Így tisztítsd az EasyCare-el festett falakat!

Tanuld meg az előkészülettől a súrolásig, hogyan fertőtlenítheted az ellenálló EasyCare-el festett falaidat!

Akár csak egy nagytakarításnak állsz neki, foltokat távolítanál el, vagy fertőtleníteni szeretnéd a falakat, kezd a portalanítással. Ehhez használj egy ronggyal fedett kefét, vagy súrolórongyot – így megakadályozhatod, hogy a felületen lévő szennyeződés még jobban szétkenődjön. Mindig puha rongyot vagy kefét használj, így nem fog sérülni, karcolódni a falfelület.

Ezt követően használj meleg, szappanos vagy fertőtlenítőt tartalmazó vizet. A fertőtlenítő hatás kizárólag a felhasznált tisztítószer hatékonyságától függ, de a felületben nem okoz kárt.

Milyen fertőtlenítőszerek használhatók az EasyCare-el festett felületen?

Az alábbi, a napi gyakorlatban leggyakrabban előforduló fertőtlenítő tisztítószerekkel* végzett laboratóriumi vizsgálat szerint, a fertőtlenítők hatására a festékréteg tulajdonságai gyakorlatilag nem változtak.

  • Certiclean felület fertőtlenítő 1%,
  • Na hipoklorit 1%
  • Betadines jód oldat, hígítatlan,
  • Etilalkohol 70%-os
  • Germimed felületfertőtlenítő 3%
  • Medoderm bőrfertőtlenítő
*A vizsgált szerek az ÉMI-TÜV SÜD Kft. R-737948 számú vizsgálati jegyzőkönyve alapján.

Figyelj rá, hogy ne telítsd túl a szivacsot vagy rongyot, így biztosan nem marad foltos a fal tisztítás után. Hagyd a szappanos-fertőtlenítős elegyet a falon 2-3 percig, vagy a fertőtlenítőszer dobozán javasolt ideig (a maximális hatás érdekében), majd tiszta vízzel mosd le a felületről.

Hogyan távolítsuk el az olajos foltokat?

A megoldás: a jól bevált ecet. Egy vödörnyi melegvízhez adj hozzá egy kupak fehérecetet, majd puha ronggyal töröld le a makacs foltokat. Ecet helyett mosogatószert is keverhetsz az elegybe.

Az adatok lekérése, kérjük, várjon...