26/220 
00YY 21/321 

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...